לא יודעת מה לעשות עם עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות עם עצמי
    מיקאלה
    18/02/2015

פעם הייתי שייכת לחבורה גדולה ומקובלת של חברים, היה לי ממש טוב, ואז הם ניתקו איתי קשר, החליפו אותי. זה גרם לי לכל כך הרבה סבל, אבל זה היה מזמן אז למדתי להשלים עם זה. הכרתי אנשים חדשים, היה לי טוב, עד שהיום הבנתי שהוחלפתי.הבנות היחידות שעוד סמכתי עליהן נגררו אחרי אותה קבוצה וניתקו איתי קשר, עם אותה קבוצה של ילדים שטחיים ודוחים שפעם חשבתי שהיו חברים שלי. זה שבר אותי. וזה היה רק חלק אחד מקריסה ענקית. אני מרגישה שאני מתפרקת, תחת כל הלחץ של הלימודים והרצון להצליח ולקבל ציונים טובים, ועם זאת עם הבדידות העצומה שאני מרגישה בבית הספר ומחוץ לבית ספר, אין לי חברים, אני לא מסוגלת לסמוך על אף אחד. אני יודעת שחלק מזה גם באשמתי- מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מחרדה חברתית וזה הורס אותי מבפנים, אי אפשר להיפטר מזה. הלחץ והבדידות גורמים לי לחרדות והתחילו לי טיקים בכל הגוף שמקשים עליי לנשום ואני לא מסוגלת יותר. בכלל לא. אני חיה עם עוד 3 אחים קטנים והורים עמוסים שעובדים רוב היום ומאז שהייתי קטנה הייתי האמא השנייה בשביל האחים שלי כדי למלא את התפקיד של אמא שלנו כשהיא הייתה בעבודה, אבל אני לא מסוגלת יותר לחזור הביתה ולפתור את הריבים האינסופיים שלהם, הצעקות והמכות, וכשההורים חוזרים הביתה כולם רוצים להיות איתם ואני מקבלת בערך חמש דקות של תשומת לב ביום. אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אין לי כוח לחיות, אני מרגישה שבא לי פשוט למות ולגאול את עצמי מהחיים המחורפנים האלה של הצרות האינסופיות, הלחץ, שככל הנראה אם אני לא אהרוג את עצמי אז הוא כבר יגרום לזה. ואין לי למי לפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות עם עצמי

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות עם עצמי - תגובה

שי ציון
    19/02/2015

מיקאלה שלום,
    את מתארת חוויה של בדידות ואבדן אמון, שמסבות לך כאב נפשי ותחושת חוסר אונים. נדמה כי מהמכתב עולה הרגשתך שהיחס כלפייך הוא לא הוגן (בלשון המעטה). כך,. ניתן להחליף אותך, לנתק קשר, לא לראות אותך לא לתת לך יחס ועוד הרבה לאוים. מצד אחר של חוויית חוסר ההוגנות את מתארת את התפקיד ההורי בו את נתונה וזו שמפשרת בין ההורים וזו שנמצאת תחת לחץ רב וכמעט קורסת. נדמה שהמציאות שאת מתארת מתאפיינת בחוסר סיפוק של הצרכים שלך ובחוסר מותאמות לגילך. להבנתי לפנות לעזרה. כאן ובמציאות המוחשית יותר (יועצת/פסיכולוגית בית הספר) זו הדרך הנכונה עבורך להביא לשינוי ולהקל על הסבל. יתכן שבאמצעות טיפול תוכלי לבחור טוב יותר את חברותייך ואת קבוצת האנשים אתם את בקשר ולחוות קשר מותאם יותר עבורך. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו