לאם לפנות בדיכאון ובעיות אחרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאם לפנות בדיכאון ובעיות אחרות
    תלמידת תיכון אנ
    21/11/2016

בשלוש שנים האחרונות סבלתי ממש מדכאון ורוב חיי סבלתי מהפרעות אכילה ומדימוי גוף מזעזע. זה לא הגיע עדיין למצב קיצוני(איוז בבית חולים לדוגמה) ולכן ההורים שלי לא יודעים על כך. בחודשים האחרונים כן הצלחתי להפתח קצת ולדבר על זה עם שני החברות הכי טובות שלי(פעם ראשונה שדיברתי על אי פעם אם משהו) והן ראו שאני ממש מדרדרת ואמרו שאני צריכה למצוא עזרה/תמיכה מאדם מבוגר. הלכתי ליועצת בית ספר וכל מה שהיא אמרה לי זה להעסיק את עצמי ולא לחשוב על זה שזה לא עצות טובות במיוחד. אני ממש לא מוכנה לדבר על זה עם ההורים שלי כי אני לא נמצאת במצב שאני יכולה לדבר איתם על כל דבר וכן מפחדת שהם ישפטו אותי(יש לי הורים מאוד שמרנים וקשים). כי אין לי כלכך אל מי לפנות אז החלטתי לכתוב כאן ואשמח לעצות והמלצות בנוגע למה עליי לעשות.
    בתודה, תלמידת תיכון אנונימית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שי ציון
    22/11/2016

שלום,
    עברת דרך ארוכה עם התמודדויות קשות שמלוות אותך מזה שנים. נראה שבשנים הללו בצד הסבל הצלחת לעבור תהליך שאפשר לך לשתף את חברותייך ולפנות לפורום על מנת לקבל סיוע. אולי המצוקה גברה אך בצד זאת למדת לבטוח יותר בסביבה ואולי בכוח המרפא של קשר עם האחר. להבנתי, הדרך להתמודד עם הקשיים היא בחדר הטיפול מקום בו יתאפשר לך להביא את עולמך הפנימי וליצור בו שינוי בעזרת מטפל/ת. בשל הניסיון שלא צלח עם יועצת בית הספר אני חושב שפסיכולוגית בית הספר (במידה ויש כזו) יכולה לתווך בינך לבין הורייך. היא לא תחשוף את שאת לא מעוניינת ויתכן שתאפשר להורייך להבין טוב יותר את הצורך שלך. לעתים גם רופא המשפחה עשוי לסייע באם יש אתו קשר טוב. מכיוון אחר, הפנייה שלך משמעותית להרבה נערות ונערים שמתמודדים בגיל ההתבגרות עם ההתמודדויות דומות לאלו שאת חווה, ובכך כבר מכך שסיפרת לאחרים על שמתרחש בתוכך סייעת לאחרים ובתקווה גם לך. את מוזמנת להמשיך ולהגיב, שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו