מידע רפואי
פורומים
- פילאטיס
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- קוסמטיקה טבעית
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- יחסים, זוגיות ונישואין
- דיכאון אחרי לידה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
- טרשת נפוצה
- מיניות האישה, מין נשי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- יותר מידי בעיותאנונימית01/10/2013
שלום, אמנם אני בת 20 אבל אשמח עם תקראו את זה עד הסוף.
אני פונה לפורום נוער כי אני מרגישה שאני עדיין רק ילדה שנפלו עליה יותר מידי דברים בחיים והחוסר יכולת שלי להתמודד איתם מכניס אותי לדיכאון נוראי.
לפני כשנתיים נכנסתי להיריון לא צפוי, ולמרות כל ההתנגדות של המשפחות, והמצב הנפשי שלי שלא היה קל גם אז. החלטנו אני ובעלי להשאיר את התינוק.
היום יש לי תינוקת מקסימה, במשך שנה חייתי בשקר שהתגברתי על הכל ועכשיו יהיה בסדר, שהינה אני בחורה מבוגרת בת 20.
אבל זה שקרים, הכל שקרים. במוח שלי אני עדיין ילדה מתבגרת שרוצה לבלות עם חברים וללמוד, אני עדיין סובלת מחרדה חברתית ולוקחת דברים ביותר מידי דרמטיות. אין לי טיפת ניסיון בחיים ואני נופלת שוב ושוב, וכל פעם הדיכאון חזק יותר.
אני ובעלי רבים מלא עד כדי מחשבה על גירושים, וזה גורם לי לחשוב, מה יקרה לי, לאם חד הורית חסרת כל ניסיון שאפילו לא מצליחה לבשל. לאחרונה בגלל חוסר הניסיון שלי בניהול כספי המשפחה, נכנסנו למינוס, עכשיו הילדה נכנסה לגן ואני מחפשת עבודה בלחץ בגלל כל העניין שעם אני לא עובדת אנחנו משלמים אלף שקל יותר. אבל לא מקבלים אותי בשום מקום! אני לא יודעת עם זה בגלל שאני ביישנית או נראית ילדה קטנה, אני רואה איך האנשים בוחנים אותי, היום אפילו הייתה לי תקרית עם שתי בחורות צעירות שהתנהגו אלי בזלזול ולא רצו להפנות אותי למנהל וכשפניתי לצאת שמעתי אחת מהן אומרת לשנייה "מה זה היה הדבר הזה? קלטת??" והן צחקו. כמובן שהתסכול של שלושה ימי חיפוש אחר עבודה שלא העלו כלום העלו בי שעות של בכי מריר.
הברירות היחידות שיש לי זה להמשיך לחפש עבודה מחוץ לעיר שלי ואז כלל לא יהיה לי זמן עם הקטנה.
אני רוצה לפעמים לברוח, להתקפל באיזשהי פינה ולבכות, כמו ילדה קטנה.
אני מרגישה לגמרי לבד בעולם גדול ולא מוכר, אני לא בקשר עם אימא והמשפחה של אבא בקושי מדברים איתי מאז כל ההריון, האדם היחידי שיש לי הוא בעלי וגם איתו היחסים על הפנים. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אני לא יודעת לאן נכנסתי ואיך לצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מידי בעיות - תגובה
שי ציון02/10/2013הי,
תיארת את ההתמודדות שאת עוברת בצבעים עזים שניתן היה להרגיש את שעובר עלייך באמצעות המילים. נדמה כי יותר מכל הבאת את חווית הבדידות והקושי להתמודד כמעט לבד עם הרצון למלא את צרכי המשפחה וכמו כן להרגיש שגם צרכייך כאדם מקבלים מענה.
הקמת משפחה היא מורכבת בכל גיל ובוודאי כפי שציינת בגילך ועם תמיכה משפחתית מועטה. על כן, אני רוצה להציע לך מספר פעולות שייסייעו לך להרגיש מוכלת וכמי שיש לה על מי להישען: אני מציע שתפני לרווחה במקום מגורייך ושם בסיוע עובדת סוציאלית יעשה הליך מולך ולמול הורייך ויתאפשר לכם לשקם את היחסים ביניכם. כמו כן, באמצעות הרווחה ניתן לקבל טיפול נפשי במסגרות שונות בהתאם לישוב בו את מתגוררת. אני ממליץ לך לפנות ל"עמותת פעמונים" שמלווה משפחות לקראת ניהול תקציב משק בית מאוזן. מרבית בני גילך אינם צריכים להתמודד עם הלחצים בהם את מצויה ועל כן עמותת פעמונים יכולה לסייע בליווי וברכישת מיומנויות חשובות.
כלומר, נדמה כי יותר מכל את זקוקה לתמיכה משמעותית ולשם הייתי מכוון את ההתערבויות הטיפוליות בשלב הראשון. כמובן שאת מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?