לא יודע מה להרגיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע מה להרגיש
    חסוי
    16/05/2015

שלום, אני בן חמש עשרה ואני עם חברה שלי כבר ארבעה חודשים.
    לפני כמה ימים היא סיפרה לי שהיא מתחילה ללכת לפסיכולוג בגלל שהיא פגעה בעצמה בעקבות דיכאונות. אני קצת בהלם מכל העניין הזה ואני לא יודע איך אני אמור להגיב. אני אוהב אותה והיא הדבר הכי חשוב לי בעולם ואני פשוט לא יודע מה אני אמור לעשות או להגיד לה. היא סיפרה לי שהיא עשתה את זה כי מרגישה שהיא מאכזבת את כולם מסביבה והדבר היחיד שיכולתי להגיד זה שאותי לא מאכזבת והיא לא תאכזב אותי לעולם. היא אמרה שהיא לא תעשה את זה יותר לעולם אבל אני חושב שזו צלקת שתישאר לכל החיים. אני לא חושב שאני אוכל להתייחס אליה באותה דרך שהתייחסתי אליה עד עכשיו מתוך רחמים. אני לא רוצה שזה ישנה משהו בקשר שלנו אבל כנראה שאין לי שליטה על זה ומשהו חייב לקרות. הייתי חייב לדבר על זה עם מישהו ואני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי להסתדר עם כל העניין הזה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה להרגיש

הוספת תגובה

• לא יודע מה להרגיש - תגובה

ד``ר עדי מרום הררי
    17/05/2015

שלום לך,
    אתה מתאר מצב מורכב, שבו אתה נמצא עם חברה שאתה אוהב ולאחר תקופה גילית שיש לה קשיים רגשיים אליהם לא היית מודע. זוהי צומת במערכת היחסים שלכם, שבה היא חשפה בפניך חלקים כואבים שיש בה, והדבר מעורר בך רגשות שונים ובלבול ביחס לתגובתך. זה טבעי שהקשיים שלה משפיעים גם עליך, וזה טבעי שאתה מתלבט לגבי היחס שלך כלפי מה שהיא סיפרה. אני חושבת שהגבת אליה בצורה יפה ותומכת, ונתת לה תחושה שאתה קשוב אליה. הייתי רוצה להצביע על עוד כמה דברים שאולי יעזרו לך לסדר את מחשבותיך ורגשותיך בנושא. חברתך שיתפה אותך בכאביה הפרטיים, וזה מצביע על כך שהיא סומכת עליך. שיתוף שכזה גם יכול לקרב ביניכם, ולאפשר מערכת יחסים תומכת. חברתך סיפרה גם שהיא מקבלת עזרה מאיש מקצוע בהתמודדות עם קשייה, וזה חשוב.

אני יכולה להציע שגם אתה תשתף את חברתך במחשבותיך ובבלבול שאתה חש כלפי מה שהיא סיפרה. כך היא תוכל להגיב ולהבהיר דברים שכרגע נראים מפחידים או לא ברורים.
    אתה מוזמן להמשיך לחלוק את מחשבותיך גם כאן בפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    17/05/2015

עשיתי מה שאמרת וניסיתי לדבר איתה על זה, היא סיפרה לי שהיא לא מבינה בדיוק מה גרם לה לעשות את זה וזה משהו שאני לא אצליח להבין. היא אומרת שכל התקופה הזאת הייתה מעורפלת והיא לא זוכרת מה קרה בפרטי פרטים. בכל זאת הייתי רוצה לדעת יותר על הנושא הזה, מה גורם למישהו לעשות מעשה כל כך קיצוני כשיש עוד המון אפשרויות ודרכים לפתור את הבעיות? אני לא רוצה לשפוט אבל זה פשוט משהו שאני לא מצליח להבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר עדי מרום הררי
    18/05/2015

שלום לך שוב,
    התהיות שלך מובנות בהחלט, חברתך שיתפה אותך במשהו שלה עצמה קשה להבין בשלב הזה ועל אחת כמה וכמה אתה מתקשה להבין זאת. זה טוב שדיברתם על זה, ואפילו אם כרגע עדיין אין תשובות ברורות ייתכן ובהמשך יהיו. ציינת שחברתך פנתה לפסיכולוג בעניין, זה מקום שבו היא יכולה לנסות ולהבין מה קרה לה באותה תקופה. ייתכן שעם התקדמות התהליך הפסיכולוגי דברים יהיו ברורים יותר עבורה, ואם תמשיכו לשמור על דיאלוג פתוח ביניכם אז תוכל גם אתה לקבל יותר תשובות. ישנן סיבות מגוונות שיכלו להביא את חברתך לפעול כפי שפעלה, בכדי להבין טוב יותר צריך להכיר את אישיותה ואת הרקע שלה, זאת ניתן יהיה לעשות בטיפול הפסיכולוגי. לעיתים אנשים מרגישים ייאוש גדול שיכול להביא אותם לעשות דברים קיצוניים, אך זו רק אפשרות אחת וכמובן שיש עוד אפשרויות.
    כרגע הדברים עדיין לא מובנים ולכן יוצרים תחושת בלבול. במצבים כאלה עם הזמן דברים מתבהרים, כולל הרגשות שלך בעניין.
    אתה מוזמן להמשיך לשתף במחשבותיך ובתחושותיך.
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו