מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אני עושה?חסוי04/11/2014
שלום, אני בן 18, ליפני גיוס, למדתי בכיתה די טובה עם ציונים סבירים ותעודת בגרות טובה, עם שלושה אחים והורי. כבר כמה שנים אני שומר דברים בבטן ואני הדמות של "הילד הרע" בבית, הורי בחיים לא יבינו אותי למה אני עושה את מה שאני עושה, למה אני אף פעם לא מקשיב ואני מעדיף לצאת עם חברים עד הבוקר או להיות במחשב עם עצמי מאשר לצאת מהחדר.
מגיל 13 בערך אני מרגיש שאני לבד אני מרגיש שאין מישהו במשפחה שלי שאני יכול לדבר איתו, אף אחד לא באמת יבין אותי ואין לי גם קשר כזה במשפחה של לדבר על דברים כאלה. אף פעם לא היה לי קשר עם בן משפחה שהייתי מדבר איתו על מה שאני מרגיש ותמיד כל פעם שצועקים עליי על זה שאני חוזר עם ריח של סיגריות, על זה שהיום והלילה שלי הפוכים והעובדה שלהורים שלי אכפת יותר מהעבודה שלי יותר מימני - תמיד אני שומר את הכול בבטן ומעדיף לא לענות כי אם אני יענה אני יפרוץ בבכי.. היום הייתי אמור להתעורר ב 6 למיונים של חיל הים והאייפון שלי נכבה בפתאומיות (30% סוללה) ותכננתי ללכת וסוף סוף לישון מוקדם בגלל שאני יהיה עייף בלילה וככה לסדר את השעות שלי, וגם להוכיח להורים שלי שאני יכול ללכת בלי שהם יעזרו לי אבל הפלאפון נכבה והשעון לא צלצל וקמתי ב 7 בבוקר במקום 6 לבוקר של צעקות, בוקר שעוד פעם אני לא יכול לדבר בגלל שיש שעומדות לי הדמעות בעיניים ואני לא יכול אפילו להסביר את עצמי. אני מרגיש כאילו אבא שלי ויתר עלי מזמן אבל אני יודע שהוא לא, אמא שלי כל הזמן מחממת אותי עליי וההורים שלי מאבדים את האמון בי שאני כל פעם רוכש מחדש. אני עובד תקופה לא קלה, אני מודה שאני עושה הרבה שטויות כשאני יוצא עם חברים אבל זה מה שאני, התרגלתי להסתגר בתוך עצמי, להראות שהכול בסדר אבל ההרגשה היא תמיד הרגשה, תמיד אני מרגיש חרא כאילו כל העולם נגדי ואני פשוט לא מצליח להסביר את עצמי.
בכל בוקר אני גם מתעורר בהרגשה הזאתי, עוד יום עם עצמי, מקווה שהיום יהיה פחות רע מאתמול אבל אני יודע שאיך שהוא תמיד היום ייגמר בזה שאמא שלי תצעק עליי על זה שלא סידרתי את החדר או על זה שאני יושן ביום ובלילה לא בבית.
אני לא מבין מה הבעיה שלי למה אני פשוט לא יכול יודע שאני שזה לא ישנה כלום - אף אחד לא מאמין לי בבית, אסור לסמוך עליי.להסביר את עצמי, גם שאני לא אשם אני אף פעם לא מצליח לדבר בשביל להסביר את עצמי.. כל פעם יש לי את ההרגשה הזאת שאם אני ימשיך לשמור בבטן יום אחד אני אתפוצץ וכל פעם אני עובר את זה לבד בלי שאף אחד באמת יודע מה קורה לי - כולם בבית חושבים שהחיים שלי זהב.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני עושה? - תגובה
שי ציון05/11/2014הי, ההרגשה מקריאה של מכתבך היא של פערים בין האופן בו רואים אותך בסביבתך לבין ההרגשה שלך בעצמך. בעוד שבמשפחה שלך חושבים שאתה חי חיים טובים וחסרי דאגות, בינך לבין עצמך אתה חווה כאב נפשי ובדידות. כמו כן, נראה כי בדיאלוג שלך עם משפחתך ועם עצמך יש צד שרוצה שיראו בך גם את הצדדים הכואבים והבודדים אך יש צד נוסף שמאשר לאנשים סביבך את היותך "ילד רע" וחסר מחויבות וכך משתמר הדימוי שלך בעיני הסביבה. למעשה, נדמה כי יש בך צד שפועל באופן סמוי נגד עצמך, אולי כי באופן מסוים אתה מאמין לדברים שאומרים עלייך ומתקשה לראות את החלקים המוצלחים שמתקיימים אצלך.
האם יש לך מישהו בסביבתך שתוכל לשוחח אתו? ואולי יתאפשר לך לדבר עם הורייך על שאתה מרגיש ולבקש סיוע?שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)