דיכאונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאונות
    חסויה
    27/04/2013

היי .. אני בת 15 תלמידה כיתה ט התחלתי השנה תיכון . באתי לתיכון עם הבנות שהיו "חברות הכי טובות" שלי .. למרות שכל הזמן הזה רציתי ללכת לתיכון אחר בכלל .. אבל אחת מהחברות הכי טובות הייתה ילדה שהייתה חברה הכי טובה שלי מכיתה ו .. ובזמן האחרון הבנתי שכל הזמן הזה הייתי שפוטה שלה השנה .. היא השתנתה .. היא כל השנה הייתה אומרת לי מה לעשות וגרמה לי להסתכסך עם המעט חברים שהיו לי בתיכון הזה .. לפני חודשיים החלטתי שאני רוצה שנה הבאה להירשם לתיכון שתמיד רציתי .. אז סיפרתי לחברות שלי בתקווה שהן יקבלו את זה ויבינו אותי .. אבל הן התחילו לקלל אותי .. לרדת עליי , להשפיל אותי , לנדות אותי .. זה נמשך ככה חודש שבמשך כל החודש הזה שתקתי ולא אמרתי להן כלום .. נתתי להן להשפיל אותי ולבכות עם עצמי בלי שאף אחד יידע .. כל יום זה היה ככה .. אחרי חודש כבר רציתי לשאול אותן .. למה אתן כל כך רעות אליי ? אותה חברה שהייתי הכי קרובה אליה אמרה לי "את עוברת בית ספר , מה ציפית שלא ניהיה מגעילות אלייך ? מגיע לך" ואז בחודש האחרון כבר לא שתקתי .. כל יום הייתי רבה איתן ואחר כך חוזרת ומבקשת סליחה .. הן היו החברות היחידות שלי. כל אותם ילדים שהיא גרמה לי להסתכסך איתם .. היא האשימה אותי בזה שרבתי איתם ובגללי הם לא מדברים גם איתה .. היא קיללה אותי וירדה עליי הכל בגללך בגלל שאת רבה עם אנשים .. והשתי בנות האחרות שהיו איתנו בחבורה הצטרפו אליה אמרו לי כן את מגעילה את השתנית את דוחה את זונה בגללך אנחנו רבות עם אנשים .. ואז החברה הכי קרובה שלי אמרה לי "יודעת מה ? אני שמחה שאת עוברת כי את השתנית את נהיית דוחה ומגעילה אני שונאת אותך" ומאז עברו שבועיים ואני לא מדברת עם אף אחת מהן .. הן נידו אותי וגם גרמו לחברים היחידים שהיו לי לנדות אותי .. הן עדיין יורדות עליי קוראות לי מכוערת , שמנה זונה .. כל החודש האחרון הייתי בדכאונות כל כך גדולים .. ואתמול עשיתי משהו שאני מתחרטת עליו .. בכיתי 3 שעות רצוף בגללן וחתכתי פעם ראשונה בחיים שלי .. בחיים לא חשבתי שאני יעשה דבר כזה אבל הן גרמו לי לרצות לפגוע בעצמי . אני מרגישה כל כך חסרת ביטחון ושאין לי טעם לחיים האלה. אני לא יודעת כבר מה לעשות ! אני עוברת בית ספר שנה הבאה אבל אני לא יודעת איך אני יעבור את החודשיים שנשארו ! תעזרו לי ! :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאונות

הוספת תגובה

• דיכאונות - תגובה

שי ציון
    29/04/2013

הי, טוב שכתבת את המכתב לפורום, שכן תחושת הלבד שאת מצויה בתוכה היא מכאיבה, כך שאני מקווה שתוכלי להרגיש שיש מקום בו מקשיבים ומבינים את שעובר עלייך. חברי הפורום מוזמנים להגיב ואולי לשתף בחוויות דומות.
    נדמה כי בצד הבדידות את מתארת הרגשה כאילו "העולם התהפך" ומי שהיו חברות קרובות ואמורות להבין אותך הפכו למי שמכאיבות לך. במובן הזה כשאת אומרת "אין לי טעם לחיים" אולי את מדברת על תחושת הכאב שמרוקנת את היפה שקיים בחייך ושעד לאחרונה יכולת לחוש אותו.
    אולי חשוב בתקופה הזו לסייע לך עם תחושת הלבד כדי שהכאב לא יביא אותך לפגוע בעצמך שוב, שכן הרי את עוברת לבית ספר חדש בו רצית ושבו תוכלי למצוא חברות שאולי יתאימו לך יותר. תוך כדי קריאה עלתה שאלה האם שוחחת על כך עם הורייך, האם מישהו יודע על שאת מרגישה? נדמה כי אם תשוחחי עם מישהו בסביבך תרגישי שאת לא לבד ויש מי שמקשיב (אולי בדומה לפורום). אפשר להעזר גם ביועצת בית הספר. יש דברים שקשה להתמודד איתם לבד בוודאי כשאת מתארת את האובדן של החברות שהייתה לך. את מוזמנת להמשיך ולהגיב ועצתי לך היא לשוחח עם מישהו בוגר בסביבה שלך: הורים, אחים, יועצת בית הספר ובעזרתם תרגישי שיש מישהו איתך. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חסויה
    30/04/2013

אני לא משתפת את ההורים שלי בשום דבר כי אני לא פתוחה איתם .. אני לא מרגישה בנוח לספר להם על החיים האישיים שלי כי הם אף פעם לא מבינים וגם לא יבינו .. אין לי אחים .. אין לי למי לפנות לעזרה אני רק מחכה שהחודשיים האחרונים של השנה יסתיימו שאני יוכל ללכת לבצפר החדש .. נמאס לי להיות בדיכאון .. :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

שי ציון
    02/05/2013

הי טוב שיש לך יעד קרוב שאת מרגישה שלאחריו יתאפשר לך להרגיש טוב יותר עם עצמך. אולי הזמן הקרוב מאפשר גם לחשוב כיצד ניתן ליצור קשרים נכונים יותר עבורך ואולי גם לראות מה למדת מהתקופה האחרונה לגבי עצמך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחסויה

מירב מליחי
    06/05/2013

אני מזדהה עם תחושותייך, אכן לא כל ילד מסוגל להיות פתוח עם הוריו, לדעתי זה נובע מכך שהילדים חושבים שהם יודעים הכל או חוששים שברגע שיספרו להוריהם משהו עמדתם של ההורים תהיה שונה משלהם והם (הילדים) לא יוכלו לממש את מחשבתם.

דוגמה נוספת לאי היכולת לשתף, כשילד מקבל ציון נמוך במבחן הוא חושש לספר להורים שלא יכעסו, אך מנגד הילדים לא מבינים שההורים כועסים מדאגה על כך שהילד לא סיפר להם שהוא מתקשה בחומר הנלמד לפני מועד הבחינה זאת מכיוון שאם הילד היה מספר להורים עוד לפני המבחן או שהיו עוזרים לו או ששוכרים לו מורה פרטי כדי שיעזור/תעזור לו.

אחרי הכל עלייך ועל כל הילדים לזכור הורה לא רוצה ברעת ילדו אלא תמיד חושב על טובתו, ולהורה בהיותו גדול מהילד יש לו ניסיון חיים יותר מהילד וגם יש לו השקפה רחבה יותר מהילד.

לכן, עמדתי שצריך וטוב לספר להורים כי אם הם לא יעזרו לילדים שלהם אז מי כן יעזור?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו