מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת בביתאנה16/07/2015
אני סובלת בבית. אני רבה עם אמא וסבתא שלי כל הזמן, ובוכה. אני בוכה כל יום וכבר נמאס לי אני בוכה לכרית, מחבקת דובים, צורחת אל תוך המיטה, מרביצה לקיר כי אני לא יכולה להראות להן שאני בוכה או שרע לי. הן לא יבינו אותי.
הן הענישו אותי על החוצפה שלי אבל בפועל לא אמרתי אפילו רבע ממה שאני חושבת.
לרוב אנחנו רבות על זה שאני ישנה הרבה, ועכשיו חופש,מה עוד יש לי לעשות? אני כועסת. כי אין כסף בבית ובגלל זה אני אפילו לא חושבת על ללכת לסרט שלא נדבר על לבקש מאמא שלי כי התשובה תמיד תהיה לא. הן טוענות שאני ישנה עד שעות הצהריים המאוחרות ולא עושה כלום בבית. מה יש לי לעשות? בצהריים כולם הולכים לבריכה או לים, ולי אין את הכסף ללכת לשם. וגם כשיש לי אפשרות לצאת לעיר ב*חינם* עם חברות היא לא מרשה כי ב10 אני צריכה להיות בבית וכולם יוצאים רק ב11 בלילה ככה שאין טעם לצאת.
ואני פשוט יושבת בבית כל החופש, בוכה, ואף אחד פשוט לא יודע. אין לי לאן עוד לפנות חשבתי אולי לברוח מהבית כי פשוט אין בי עוד כוחות יותר אנחנו רבות כל יום בלי הגזמה. אני מקבלת איומים ועונשים ולא מספיק שאני בכלל לא יוצאת אז יש לי עונש גם לא לצאת. גם אם ארצה לצאת בשעות לא מאוחרות אני לא יכולה כי מ5 עד 7 וחצי כל יום אמא שלי עובדת ערב, ובצהריים חם מידי, או שוב, כל החברים שלי בבריכה או בים.
אני בודדה לא מתראת עם חברים לא יוצאת למקומות יושבת בפייסבוק ורואה איך כל החבריםן שלי באילת חול טבריה או סתם בסרט ואני בבית
וזה פשוט עושה לי רע ואני רוצה לעוף מהבית לשבוע ואין לי לאן אני לא ארגיש בנוח להשאר אצל חברה שבוע למרות שאני יודעת שהן יסכימו, אין לי משפחה בארץ חוץ מאמא וסבתא ובהחלט אין לי כסף לברוח מהבית. אני צריכה עזרה ואני לא מאמינה שאני פונה לפה. כנראה שהמצב שלי כבר על הפנים. אני מתחננת לעזרה אני צוברת השפלה וקללות ביום יום ואני אפילו לא יכולה להתרענן בחוץ קצת בלי זה כי אין לי לאן עם מי ובאיזה כסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
אנה16/07/2015יש לי שני אחים קטנים בן חמש ובת שנתיים ובגלל אני צריכה לשמור עליהם כל ערב מ5 עד 7 וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת בבית - תגובה
שי ציון19/07/2015אנה שלום, נדמה כי החופש שנמצא בחוץ ושכולם נהנים ממנו רק מחזק בשבילך את המחסור במרחב חופש ועצמאות. הפער הזה בין הכיף שמחוץ לבית לבין המצב בתוך הבית הוא מתסכל ומעציב, כי הרי את רוצה להיות כפי שבנות אחרות בגילך ונדמה שלהרגשתך זה לא מתאפשר לך. מהתיאור שלך נשמע שקיים קושי להכיר בצרכים שלך ואולי גם אם יש הכרה אז המצב בבית, בין היתר המצב הכלכלי, לא מאפשר לך לקבל מענה לרצונות שלך. נדמה שהמצב בבית אפילו מכביד ומחייב אותך לקבל אחריות של דמות בוגרת מגילך בעוד את רוצה לחיות את החיים כפי גילך.
אפשר לחשוב שאת ואמך (ואולי גם סבתך) הייתן יכולות להיעזר בגורם מתווך כמו עובדת סוציאלית ברווחה שתאפשר לך ולאמך להבין טוב יותר את הצרכים והרצונות האחת של השנייה ואולי זו תהיה הזדמנות להכיר בכלל טוב יותר האחת את השנייה. כמובן שאת יכולה להסתייע בטיפול (אפשר לבדוק זאת גם ברווחה וגם בקופת החולים).
את מוזמנת להמשיך להגיב, שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)