מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה..לילי23/10/2013
היי,
אני לא יודעת איך להתחיל בכלל אז אני מניחה שאתן לזה לזרום..
אני לא יודעת איך להחזיק מעמד, השנים האחרונות שעוברות עלי שברו אותי ומוטטו אותי ..
אני מרגישה לבד, שלאנשים פשוט לא אכפת ממצבי..
אני תמיד מתמודדת לבד שזה נוגע למצבים הנפשיים, אפילו מרחיקה אנשים כי אני יודעת שהם לא יעזרו.
קשה לי עם עצמי, יש לי בעיות של שנאה עצמית, אני שונאת כל סנטים וסנטים אצלי אם זה באופי ואם זה ביופי.
זה גורם לי להרגיש לא שווה, בלי זכות כלשהי בכלל לנשום, וזה גרם להמון דברים לא בהכרח טובים, אם זה פגיעה עצמית, דיכאונות, בכי ..
אבל אנשים לא ממש אכפת כמו שאמרתי, הם באים עם התלונות שלהם, הבעיות שלהם, וכמובן שאני ה"חזקה" שתמיד שם לשמוע ולעזור להם כי גם ככה לא אכפת לי מעצמי.
אם זה ההורים שלי שמבקשים עזרה, חברים, כל אחד ואחד. אבל שזה נוגע אלי זה לא מזיז להם במילא אז למה לנסות..
אני הרי ניסיתי, שוב ושוב ושוב, ההורים שלי יודעים ממצבי אבל לא מי יודע מה מזיז להם..
הם שלחו אותי לפסיכולוגית, אבל לא התחברתי אליה והטיפול לא מי יודע מה עזר.. היא גם לא איבחנה בסופו של דבר את ה"בעיה" או ה"שריטה" שלי ..
אני חשבתי אחרי זה שאני יכולה להשאר חזקה, להחלים.. להפטר מההתמכרויות שלי ולצאת מהדיכאונות.. זה גם עבד - לזמן מה..
הספקתי לשפר את מצבי החברתי, התחברתי טיפה למשפחה (שהייתי מתבודדת ממנה.. ), אפילו היה לי חבר מה שאעלה לי את הביטחון טיפה..
אבל אחרי חודש וחצי שוב הדברים התמוטטו .. ההורים שוב התרחקו, התעלמו, הרגיש כאילו לא הזיז להם ממני... חלק מהחברות עזבו.. ובשאר אני לא רואה דרך לסמוך. הם יותר חברי יציאות מאשר חברי נפש..
ונפרדתי מהחבר שלי שהסתבר שהוא שיקר לי לגבי המון דברים ..
אחרי זה שוב הדברים טיפה השתפרו, אבל גם דברים נהפכו לגרועים יותר.. .
מצאתי מישהו חדש.. שהוא ילד טוב לשם שינוי ואני יודעת שאכפת לו ממני... אבל הוא לא יודע מעברי וממעשי.. לא מהצלקות ולא מהבעיות הנפשיות.. ואני מפחדת שהוא יינטוש אותי שיידע עליהם (היו הרבה אנשים שמתי שגילו פשוט עזבו.. ), עם אמא שלי טיפה התחברתי יותר אבל תמיד שאני מנסה איכשהו לדבר איתה על מה שעובר עלי היא מתעלמת או מתעסקת בשאר האחים שלי ואני פשוט מוותרת ומתרחקת ממנה...
אבא שלי.. הייתה לי איתו תקרית לא נעימה.. הוא חושב שגנבתי ממנו כסף כי נעלמו לו 600 שקל ואני הייתי איתו רוב היום (בעבודה) .. אבל באמת שלא נגעתי לו בכסף.. גם לא הייתה לי סיבה כי מתי שאני צריכה משהו אני ישר מקבלת .. אבל הוא פשוט לא מאמין לי וזה שובר אותי מבפנים...
אני לא יודעת מה עובר עלי... באמת שלא, מצד אחד הכל נראה יחסית סביר והיה יכול להיות הרבה יותר גרוע, ואני עדיין שמחה וצוחקת שאני עם החברות ועם החבר והכל... אבל שאני מגיעה לבית, אני פשוט מאבדת את זה, כאילו יש 2 אנשים בתוכי, אחד שמח ואופטימי אבל השני פשוט שבור ורוצה להרוג את עצמו.
אני מפחדת שלא אחזיק מעמד ואשבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לילי23/10/2013אני גם לא רוצה שישלחו אותי לפסיכיאטרים או לאישפוז... אני יודעת שכדורים הם לא הפיתרון בשבילי ואני לא רוצה בזה כי אני מפחדת מזה.
ואני גם לא ממש רוצה שישלחו אותי לפסיכולוגים שוב, אני לא רואה איך הם יעזרו לי חוץ ולאבחן אותי.. הרי אין להם פיתרון ממשי חוץ למאבחן מה ישלי ואז להחליט אם צריך להרגיע אותי בכדורים או לנסות לעלות לי את הביטחון..
אני יודעת שגם אתם פסיכולוגים, אבל אני רוצה לשמוע את הייעוץ הזה ממכם, ואני רוצה גם לפרוק את זה כי אני לא חושבת שאני יכולה לשמור את זה לעצמי עוד הרבה זמן..
אז תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שי ציון26/10/2013לילי הי,
מהמכתב שלך עולה עוצמת הקשיים שעימם את מתמודדת ואם הבנתי נכון קשיים אלו מלווים אותך מזה תקופה ממושכת. אני רוצה לדבר מעט על התחושה שבצד הסבל אותו את חווה קיימת גם שלילה של אפשרויות טיפול שונות ומטפלים שונים. כאילו יש אמירה לא מדוברת שעדיף לשאת את הסבל מאשר להיכנס למסגרת טיפולית. אולי לנוכח אכזבות שהיו לך בעבר ממטפלים או בכלל מאנשים שלמדת לאחריהן כי חשיפה של עצמך כרוכה בסכנה עבורך.
ויחד עם זאת, אפשר להבין את המשאלה שאולי אמירה שלי בפורום תוכל לשנות את מסלול חייך מבלי לעבור טיפול מסוג זה או אחר. הלוואי ויכולתי לתת לך את מבוקשך.
לכן, אני מחזיר אותך לדברים שאני מניח שאת יודעת בתוכך. כדי ליצור שינוי בחייך צריך סבלנות והתמדה וכמובן מידה של חשיפה ואמון. יתכן והמטפל/ת איתם נפגשת לא התאימו עבורך אך יש מטפלים שונים ובעלי גישות שונות שבוודאי מישהו מהם יכול לסייע לך. אפשר לחשוב על טיפול משפחתי שאינו רק מתמקד בך אלא במאפייני המשפחה שהביאו לכאב עימו את מתמודדת. כך או אחרת, תהליך טיפולי עשוי לקחת זמן והתמדה וכרוך במאמץ נפשי משמעותי אך בתמורה יש בו את הכוח לסייע לך. את מוזמנת להמשיך ולהגיב שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)