פריקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקה
    חסוי
    07/03/2014

אז ככה, אני ביחס לא טוב עם ההורים שלי. אני מרגישה שאבא שלי תמידמנסה לתפוס אותי על קטנות, ואמא שלי רוב הזמן מתעלמת ולא עוזבת את האח הקטן שלי. כל שבוע בערך אני מגיעה למריבה עם אבא שלי, יכול להיות שזה מוצדק, אבל זה בדרך כלל על דברים שהוא מבקש ממני לעשות בדיוק כשאני באמצע משהו. תקראו לי עצלנית, אבל אני אוהבת לסיים משהו לפני שאני עושה משהו אחר. אז אני תמיד אומרת שאעשה את זה אחר כך, כשאסיים. אבל אני חושבת שהוא מגזים עם התגובות שלו. זה מרגיש כאילו הוא בכוונה אוהב לריב איתי ולהעניש אותי אז תמיד מבקש ממני דברים כשאני בדיוק עושה משהו. המריבות מגיעות לצעקות וכינויי גנאי, ולפעמים לכמה מכות. זה כבר מגיע למצב שכל פעם שאנחנו מתווכחים,, גם אם סתם על דברים קטנים עולות לי דמעות, וכל פעם שהוא עושה תנועה קטנה עם היד אני נרתעת.
    אמא שלי בדרך כלל מתעלמת ולא מנסה בכלל להתערב, ובכללי כל הזמן רודפת אחרי האח הקטן שלי ותמיד רוצה שהוא יהיה איתה. כבר אין לה כמעט זמן בשביל שאר הילדים שלה. ההורים שלי גם הרבה פעמים רבים. פעם אחת זה הגיע למצב שאבא שלי העלה גירושים, אבל אחרי המריבה אמר שזה לא רציני.
    אני מייחלת למצב שההורים שלי יתגרשו, או לעזוב כבר את הבית.
    הם באמת מביאים לי כל מה שאני רוצה ויש לי הכל, אבל אני לא מרגישה שהם מתנהגים כמו שהורים אמורים להתנהג.
    אין לי גם למי לפרוק את זה, כי חברות שלי אף פעם לא מספרות לי שיש להן תסביכי הורים, וממש מביך לי אם אני אהיה היחידה שזה קורה לה והתדמית שלי תשתנה.
    זה גם תמיד נראה שהמשפחות שלהם הרבה יותר טובות ואוהבות משלי וזה ממש מבאס.
    הייתי רוצה איזשהו רעיון למה אפשר לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריקה

הוספת תגובה

• פריקה - תגובה

שי ציון
    09/03/2014

הי, טוב שהתאפשר לך לפרוק את הדברים שכתבת במסגרת הפורום, שכן לשאת אותם לבד (ונשמע שאת לבד איתם) זה כמעט בלתי נסבל. להתמודדות שתיארת יש מספר חלקים: בין ההורים לבין עצמם, בין אביך לבינך, בין אמך לבינך ובין הורייך לבין האחים האחרים ובינך לבין אחייך. אני מציע בחום דמות בוגרת לשוחח איתה (אפשר פסיכולוגית או יועצת בית הספר) שתוכל ללוות אותך ולהקל מעט על שאת מחזיקה בבטן.
    אתייחס להרגשה שלאחרים יש משפחה "טובה" יותר משלך, כיוון שחברותייך אף פעם לא מתארות קשיים במשפחותיהן. בדרך כלל הדרך הטובה ביותר שמישהו יספר לך על דברים אישיים שמתרחשים אצלו היא לחשוף בעצמך דברים אישיים. אני יכול לחשוב שאם יתאפשר לך לספר מעט מהדברים שהעלת אולי תגלי שחלק מהדברים שמתרחשים במשפחתך יכולים להתרחש גם במשפחות אחרות ותהיה מעט הקלה ואולי אפילו כמה עצות טובות...
    לצערי לא נתתי לך רעיון שישנה את עולמך אלא רק כיוון כללי. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו