מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאוןןןאריאל13/09/2014
אני בת 17 ושום דבר לא הולך לי בחיים. רוב החיים שלי אני בדיכאון.. אני יודעת שאם חושבים חיובי החיים חיוביים ויש לי תקופות שאני באמת מאמינה שהיה לי טוב ואני הכי חיובית שיש אבל שום דבר פשוט לא הולך. אני לא מבינה מה לא בסדר בי שאף אחד לא אוהב אותי, אין בן זוג אוהב, חברים שבאמת אכפת להם והכי גרוע זאת המשפחה שלי. אני עוברת ועברתי המון דברים וחלקם גם די קשים. אח שלי היה מרביץ לי מכות רצח כשהייתי קטנה כי הוא חולה, הוא לא אשם אבל לפעמים עד היום הוא מפוצץ אותי במכות והגעתי למצב שלא משנה כמה דברים טובים הוא יעשה אני לא אפסיק לשנוא אותו על הכל.ההורים שלי כמובן ידעו ויודעים על זה אבל הם לא עושים כלום (לא אכפת להם) ואני באמת לא מגזימה. פעם ירד לי המון דם מהאף כי הוא נגח בי וחשבו שנשבר לי האף, סדק ביד, ברגל, סימנים כחולים על הגוף , דם... וזה התחיל מאז שאני ממש ממש קטנה. אני זוכרת שהייתי מתקשרת לאמא שלי בהסטריה שמשהו קרה והיא הייתה עונה לי ״אני בעבודה מה את רוצה ממני?״ הייתי בת 4 ! ואמא שלי בהחלט לא מפחדת ממנו ! פשוט לא אכפת לה.
ניסו לאנוס אותי גם פעמיים ולמרות שאמא שלי ידעה על מישהו מהם היא עזרה לו להיכנס לרופאה בקופת חולים והלב שלי נקרע באותו הרגע (באמת לא אכפת לה ממני???)
אני הילדה היחידה שנותנת להורים שלי את החיים שלי לא משנה מה הם עושים כי אני פשוט לא מצליחה להפסיק לאהוב אותם והם פשוט שונאים אותי (רק אותיי).
הגעתי למצב שאני מתפללת כל יום לאלוהים שאני לא אשרוד את הלילה כי אני לא רוצה להתאבד !!! זה לא יקרה , אני לא מתכוונת להתאבד אבל אני לא רוצה את החיים האלה יותר. אני רוצה שיהיה לי טובב , שאני אהיה מאושרת ואני צריכה לשנות הכל אבל אני לא יודעת בכלל מאיפה להתחיל כי אלו דברים שהם לא בשליטתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאוןןן - תגובה
שי ציון15/09/2014אלונה שלום, מכתבך כואב ועולה מתוכו הרגשה של חוסר מוצא לנוכח הקשיים עמם את מתמודדת ותחושת אכזבה על כי אינך נראית על ידי הורייך עד כדי חוויה שהבית אינו מקום בטוח עבורך במובן הפיסי והנפשי כאחד. כמו כן, את מתארת בדידות גם מחוץ לגבולות הבית והכרה כי לאף אחד לא אכפת ממך. בצד זאת, יש במכתב שלך גם ביטויים של כוח ונדמה לי שאפילו כתיבתו מבטאת מאבק חשוב על עתידך תוך בקשת סיוע מהפורום. להבנתי, חשוב שתקבלי תחושה ממישהו או ממישהי שאת משמעותית ושהיא לצידך. להבנתי המקום בו יש סיכוי שתרגישי כך הוא בטיפול נפשי אולי אפילו טיפול קבוצתי. ישנן מרפאות לבריאות הנפש שניתן לקבל בהן טיפול נפשי כמעט ללא עלות (יחד עם זאת יש זמן המתנה לעתים). כיוון שאת בת 17 הטיפול יכול להכין אותך לקראת שלב משמעותי בחייך שהוא שירות צבאי/אזרחי /לאומי שעשוי להוות פתח לצבירה של חוויות טובות יותר מאלו שסיפרת עליהן לאורך בחייך. כמובן אנחנו כאן שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןןן - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי15/09/2014שלום אלונה,
קראתי את מילותיך כפי שנדמה לי שכתבת אותן, בתחושה של כאב ושל אכזבה. במהלך חייך עברת חוויות קשות, כאשר שוב ושוב נתקלת באדישות ובחוסר הבנה של אלה הסובבים אותך, וכך לא היתה לך דמות כלשהי שתהיה איתך במקומות הקשים בהם היית. את מתארת בדידות גדולה אל מול עולם שמפנה את המבט ולא רואה אותך. יחד עם זאת, מדבריך עולה שיש בך כוחות - את מנסה לחשוב חיובי, את לא מוותרת על הקשר עם משפחתך, ויש לך תקווה לעתיד טוב יותר. אני מניחה שזה מה שאיפשר לך להמשיך קדימה למרות הקשיים.
האם יש אדם כלשהו אליו את מרגישה קרובה? שאיתו תוכלי להתייעץ ואולי אפילו לשתף מעט את שעובר עליך?
נדמה לי שהגעת לשלב שבו את זקוקה למקום בו תוכלי לחלוק את כובד המשא, ולקבל הבנה ותמיכה. אני חושבת שטיפול רגשי יאפשר לך את המקום הזה. יש מספר אפשרויות דרכן תוכלי לקבל טיפול, כגון מרפאות בריאות הנפש וקופת חולים.
אם יש אדם מבוגר בחייך עליו את סומכת יותר, יתכן והוא\היא יוכלו לעזור לך בתהליך הזה.
וכמובן, את מוזמנת להמשיך ולהגיב כאן בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי אהובה
כאן בשבילך!21/09/2014היי, אני לא דוקטור עדיין. לא פסיכולוגית לשום דבר ולא כלום. ועוד משו. אני גם בגיל שלך. אני מבינה אותך כמו שאף אחד לא יכול להבין! וממה שקראתי כאן, את בן אדם חזק ומדהים !!! את לא צריכה טיפול פסיכולוגי, יפה. את צריכה חברה. את צריכה מישי או מישו לסמוך עליו ברגעים הקשים! לבכות על הכתף שלו! לחשוף את כל הרגשות שלך אליו ולפרוק הכל עד שתרגישי טוב יותר! מבינה את הקיפוח. גם ההורים שלי לא מתים עלי בלשון המעטה. גם לי יש אח עם בעיה. אמנם הוא קטן ממני בשלוש וחצי שנים אבל הוא עדיין עושה מה בראש שלו. אם את רוצה לדבר, באמת! תפני אלי. בפייסבוק זה Daniela asraf כתוב שאני מרמלה , אין תמונת פרופיל, שם את יכולה לשלוח הודעה ואפילו אשלח לך את המספר שלי ותוכלי לדבר ולפרוק. ואני פה בשבילך, בדיוק כמו השם שלי כאן, ואני אוהבת אותך ומבינה את הכאב שלך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)