מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשבה וגם עזרה לחרדות !!נרייה20/04/2015
שלום רב לכלום !! שמי נרייה אני בת 20 אני אשמח ויותר ואשמח לעצה ,עזרה ולתשובות וצריכה גם אוזן קשבת . אני רוצה לומר שאתם עושים עבודת קודש שהשם יעשה איתכם חסד .
אני גדלה לבית חם ואוהב אמא מדהימה ואבא גם עם לב טוב ואבא טוב בניגוד לכך רק בגלל שנפגע בחיים הוא רגזן עד סוף היסודי הייתי אהובה על כולם חלק מהחברות עזבו לבית ספר אחר כשנכנסתי לתיכון ובאותה תקופה בניתי את עצמי כנערה ועברתי נידוי חברתי בכיתה הייתי לבד בבית ספר בהפסקות והרגשתי כלכך שום וכלום !! וזה לא ניגמר בזה אחת הבנות בכיתה לא עזבה אותי לנפשי שנים היתה פוגעת בי רבה איתי מחפשת אותי על כל דבר . היתי תמימה לא הייתי כלכך פרייארית היא היתה רעה ותחמנית והבדידות המוחלטת נמשכה שנה והכיתתית שנתיים עד שעזבה תכיתה וירדתי כיתה מרצון .והילדה הזאות לא עזבה אותי שלוש או ארבע שנים ..
אני חושבת שזה מותת לי את הבטחון העצמי !! קיבלתי גם הקלות למידה כי הייתי איטית בכתב וגם שגיאיות כתיב וגם בהבנת הנקרא.עברתי לכיתה חדשה למדתי לא נתתי את כל כולי מהחוסר בטחון להצלחה בכיתה י' התבגרתי הייתי יותר רצינית לחיים לבסוף הוצאתי תעודה יפה אבל עדיין זה לא מספיק בעיני בחוסר אמונה בעצמי רדף אותי וגם היה לי את הפחד לדבר מול כל הכיתה למרות שזה לא באמת מפחיד שחושבים על זה אבל זו חרדה נוראית שכמה שאני חושבת על הפחד לבסוף אני נלחמת שלא יראו את הלחץ שלי ומאוד קשה לי לדבר וגם לחשוב במצב של חרדה כזאות זה מין פחד קהל מוגזם . יום אחד בכיתה היתה לנו משהי שעוזרת ועוברת בננו וכנראה חשבתי על משו והיא באה לשאול אותי אם אני צריכה עזרה ומאוד נבהלתי ןהיא גם נבהלתי שנבהלתי ומאז אני מאוד מפחדת במקומות עבודה שזה יקרה לי יש פתרון לזה ? למה זה קורה ?
סיימתי י"ב ועדיין הבטחון נמוך ,פחד קהל,חוסר אמונה בעצמי להצליח אכזבה בלימודים וגם פגיעה חברתית הקריאה שלי לא 100% וגם בדיבור הכי בקטנה שיש העברית לא תמיד נכונה וגם גורם לי לאחרונה לפחד לדבר על כל דבר אבל זה ממש לא אם כולם כי פעם מישהי עקצה אותי על שאמרתי על משו שש ולא שישה .
