מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני רוצה עזרהמיה17/01/2015
שלום
אני חושבת על התאבד במשך הרבה זמן.. למעשה כבר כמעט שנה וחצי אני מדמיינת איך יראה העולם בלעדי איך תראה הלוויה שלי איך אנשים יגבו למי יהיה כואב מי ישמח מה יהיה החותם שלי לעולם ומה אנשים יחשבו על זה...
אני חותך כבר הרבה זמן זה בא בתקפות החיים אף פעם לא היו קלים עליי.. נולדתי עם בעיה רפואית שאני לא מודעת למתי אני צריכה ללכת לשירותים ואף אחד לא רוצה להיות בחברת הילדה שבורח לה פיפי עד כיתה ו'.. תמיד הייתי חבורתית ואף פעם לא היה לי בעיה להכיר אנשים והתחברתי דיי מהר עם אנשים אבל גם הרסתי מלא קשרים מוצלחים בקלות בשנים האחרונות למעשה אני דיי בחרדת נטישה ויש לי התקפי חרדה מאז כיתה ה' (נכון להיום אני באמצע כיתה ט') הקטע שלי זה שאני מרחיקה אנשים בוחנת אנשים הכל כדי לא להיפגע למעשה הרבה פעמים אני פוגעת רק כדי לא להיפגע..
קראתי קצת על איך יודעים שנער\ה אובדני\ת ואני מזהה אצלי את רוב הדברים הלכתי לפסיכולוגים וזה לא עזר אני הולכת לקבוצה טיפולית ואני לא מוצאת את זה עוזר..
אני כל הזמן סובלת אני לא רוצה להרוג את עצמי אבל רוצה..
יש לי בעיות עם ההורים פעם הבית היה המפלס הבטוח שלי והיום גם זה לא אני רוצה לעזוב את הבית כי אני לא אוכל לחיות מחוץ לו אבל אני לא מצליחה לחיות בוא..
גם שיש לי כל הסיבות לחיות להיות מאושרת ושמחה אני לא..
בבקשה תעזרו זאת התקווה האחרונה שלי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה עזרה - תגובה
שי ציון18/01/2015מיה שלום, מכתבך מעורר תחושה שעברת בחייך חוויות רבות כואבות שנדמה כי גילך הנפשי גבוה בהרבה מזה הביולוגי. על מנת לסייע לך האם את יכולה לחשוב (ולכתוב)) מה לא הסתדר בטיפולים הנפשיים שעברת? האם היה כזה שכן סייע ומדוע? ומהי מטרת הקבוצה הטיפולית שבה את משתתפת כיום (כמובן מבלי פרטים מזהים)? ונמשיך משם, שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיה19/01/2015אני לא יודעת מה הייתה מטרת הטיפולים.. הקבוצה נקראת קבוצת העצמה ואני חושבת שמטרתה היא לשנות את כיוון החשיבה ועזור לנוער בעל דמוי עצמי נמוך.. למרות שאני לא רואה איך היא עוזרת לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שי ציון21/01/2015מיה הי, אפשר להבין את הכאב שלך ואת חוסר האונים שאת מרגישה למולו. אני מבין את הרצון למות כניסיון להפסיק את הסבל שאת מרגישה פעמים רבות. יחד עם זה, נדמה לי שמקור הסבל הוא לא רק במחלה, שגם אם מפריעה ומקשה על חייך, ניתן לחיות אתה חיים מלאי סיפוק ולחוות קשרים מגוונים. אולי הקושי הוא בכאב שנוצר מסביב למחלה ולאכזבה מאנשים. בסוג הכאב הזה שהוא מסביב למחלה טיפול פסיכולוגי וגם טיפול קבוצתי יכולים לסייע. אולי אפילו טיפול משפחתי שבו יושבים בני המשפחה יחד או ההורים ואת ומדברים האחד עם השני. השינוי הוא לעתים אטי ויכול לתסכל אך כדי להרגיש בו חשוב שתתמידי לאורך זמן בטיפול. אולי תחשבי עם עצמך מדוע קשה להתמיד בטיפול לאורך זמן ומדוע התאכזבת? ואולי זה דומה לאכזבות שלך מקשרים ומאנשים בכלל. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השתנה בחצי שנה האחרונים?
אידה22/01/2015הבנתי שמצבך הנפשי החמיר בחצי שנה אחרונה. נראה לי שזה יכול להיות קשור לבעיות בתוך המשפחה עצמה, מה שאמרת לגבע יחדים עם הורים. האם את יכולה לפרט מה קרה בבית לאחרונה, מה גרם להחמרה של מצב רוח שלך?
ולגבי הבעיה הרפואית הפיזית שלך - תאמיני שבעוד 5-10 שנים היא לא תשפיע על כ-ל-ו-ם בחיים שלך. זה ממש לא אמור למנוע ממך לחיות חיים מלאים ומאושרים. יש אנשים, שחס וחלילה, אין להם ידיים או רגליים - וגם הם בהרבה מקרים מצליחים לחיות חיים אקטיביים ושמחים. אז באמת הבעיה שלך זאת לא סיבה להתאכזב מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)