מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנאהאנונימית21/09/2015
היי אני בת 20 ויש לי אחות בת 12, שמעתי אותה מדברת בפלאפון עם חברה שלה על המשפחה שלי ואני מצטטת :"אני לא מאמינה שאני אומרת את זה יום לפני כיפור אבל אני שונאת את המשפחה שלי ואני מאחלת לאבא שלי שישכב בבית חולים שנתיים אפילו שלוש" אני יודעת שהיחסים ביניהם לא משהו בגלל שהיא ילדה מאוד בעייתית, גם בבית הספר וגם עם חברות שלה.
מה אני יכולה לעשות? האם זו תקופה חולפת וזה יעבור? אני זוכרת שבגיל כזה גם אני הייתי מרדנית אך לא ברמות כאלה, הזדעזתי מהמילים, היא גם ביקרה אותי מאוד ואמרה שהיא שונאת אותי, למרות שהיחסים בינינו הם טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאה - תגובה
ד``ר עדי מרום הררי24/09/2015שלום לך,
נשמע שאת מוטרדת מאמירותיה של אחותך, והיית רוצה למצוא דרך לעזור לה.
לא פירטת מה מצבה, אך מדבריך נראה שאת קולטת שהיא במצוקה כלשהי. אכן דבריה, אותם שמעת שלא במתכוון, נשמעים תקיפים וקיצוניים. יחד עם זאת, יש לקחת עוד כמה גורמים בחשבון. בגיל ההתבגרות חווים התפתחויות ושינויים במספר מוקדים - פיזיולוגיים, פסיכולוגיים, קוגניטיביים - ושינויים אלה יכולים להיות מלווים בסערות ובמשברים כחלק מגיבוש הזהות והמעבר מילדות לבגרות. כמו כן, לעיתים לבני נוער יש נטייה להקצנה ולראייה של "שחור או לבן", דבר היכול להתבטא באמירות או במעשים קיצוניים. ייתכן שאת מזהה חלק מנטיות אלה אצל אחותך, ואולי את גם יכולה להזדהות איתה במקום הזה מתוך החוויות שלך כנערה מתבגרת. אין ספק שיש משמעות לאמירותיה, ואולי דרכן היא מבטאת תחושות קשות איתן היא מסתובבת. אני חושבת שמה שחשוב זה שתוכלי להיות שם עבורה - להקשיב לה, לתת לה תמיכה, להיות זמינה עבורה עד כמה שתוכלי. את אומרת שהיחסים ביניכן טובים, אז את יכולה להתעניין בשלומה ולבסס אמון ביניכן כדי שתוכל להיעזר בך. חשוב שתהיה לה דמות עליה היא יכולה לסמוך. אם את מרגישה שאת לא מצליחה לתמוך בה, או שהיא זקוקה למענה נוסף, הייתי ממליצה לך להציע לה לפנות לטיפול רגשי בכדי שתוכל לבסס לעצמה מקום שבו תהיה מוכלת ומובנת וכך תוכל להבין את עצמה. את מוזמנת להמשיך ולהתייעץ כאן בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)