בכללי יש לי המון חרדות ופחדים מי שאני קטנה פחדים מחושך פחד ללכת לבד ברחוב בלילה ופחדים מהחיים מכל המקרים של היום וגם לעיתים רחוקות יש לי איזה יומיים שלוש של כאיבים בקיבה חולשה כללית והרגשה רעה וחוסר חשק לכלום :/ היתה תקופה שהלכתי לקבוצת הרזייה (גם מעודף משקל סבלתי)ובסבב של כולם הייתי בלחץ שמגיע תורי וכולה הייתי צריכה להגיד תשם שלי וגם לא תמיד כמה ירדתי השבוע וכמה בסה"כ זהה ממש לא נורמליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
נרייה20/04/2015לאחרונה גיליתי שזה לא רק קבוצות זה גם אנשים רישמים למשל היום הלכתי לראיון עבודה שאפילו לא הייתי סגורה על העבודה הזאות זאות אומרת שזה לא חשוב לי כלכך עם אני יתקבל או לא וזהו שריאיינה אותי היא גם היתה פסיכולוגית שאת זה ידעתי את בסוף הראיון היא היתה כלכך חמודה שראיתי אותה כמה שהיא נראה טובה ומרגיעה היה נראה לי שנרגעתי אבל זה לא היה כך נכנסתי אלייה ונתקפתי בחרדה בפחד לדבר שאוולי אני לא ידבר נכון אוו בכלל פחד איום שגרם לי לדבר שפחדתי ממנו בהשתטקות בקול של שניות ורעידות וזה הפריעה לי להתרכז ברצף של השיחה והכניס אותי עוד יותר ללחץ ודיי הרס ועשה רושם שאני מאוד לחוצה וביישנית ואני לי מאוד קשה להתבאה כמו שצריך לא ידעתי למה זה קורה לי איך לעצור את זה ואיפה לקבור את עצמי מהפדיחות אני לא משוגעת אני אדם מאוד חברותיי אין לי בעיה אם אנשים רשמים שאני מרגישה איתם בנוח עבדתי עם עו"ד בשרות התחברתי לכולם בכולם אהבו אותי ויש כאלה שאפילו התחברתי אלהם מאוד ובאותו יום חזר אליי מנהל עבודה שקיבל אותי לעבודה ראיון דרך הפלאפון וגם משהי המליצה עליי לגביי לימודים אני לא יכולה לדעת מה באמת יתאים לי ללמוד עם בכלל אם כל הפחד הזה
נגיד יש אנשים בודדים שאני מרגישה לידם חוסר בטחון אז אני חושבת המון פעמיים מה אני הולכת להגיד להם וחוששת שלא לטעות במשוו ... אני חושבת שכל מה שעברתי גרם לי לזה החרדות מאוד מפריעות לי מה אני יכולה לעשות בקשר לזה ?לפעמייים אני כלכך כועסת על עצמי מאיפה בה הפחד הזה הכלכך בלתי נשלט זה מבטל ממני דברים שאניי רוצה להיות בחיים כמו שחקנית או פסיכולוגית גם בעייניין של עבודה סוציאלית אבל אני לא יודעת בקצב הזה איך אפשר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
שי ציון20/04/2015נרייה שלום, כתבת מכתב ארוך ומפורט, שמעורר רצון לסייע לך בצד תחושה שאולי הטוב ביותר שאוכל להמליץ הוא שהמקום הנכון עבורך הוא טיפול פסיכולוגי שבמהלכו יתאפשר לך לחשוב על חוויות כואבות וטובות כאחד שתיארת ובוודאי יש עוד רבות מהן. יחד עם זאת, אתייחס לשתי נקודות: הראשונה, הפגיעה שחווית מהחרם ותחושת חוסר האונים למול עונש אכזרי שכמעט אינו מותיר דרך להילחם בו. אני מציין כמעט כיוון שהראית כוח רב להישאר כיתה על מנת לשבור את מעגל החרם. יחד עם זאת, חשבתי היכן היו האנשים שקרובים לך ואולי יכלו לסייע בתקופה קשה זו. הנקודה השנייה היא התמודדות עם לקות הלמידה. מלבד הקושי הלימודי שמחייב השקעת זמן ומשאבים נפשיים על מנת להתמודד עם מטלות הלימוד. לקות הלמידה מעוררת התמודדות רגשית שמתבטאת לעתים בפגיעה בתחושת הערך העצמי ("איך אחרים מצליחים ולא אני?"), חרדות ("מה יהיה אם אכשל שוב?" ואף קושי בקשרים עם אחרים ("אני לא שווה כמו אחרים"). אולי במכתב את מתארת (לפחות בחלקו) את ההתמודדות שלך עם החלקים הרגשיים-נפשיים-בין אישיים שקשורים ללקות הלמידה. בכל טיפול אליו תגיעי חלק זה ראוי שיזכה להתייחסות. את מוזמנת להמשיך ולכתוב. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)