מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקה נפשיתזאב רע13/08/2014
מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מחרדה חברתית. פחדתי מאנשים ובעיקר מילדים בגילי וכמעט ולא דיברתי. יש לי שלושה אחים קטנים ולכן אני בקושי זוכה לתשומת לב מהמשפחה, ומאז שהייתי קטנה הייתי חייבת כבר להתבגר ולהיות חזקה בשביל כולם. למדתי לשקר ולעטות על עצמי מסיכה של רוגע ושמחה כשזה ממש לא היה ככה, אבל הבכי היחידי שלי היה בתוכי. במשך כל היסודי סבלתי מבריונות והצקות ולא היו לי חברים בכלל, זה החמיר את החרדה שלי ונכנסתי לדיכאונות. כשעליתי לחטיבה הגעתי לכיתה חדשה עם ילדים חדשים לגמרי וידעתי שזו ההזדמנות שלי. הכרתי ילדים חדשים ופתחתי דף חלק, אבל שתקתי רוב הזמן, כי פחדתי לומר משהו לא נכון. החברים שלי היו האנשים היחידים בחיי וסמכתי עליהם כמו אחים. אבל הם לא התייחסו אליי ככה בחזרה, והם פגעו בי, גם אם זה לא היה בכוונה. אבל המשכתי להיות איתם בגלל שהם היו החברים היחידים שלי. המצב הסתדר בסוף והשנה שעברה הייתה מדהימה. השתניתי מאוד והתגברתי על החרדה. אבל עכשיו הכל שוב מתחיל להתפרק. חברה שלי מתנועת הנוער עוזבת אותי ואת החניכה למען תפקיד אחר, והחברים הכל כך טובים שלי שסמכתי עליהם כל כך מתחילים לנתק איתי את הקשר. הם נפגשים כל הזמן בלעדיי ומדברים על כמה שטוב וכייף להם וכמה שהחברה האחרת בקבוצה שלנו הרבה יותר יפה ומוכשרת ומדהימה, ואני שומעת מהצד, שותקת ונפגעת. דיברתי איתם על זה אבל הם לא מתייחסים וזה מעצן אותי. זה מחזיר אותי ליסודי ואני מרגישה שהחרדה חוזרת. אני מרגישה שוב לבד ובמיוחד עכשיו בחופש. אני מדוכאת ואין לי עם מי לדבר ואני לא רוצה להתחיל לפגוע בעצמי למרות שאני מרגישה צורך בכך. אני חייבת תמיכה כדי להרגיש יותר טוב. בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקה נפשית - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי14/08/2014שלום לך,
טוב שבחרת לפרוק מעט את שעובר עלייך במסגרת הפורום, וכך להרגיש פחות לבד.
מדברייך עולה תחושה של חוסר בטחון במקום שלך בקרב חבריך ובקרב משפחתך. נראה שבשלב מוקדם בחייך אימצת את הרעיון שכדי שירצו להיות בקירבתך את צריכה להיות "חזקה" ולא להראות כאב או נזקקות. אכן הצלחת להשתלב בצורה כזו, אך הצד השני של מצב כזה הוא תחושות של חרדה ובדידות שנשארת איתן לבד. נראה שכרגע היחסים בינך ובין חבריך משתנים - חברים עוזבים או מתרחקים - וזה גורם לך להרגיש דחויה ופגועה. התחושות האלה מתחברות לך עם חוויות כאובות מעברך, וכך הן מתעצמות.
אני רוצה לציין שיש לך כוחות - כשעלית לחטיבה ידעת לקחת את ההזדמנות שהייתה לך והצלחת להתחבר עם ילדים חדשים ולהרגיש טוב. חשוב שתיזכרי את זה גם בשעה שאת כואבת - שיש בך את היכולת ליצור חברויות, ושאחרים רוצים להיות בקירבתך.
האם יש איזושהי דמות בחייך שאליה את מרגישה קרובה ואותה תוכלי לשתף מעט ברגשותיך? זה חשוב שתדברי עם מישהו\י, תקבלי תמיכה, ותחשבו ביחד על מצבך.
הקשרים שלנו עם אנשים אחרים הם דינמיים, לפעמים אנשים מתרחקים מסיבות שלהם ולאו דווקא מסיבות שקשורות בנו.
הייתי רוצה להזמין את חברי הפורום להגיב, שכן רבים מאיתנו חוו מצבים חברתיים בהם הרגשנו דחויים ופגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)