שנאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנאה
    אנונימית
    21/09/2015

היי אני בת 20 ויש לי אחות בת 12, שמעתי אותה מדברת בפלאפון עם חברה שלה על המשפחה שלי ואני מצטטת :"אני לא מאמינה שאני אומרת את זה יום לפני כיפור אבל אני שונאת את המשפחה שלי ואני מאחלת לאבא שלי שישכב בבית חולים שנתיים אפילו שלוש" אני יודעת שהיחסים ביניהם לא משהו בגלל שהיא ילדה מאוד בעייתית, גם בבית הספר וגם עם חברות שלה.
    מה אני יכולה לעשות? האם זו תקופה חולפת וזה יעבור? אני זוכרת שבגיל כזה גם אני הייתי מרדנית אך לא ברמות כאלה, הזדעזתי מהמילים, היא גם ביקרה אותי מאוד ואמרה שהיא שונאת אותי, למרות שהיחסים בינינו הם טובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנאה

הוספת תגובה

• שנאה - תגובה

ד``ר עדי מרום הררי
    24/09/2015

שלום לך,

נשמע שאת מוטרדת מאמירותיה של אחותך, והיית רוצה למצוא דרך לעזור לה.
    לא פירטת מה מצבה, אך מדבריך נראה שאת קולטת שהיא במצוקה כלשהי. אכן דבריה, אותם שמעת שלא במתכוון, נשמעים תקיפים וקיצוניים. יחד עם זאת, יש לקחת עוד כמה גורמים בחשבון. בגיל ההתבגרות חווים התפתחויות ושינויים במספר מוקדים - פיזיולוגיים, פסיכולוגיים, קוגניטיביים - ושינויים אלה יכולים להיות מלווים בסערות ובמשברים כחלק מגיבוש הזהות והמעבר מילדות לבגרות. כמו כן, לעיתים לבני נוער יש נטייה להקצנה ולראייה של "שחור או לבן", דבר היכול להתבטא באמירות או במעשים קיצוניים. ייתכן שאת מזהה חלק מנטיות אלה אצל אחותך, ואולי את גם יכולה להזדהות איתה במקום הזה מתוך החוויות שלך כנערה מתבגרת. אין ספק שיש משמעות לאמירותיה, ואולי דרכן היא מבטאת תחושות קשות איתן היא מסתובבת. אני חושבת שמה שחשוב זה שתוכלי להיות שם עבורה - להקשיב לה, לתת לה תמיכה, להיות זמינה עבורה עד כמה שתוכלי. את אומרת שהיחסים ביניכן טובים, אז את יכולה להתעניין בשלומה ולבסס אמון ביניכן כדי שתוכל להיעזר בך. חשוב שתהיה לה דמות עליה היא יכולה לסמוך. אם את מרגישה שאת לא מצליחה לתמוך בה, או שהיא זקוקה למענה נוסף, הייתי ממליצה לך להציע לה לפנות לטיפול רגשי בכדי שתוכל לבסס לעצמה מקום שבו תהיה מוכלת ומובנת וכך תוכל להבין את עצמה. את מוזמנת להמשיך ולהתייעץ כאן בפורום.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו