פחד לאבד אנשים-קצת ארוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד לאבד אנשים-קצת ארוך
    הדר
    06/08/2014

שלום, קוראים לי הדר ואני בת 15.
    סבתא שלי הייתה הדבר הכי חשוב לי בעולם, היא הייתה המודל לחיקוי שלי והיא הלכה לעולמה כשהייתי בת 10. יחסית לילדה בת 10 הייתי חזקה והראתי שאני ממש בסדר עם זה. שנה שעברה איבדתי את דודה שלי. נשאר לי סבא אחד, שנה שעברה אחותי נסעה לשנה לחול ואחותי התגייסה לצבא זאת אומרת שהייתי די לבד. הייתי חושבת כל הזמן על זה שאני לבד, רק שנה שעברה עיקלתי את המוות של סבתא שלי, רציתי להתאבד... סיפרתי את זה רק לחברות שלי והחברות כבר דאגו לספר את זה להורים שלי ולמחנכת שלי. קבעתי תאריך ההתאבדות ושעה אבל לפני זה היה לי המון שיחות עם המחנכת שלי ועם היועצת והפסיכולוגית. המחנכת שלי כל כך דאגה לי זה שלוש שנים שהיא דואגת לי ויום אחד שאני לא באה היא מתקשרת ושולחת הודעות ואני כמוה רק בקטן, אומרים לה בבית ספר שאני הבת שלה ואני באמת מרגישה כאילו היא אמא שלי. היא עשתה איתי המון שיחות והיא הצילה אותי. מאז היא הפכה להיות המודל לחיקוי שלי, היא הכי חשובה לי בעולם. אני דאגתי הכל עשיתי למענה... בתחילת השנה התחלתי להבין שאני עומדת לאבד אותה גם והתחלתי לכתוב לה דברים, שקשה לי ושהיא חשובה לי והיא התחמקה מהכל והשאירה את זה ליועצת. אז הכנתי סרטון עצוב שכתבתי שאני רוצה למות, שאני לא יכולה לעזוב אותה ושהיא המודל לחיקוי שלי, אני אשלח לכם את הסרטון בפרטי אם תצטרכו הוא היה נורא והיא ראתה אותו ובכתה, היא לא יכולה לבוא לבית ספר עד שכל העיניין איתה הסתדר לקח זמן, אמא שלי מקנאה בגלל היחס שלי אלייה ואני ואמא שלי לא מחוברות שאני יכולה לספר לה הכל. מה לעשות? אני לא רואה את עצמי בלעדייה כאילו לקחו את אמא שלי ממני אני צריכה עזרה. ואני לא יכולה ללכת לפסיכולוגית כי קשה ללכת אליהן. אני לא יודעת למה העולם גדול עלי מידי, אני מרגישה ממש עצובה לפעמים...
    יש עוד משהו קטן יש ילד שניסה לנשק אותי בפה ולא נתתי לו והוא התחיל לעשות את זה בכוח ואחרי שזה לא עבד לו הוא התחיל לגעת באיברים שלי ולקח את היד שלי לאיברים שלו ואני מוטרדת ממנו ואני לא מסוגלת לספר על זה לאף אחד. מה אני עושה? חשבתי לספר למחנכת שלי כי היא יודעת שהוא ניסה לנשק אותי בניגוד לרצוני אבל מצד שני היא לא תכעס מידי עליו, היא לא תתקשר להורים שלי וכאלה? אני לא יודעת מה לעשות אם החיים שלי. אני צריכה עזרה:/
    בתודה הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד לאבד אנשים-קצת ארוך

