ילדה שלא מדברת כבר שבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מדברת כבר שבוע
    שלומית
    23/07/2008

שלום, אני מדריכה נוער בהתנדבות, מדובר בחברה ממשפחות לא הכי אמידות ומצב סוציו7אקונומי די נמוך, מתחילת החופש פעמיים בשבוע הייתי עושה להם סדנאות, היתה ילדה אחת שנראה כאילו הבנים מטרידים אותה, לפני שבוע היא הגיע הלמפגש ולא פצתה פה, כך גןם היתה במפגש האחרון, נראה כי היא מפחדת ממשהו, היא אמנם באה למפגשים אך נראה כי היא זקוקה לעזרה, איך אני יכולה להצליח לפנות אליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא מדברת כבר שבוע

הוספת תגובה

• לגבי סגירות של נערה

שלי ורדי
    24/07/2008

שלום שלומית,
    טוב מאד שאת רגישה למצבה של הנערה, לא תמיד נמצאים האנשים המתאימים ששמים לב לבעיות האחרים.
    סגירות ושתיקה בהחלט יכולות להעיד על מצוקה. במיוחד אם קודם לכן הנערה הראתה יותר אקטיביות, פתיחות וחיוניות. האם יש לה חברה טובה, או חברות שהיא מדברת אתן או כל היום היא שותקת?
    הדבר הכי טוב, זה לגשת אליה ברגע מתאים, בסוף הפעילות כאשר האחרים לא בסביבה, ולהזמין אותה לשיחה קצרה. הפתיחות שלה לספר לך תהיה תלויה בין היתר במוכנות הרגשית שהיא תרגיש שאת משדרת לה להקשיב למצוקה שלה ולא להיבהל ממנה.תוכלי להתייעץ קודם לכן עם חברותייך כדי שאת לא תהיהי לבד עם זה ותהיהי מסוגלת להכיל אותה. אם היא לא משתפת פעולה ולא נפתחת, אפשר לגשת לאחת מחברותיה, אם יש כזו, ולנסות להבין דרכה. בגיל הזה החברות משמעותיות מאד ועוזרות אחת לשנייה.
    לא ברור מה מקום ההורים שלה, האם הם מסוגלים להקשיב ולעזור לה, אך במקום מגוריה יש בטח עובדות סוציאליות לנערות במצוקה וכדאי להפנותה אליהן, או לפחות להתייעץ אתן והם ימצאו הדרך לגשת אל הנערה. תקחי גם בחשבון שהיא תיפתח בפנייך ורק מכחה למישהו שישאל ויתעניין בה.
    גם אם היא מסרבת לשתף ייתכן שתעשה זאת תוך כמה ימים. תני לה מעט זמן, תהיהי סובלנות. אם הנערה ממשיכה להיות שותקת, תפני באמת לעו"ס ותספרי לה על תחושותייך.
    בהצלחה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו