מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוק לעזרהר16/06/2014
שלום אני ר' בן 17 עוד מעט ועולה לכיתה יב'.
יש לי בעיה שאני לא מצליח להתמודד איתה. במהלך השנה וחצי האחרונות יש איתי מישהי בכיתה שפעם ניסיתי להתחיל איתה וזה נגמר ברע, היא רדפה אותי בגלל הניסיון הזה עד פברואר שנה שעברה בגלל זה עד שהושג שקט ע"י הנהלת הבית ספר. לאחר מכן לא דיברתי איתה בכלל והתעלמתי ממנה כמה שאפשר כחלק ממדיניות של שקט ביני לבינה.
השנה שיצאנו לפולין בסוף מרץ, באחד הלילות שהינו כמה חברים כולל היא בחדר ביחד ושיחקנו משחקי קלפים ויצא בטעות שלא שמתי לב והערתי לה שלא במכוון ואז היא התפוצצה והחלה לעשות דרמה בכך שהיא יצאה מהחדר והחלה להגיד כל מיני דברים. מאז החלו הדברים להעשות רע... היא כל יום מנסה לבודד אותי מהאחרים מדברת עלי מאחורי הגב דואגת שלא אוזמן לאף מקום כמו למשל שאם לא הייתי לוחץ על חבר טוב שלי שאני אוזמן לל"ג בעומר שאגב רבים שהם לא שייכים ל"חבורה" הוזמנו לא הייתי מגיע.
לאחרונה גיליתי שיש עליית מדרגה ברוע הצרוף שהיא מפיצה. יש בכיתה עוד ילדה, ידידה שלי שאני מאוד בקטע שלה ולאחרונה דרך יעוצת השכבה שלי גיליתי כי יש שמועה שהופצה שאני נגעתי בה בזמן שהיא ישנה במדורת ל"ג בעומר. כמובן שדבר זה הוא שקר מכוער כנגדי. אני עשיתי אחד ועוד אחד וידעתי שאחרי שהגעתי למדורה אותה ילדה שרבה איתי הלכה לגן קרוב למשך חצי שעה לבד רק בגלל שהגעתי כי היא התעצבנה ולאחר מכן חזרה ודיברה עם הרבה חברים שלי ואנשים עלי ועד כמה שאני שמכריח אנשים לעשות דברים ועד כמה שאני רע ושאני נוטש חברים בשביל אחרים מה שברור שהוא שקר מגעיל מכיוון שאני ידוע כטיפוס עוזר שנשאר נאמן לחברים ומסייע תמיד ולא תלותי . אין לי ספק שהיא הפיצה את השמועה עלי. אגב זאת לא פעם ראשונה שהופצה שמועה כזאת עלי זה קרה גם בכיתה ח' וזה עד היום רודף אותי חלקית. אני לא יודע מה לעשות בעניין. אותה ידידה ביום ראשון שאחרי המדורה ביקשה לדבר איתי ואמרה לי שהיא בזמן האחרון חשה שאני נועץ בה מבטים ומטריד אותה טיפה לפי מה שהיא חושבת ומה שאחרים אמרו לה... הדבר שוב לא נכון ואני הסברתי לה שלא היה ולא נברא... אגב הדברים שהיא אמרה היו מאוד דומים למה שאמרה הבחורה שאיתי בכסאח לפני שנה...
אין לי ספק שיש לה יד בדבר ואני לא יודע מה לעשות כי היא נחשבת למאוד מקובלת בקרב הכיתה והחברים והיא אוהבת לסובב אנשים. אני בכיתה נחשב למעיין אאוטסיידר שרק עכשיו קצת הוכנס לחבורה. אני זקוק בבקשה לעזרה ועצות בעניין כי אין לי מה לעשות ואני מרגיש מבודד כי כולם מסתכלים עלי בעין לא יפה ומאוד כואב לי שהיחסים שלי מול הידידה נפגעו וזה מכניס אותי לדכאון ביחד עם העובדה שרוב החברים שלי מסתכלים עלי בעין לא כל כך יפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעזרה - תגובה
שי ציון18/06/2014הי, הייתי רוצה להזמין את חברי הפורום להגיב למכתבך, שכן אפשר לחשוב שרבים מבינינו חוו התמודדויות חברתיות מורכבות.
ישנם שני דברים שהייתי רוצה להתייחס אליהם. תחילה בתחום העצות - להבנתי, כיוון שיועצת בית הספר מעורבת בחלק מההתרחשות הייתי מציע לך להמשיך ולערב אותה על מנת שתתווך בינך לבין הנערה. היא יכולה לזמן אתכם למספר מפגשים משותפים בהם תשוחחו יחדיו ואולי תשובו לראות אחד את השנייה כבני אדם (אפילו אם לא תחזרו ליחסים קרובים).
החלק השני קשור לחוויה שאתה מביא. אפשר לשמוע את הפגיעה הכואבת ביחסים שלך עם חברייך ובהרגשה שמעוותים את מי שאתה. שדברים טובים הופכים לרעים ואתה מתקשה להסביר את הצד שלך. אתה גם מביא בכנות את השבריריות של המעמד החברתי שלך, שרק עכשיו התקבלת למעגל החברתי אליו אתה מעוניין להשתייך.
יחד עם זה, אתה מביא גם חוויה שהיחסים שלך עם הסביבה שבריריים ובכל עת ניתן לחתור תחתם. כאילו למול הנאמנות שלך כלפי החברים אתה זוכה ליחס שונה. יחס לא עקבי שמתקשה לראות אותך כפי שאתה באמת. ובמקום זה, להרגשתי, ראוי להבין מדוע בקשרים שתיארת יש מקום נרחב לאכזבה ותסכול. יתכן ואם תפנה ליועצת או פסיכולוגית בית הספר תוכל להעלות גם חלק זה בשיחה אישית ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)