אמא שלי בזבזה את הכסף שחסכה עבורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי בזבזה את הכסף שחסכה עבורי
    מאיה
    14/03/2014

שלום,
    אני בת 18 וחצי ומתגוררת עם אבא שלי בבולגריה לתקופה לצורך לימודים אקדמים.
    סיכמתי עם אבא שלי שאחרי בחינות הקבלה ללימודים אמצא עבודה והוא יעזור לי לממן את התואר
    אמא שלי חסכה עבורי 500 שח בכל חודש מכספי המזונות שאבא שלי העביר לה
    עד שהגעתי לגיל 18.
    לפני שברחתי מהבית שלה לפני חצי שנה ועברתי לגור עם אבא שלי היא אמרה שהכסף נחסך עבורי ללימודים
    או חתונה ואכן היא השתמשה בחלקו לממן עבורי קורסים ביואל גבע לפני שנה.
    כעת אני ואבא שלי מתגוררים בבולגריה
    ולפני שנסענו היא אמרה לי שתעביר לי בכל חודש סכום מהכסף שחסכה כמו ''מלגה'' אחרי שאסע.
    לאחותי היא אמרה שחסכה עבורנו 70 אלף שקל ושלא תעביר את הכסף עד שארשם ללימודים, כי אני בזבזנית.
    קודם זה כמעט קרה עם אחותי וכסף שאבא שלי העביר עבור אחותי אישית אחרי גיל 18 לאותו חשבוןבו מתנהל החסכון אבל התערבתי והיא לא לקחה מאחותי את הכסף.
    גיליתי אתמול בשיחה שגרתית איתה שהיא בזבזה את כל הכסף שהיה בקופת החיסכון שלי.
    היא ניסתה להאשים אותי ואמרה שאני גם ככה לא לומדת עכשו ושאין כסף שלי אצלה ושאני צריכה להתעורר, כי היא לא תעזור לי כלכלית.
    אחרי כמה הפצרות היא הודתה שהכסף איננו כי היא "הפצירה בי שאשאר בישראל והיא תתן לי את הכסף עבור השנה הראשונה, אני לא הסכמתי ולכן אני לא צריכה את הכסף, יש לי מי שיפרנס אותי עכשיו".
    ניתקתי איתה קשר אחרי השיחה וחסמתי אפשרות שתיצור איתי קשר. האם זכותי לכעוס על מה שעשתה ? אני מרגישה כאלו חרדה וכאב עכשיו...

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא שלי בזבזה את הכסף שחסכה עבורי - תגובה

שי ציון
    19/03/2014

מאיה שלום, בסיפור שלך יש רבדים רבים ואולי אתייחס תחילה לסיום בו תיארת חרדה וכאב. נדמה כי אלו רגשות שעלו אצלך בשל התחושה שהכסף שאמור היה להוות הבסיס היציב שלך להתפתחות מקצועית אינו קיים עוד ואולי במובן עמוק יותר (ושם גם עולה כאב) יש הבנה היום שהבסיס של אמון ודאגה כפי שחשבת שיש עם אמך התברר כרעוע. כאילו למדת משהו על אמך ועל הקשר בינכן שערער את עולמך וחשף מציאות מכאיבה. במקום זה עולה גם הכעס לנוכח הפגיעה בך על ידי מי שאמורה לשמור ולהגן עלייך. כך שנדמה לי שלנוכח הסיפור הכעס הוא מוצדק. השאלה שעולה היא מה יהיה מכאן וובהמשך בקשר שלך עם אמך, האם את רואה אפשרות לתיקון? האם את מצליחה עדיין לראות גם את החלקים המייטיבים שלך בקשר איתך?את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו