מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה!אנונימית21/11/2014
היי,
שמי: מ׳ , בת 17 , שמיניסטית.
אני לא ממש יודעת איך להתחיל זה מסובך וארוך מדיי . אני אנסה להכניס את הדברים שיותר חשובים שתשמעו.
אני בת להורים גרושים. אנחנו ארבעה אחים במשפחה . לא כוללת את אחיי מהנישואים הראשונים . אני בעצם מהנישואים השניים של הוריי וכן גם 3 אחיי.
גירושים זה תהליך נורא ארוך ומפרך עד שבכלל האישה מקבלת את הגט. זה כולל צעקות ,מריבות , תסכול עצום, חוסר אונים וכו׳. המצב הדרדר מאז שהוריי החליטו שהם הולכים להתגרש ואנחנו כמובן על הדרך סבלנו גם כן.
הם התגרשו בערך שנה שעברה. אני ואחיי גרים עם אמא עכשיו בבית.
אבל הגירושים הפכו את אמא לאדם נורא דכאוני, חסר אחראיות, טיפש, וכו.
אמא בבית היא לא דמות טובה בשביל אף אחד. היא גם לא מקור תמיכה בשביל אף אחד.
היא עושה שטויות , היא יוצאת בערב עם חבר שלה וחוזרת לפנות בוקר. היא שותה ומשתכרת, מעשנת , היא ממש נמצאת במצוקה ועל הדרך אנחנו סובלים.
לא מרגישים בבית נוכחות של אמא וגם עד לפני כמה ימים היא בכלל הייתה בבית חולים 21 ימים. והאמת, היה לנו טוב יותר ככה. היא לא העיקה עלינו ולא כפתה עלינו לעשות דברים, אני הרגשתי הקלה.
וכשאמא יוצאת וחוזרת בבוקר אין מי שיקח את אחותי לבית ספר אז אחי לוקח אותה כל בוקר, כי היא לא מתעוררת מרוב עייפות.
לי ולאחותי השניה יש הסעה אז לנו לפחות יוצא יותר טוב. אני קמה כל בוקר בקושי רב כי אני יודעת שאם לא אקום , אז כנ״ל אחיותי , הן ישארו לישון. אני מחזיקה אותן ממש בבית.
אחותי בכלל סיפרה לי שהיא חותכת את עצמה בגלל הגירושים. היא נהייתה אדם מאד סגור, מופנם. היא זועקת לעזרה. והיא בת 14 סה״כ.
אחותי השנייה בת 11 . באמת שכואב לי הלב עליה כי היא ככ קטנה . אני עוד יכולה איכשהוא לנסות להתמודד עם המצב אבל היא לא ניראלי מצליחה.
גם בדכ אין ככ אוכל בבית ואבא זה שנותן כסף שנוכל לקנות . בלעדיו לא היינו מצליחים להתקיים. כי כרגע אמא לא עובדת בכלל, אין לה שיגרה נורמלית. היא ישנה כל היום ובערב יוצאת עם חבר שלה.
אז תנסו להבין מזה אמא כזאת, זה נוראי. אבא בכלל לא אופצייה .
הוא אדם נורא מפחיד, מאיים, אלים. אחד שאיפשר לפנות אלין .
עברנו ילדות נורא קשה , ילדות שהיא טראומה לכל החיים,.
אף אחד לא היה רןצה לחוות כזו ילדות. אני כבר ממש מצפה לשנה הבאה שלא אהיה בבית ואעשה שירות לאומי , הרחק . בדירת שירות רחוקה. הכי רחוק שאפשר מהבית. לא רוצה קשר עם אמא בכלל.
אני נורא דואגת לאחיות שלי. אני בטוחה שהן צריכות תמיכה , ממש כמוני. אבל אין לי למי לפנות . ליועצת בבית ספר פניתי אבל מנסה לברר על עוד אמצעים. כי זה לא מספיק. זה גם לא כל הסיפןר זה בערך מתמצת את המצב. אז הצילו? מישהו? ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה! - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי22/11/2014שלום מ',
מדבריך עולה תמונה קשה וכואבת על המציאות בה את חיה - מציאות שבה הדמויות הבוגרות מסביבך אינן מתפקדות ולכן קשה לסמוך עליהן, מציאות שבה הילדים נאלצים לדאוג לעצמם אך לא תמיד מסוגלים. נראה שאת "נדחפת" להיות מבוגרת עוד לפני שסיימת להיות ילדה, ונאלצת לקחת אחריות על טיפול בבית וטיפול באחיך ובאחיותייך, במקום הוריך. נראה שפירוק המשפחה הביא לקשיים רבים אצל כולם. אני מניחה שבמציאות שכזאת, שבה את צריכה להתרכז בלשרוד, קשה יותר לעצור ולעכל את מה שקורה לך. נשמע שיש לך כוחות - את חושבת על אחיך ואחיותייך ומנסה לדאוג לצרכיהם עד כמה שאת יכולה, את מבינה את הבעיות של הוריך, פנית ליועצת בית הספר לעזרה. זה חשוב שלמרות הכל את גם מתרכזת בעתיד שלך ומתכננת מה יהיה איתך בסיום התיכון. יש עוד מקומות בהן את יכולה להיעזר, בעיקר אני חושבת על מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש שם יש צוות טיפולי של פסיכולוגים, עובדים סוציאליים וכד'. חשוב לציין שמכיוון שאת קטינה תזדקקי להסכמה של הוריך לצורך קבלת טיפול. אני מאמינה שיועצת בית הספר תוכל להפנות אותך למרפאה שכזאת באיזור מגוריך. כמו כן, יש אפשרות לערב את הרווחה על מנת לוודא שאת ואחיך ואחיותייך מקבלים טיפול הולם, ואם זה לא המצב יש להם אפשרויות שונות לתת מענה לכך.
את מוזמנת להמשיך ולכתוב כאן, ולו בכדי לפרוק מעט ממה שעובר עליך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)