הוספת תגובה

• פחד לאבד אנשים-קצת ארוך - תגובה

ד``ר עדי מרום הררי
    07/08/2014

שלום הדר,
    בדבריך את מתארת רגשות קשים שיש לך סביב אובדן של אנשים בחייך. נראה שחווית רצף של אובדנים של אנשים שהיו משמעותיים עבורך, וכל אובדן שכזה הוביל לתחושות בלתי נסבלות עד כדי רצון למות. מהדברים שהבאת יש לי הרושם שאת נוטה להיקשר בצורה חזקה לדמות מבוגרת ממך עד כדי כך שהיא הופכת להיות כל עולמך, וברגע שמתרחשת פרידה, או כשאת חוששת מפרידה עתידית, את מתקשה להכיל זאת. אולי עולות בך תחושות של ריקנות, בדידות וחוסר וודאות. נראה שאת מתמודדת עם חוויה שממנה עולה השאלה של עד כמה אפשר להיות קרוב למישהו אחר. את נעה בין קצוות, כשמצד אחד האדם השני מרגיש כאילו חלק ממך, ומצד שני הפרידה מאדם כזה נחווית כנטישה. אנשים נכנסים ויוצאים מחיינו באופן טבעי ולא תמיד ניתן לשלוט בזה. זה מאד כואב לאבד מישהו יקר לך, אך חשוב לדעת להתמודד עם פרידה ואובדן על מנת להיות מסוגלת להמשיך הלאה ולאפשר לאנשים חדשים להיכנס לתוך חייך. הייתי ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך להבין ולהתמודד עם השאלות הללו.
    לגבי האירוע שתיארת עם הילד שניסה לנשק אותך ולגעת בך בכוח, את צודקת בהחלט שאת לא צריכה לאפשר לאף אחד לעשות לך דברים בניגוד לרצונך. חוויה כזאת מעלה תחושות לא פשוטות כמו חוסר מוגנות, חוסר אונים, ופגיעות. הייתי ממליצה לך לא לחשוש ולספר זאת למישהו\י שאת מרגישה קרובה אליה ולחשוב ביחד איתה כיצד את רוצה לפעול. אם את חוששת, את לא חייבת לנקוב בשמות.
    נראה שכרגע את חווה הצפה של אירועים ורגשות ומרגישה לבד אל מול כל הדברים שקורים לך. חשוב מאד שתמצאי מישהו\י לשתף אותו ולחשוב איתו ביחד כיצד להתמודד. מכיוון שציינת שיועצת ביה"ס מעורבת, אולי תוכלי לפנות אליה או שהיא תוכל להפנותך לאיש מקצוע מתאים.
    את מוזמנת להמשיך ולהגיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לאבד אנשים

הדר
    07/08/2014

האמת שאת די צודקת, קלעת בול לרגשות שלי. בזמן כל התקופה שעברתי ושאני עדיין עוברת אז שלחו אותי לפסיכולוגית. פעם אחת הייתי אבל זה בגלל ששלחו אותי בכפייה ועכשיו אני הבנתי שזה הדבר היחידי שיוכל לעזור לי כי זה קשה להתמודד עם זה לבד ואני ממש אוהבת לשתף ומה שקרה שכבר לחברים שלי קשה לשמוע על זה אז החלטתי לעשות צעד עם עצמי וכן ללכת לפסיכולוגית אבל אני לא יודעת איך לספר לאמא שלי כי היא ממש מתנגדת שאני אלך לפסיכולוגית. יש לך הצעה איך אני אוכל להגיד לה שאני כן רוצה פסיכולוגית כי פעם ממש לא רציתי והיא חשבה שאני סובלת מזה. ותוכלי לתת לי טלפונים של פסיכולוגיות שאת יודעת שיעזרו לי ואני אוכל לשתף אותם בהכל כי זה רק חלק ממה שאני עוברת.. אם תוכלי לעזור אני ממש אשמח אני גרה בחולון אז אם יש פסיכולוגיות שגרות בסביבה ויוכלו לעזור זה יקל עליי, תודה הדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לאבד אנשים - תגובה

ד``ר עדי מרום הררי
    10/08/2014

אני חושבת שחשוב שתלכי לדבר עם איש מקצוע וזה בהחלט יכול לעזור לך. אין לנו אפשרות בפורום הזה לתת שמות של אנשי מקצוע נוספים, או לחילופין לאפשר בו פרסום עצמי, שכן הפורום מנוהל על-ידי שני אנשי מקצוע. אני שוב מציעה לך לפנות ליועצת ביה"ס ויתכן שהיא תוכל להפנותך לאדם המתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו