מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספקולציות או לא להיותבאדולינה16/08/2015
לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון , אבל אני די מתפוצצת.
באמת מקווה שאצליח להביא את עצמי לידי ביטוי , הסיפור קצת מורכב.
הוא מתחלק בעיקר ל2
אהלן , אני בת 19 ..עשיתי שנת שירות בתל אביב , בשנה הזו הוטרדתי מינית ע"י ידיד שלי.
לקח לי הרבה זמן להתמודד והרבה שלבים בדרך, אני בטוחה שאפילו לא סיימתי את תהליך ההתמודדות.
זה החלק הראשון , החלק השני הוא כזה
יש לי חברה קרובה , bff לראשונה בחיי מיזה שנה וחצי , היא מקסימה והיא מדהימה ואני כל כך אוהבת אותה שאני יודעת שזה לא בריא לי לאהוב ככה.
ועכשיו החיבור -
תמיד הייתי בן אדם מסובך , חרדתי שחושב יותר מידי , לפני השנת שירות שלי יצאתי עליה בטענה שאני צריכה לנתק איתה את הקשר עכשיו מרצון שמא לא נופרד מבלית ברירה ואז יהיה לי כואב יותר , אבל היא לא וויתרה עליי ותמיד הייתי כזאת פרנואידית עם חרדות נטישה , ובינתיים היא מתמודדת עם זה די יפה .
תמיד הערכתי בנות , במסיבות גם תמיד התנשקתי עם חברות , לא בקטע רציני..עניין של הומור ופתיחות.
אך לאחרונה אני מוצאת יותר ויותר עניין בבנות , וכרגע אני לא יודעת מה זה אומר ואולי אני סתם מעלה ספוקלציה שאני אמורה להימשך לבנות בגלל ההטרדה המינית , אני באמת לא יודעת..
ומצד שני החברה הזאת , תמיד ידעתי שאני אוהבת אותה ושאני אובססיבית , זה לא חדש..אבל אני מצאת את עצמי מקנאה בעוד חברות שלה , נהיית רכושנית כלפיה , מציקה לה בכוונה כדי ליצור מגע איתה..זה היה ככה מאז ומתמיד כי היא קרה כזאת.
אבל אחרי הרבה זמן של התבוננות פנימית הבנתי שזה לא רק ממני , אותה חברה היא אדם מאוד מיני ,לפני שהיא הייתה עם חבר שלה ( שנה וחודש ביחד) היא נגעה בי יותר, דברים שלכאורה נראים תמימים אך אין ספק שמעורבת בזה מיניות , כגון סתם לעלות עליי בלילה בתנועת גלגול כזאת , היא תמיד נושכת אותי , והיא פשוט בן אדם ממכר שכזה.
עכשיו אנחנו תמיד רבות ואני שוברת את הראש שלי
גם בעניין הספציפי שלי אליה , וגם בגלל העניין הכולל
אולי אני שוב , מעלה ספוקלציות של " אוקיי עברתי הטרדה מינית אז אני חייבת להיות לסבית עכשיו" , או שאולי זה במאת נכון ? או שזה בעצם תמיד היה שם ?
וגם בפרט על אותה חברה שהיא מכניסה אותי ללופים שאני לא יודעת איך לצאת מהם
בכל מקרה, אני מבולבלת מכל כיוון אפשרי , אובדת עצות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקולציות או לא להיות - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי20/08/2015שלום לך,
ראשית אני מתנצלת על התגובה המאוחרת.
מדבריך ניכר הבלבול והעומס שאת חווה. נשמע שאת מתמודדת עם מצבים לא פשוטים, הן עם החברה והן סביב ההטרדה המינית, שמעוררים בך הרבה רגשות ומחשבות שעדיין לא עברו עיבוד. את מזהה בעצמך דפוס של רכושנות ותובענות בקשר, ומבינה שיכולים להיות מקומות בתוך הקשר שמתערערים עקב הדפוס הזה. אני חושבת שאלה מקומות שאת צריכה להבין יותר, לבדוק מה קורה לך, לבדוק עם אילו אנשים את בוחרת להיות בקשר (לפעמים אולי מתוך בחירה לא מודעת). הטרדה מינית זו חוויה לא פשוטה שמעוררת הרבה שאלות סביב מיניות, אמון, אינטימיות רגשית, וכו'. ייתכן כי ההתלבטויות שאת חווה לגבי המיניות שלך התעצמו עקב ההטרדה המינית, אך נראה שיש לך הרבה שאלות שעוד אין עליהן תשובות, ולא הייתי מסיקה מסקנות עדיין.
במצב כזה מומלץ "לעשות סדר", ולהבין את שלל התחושות והשאלות. אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך להתארגן ולהבין טוב יותר את עצמך ואת החוויות שעברת. אם את מעל גיל 18, יש בישראל מספר מרכזים לטיפול בטראומה מינית שאת יכולה לפנות אליהם ולקבל סיוע נפשי בהתמודדות עם ההטרדה המינית.
את מוזמנת להמשיך ולהגיב גם כאן.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)