שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רן
    06/08/2008

שלום רב, אני בחור שסובל מעודף משקל של כ-20 קילו. לאחרונה התפתחה אצלי בעיה חמורה. אני מתבייש בגופי ובעצמי ואני משתדל לצאת כמה שפחות מהבית. נוח לי רק כשאני לבד בחדר. מה עלי לעשות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בושה מעודף משקל

שלי ורדי
    06/08/2008

שלום לך,
    אני מבינה עד כמה קשה לך בתור צעיר לחיות עם עודף משקל בחברה ששוקדת לרזון.
    תמיד אפשר להמליץ לך על חוכנית הרזיה קבוצתית או אישית אך בטח חשבת בעצמך על זה. יש קבוצות בקופות חולים,י ש גם קבוצה הרזיה עם הנחיה פסיכולוגית משולבת בהנחית דיאטנית, דרך קופת חולים כללית.
    אך קודם כל צריכה להיות מוכנות נפשית, החלטה וכוחות כדי להתחיל אותה.
    נדמה לי שעליך לבדוק עם עצמך מה הביא למשקל עודף - אולי דכדוך, משבר תקופתי, הרגלים לא בריאים בסביבת המשפחה?,
    לעיתים קרובות האוכל משמש כמפלט וכפיצוי במקום הנאות אחרות. לפעמים ההשמנה ,עד כמה שנראה מוזר, משרתת את ההימנעות מ"סיכונים נפשיים" כמו יצירת קשר רומנטי בתירוץ: "אני עכשיו שמן, רק כשארזה אחפש קשר".
    הבעיה שההשמנה מגבירה את הבעיה הקיימת ואת תחושת הבושה.
    אני ממליצה לך למצוא בכל זאת עוגנים נפשים דרך פעילויות שנותנות לך משמעות ולמצוא גם את כוחות להתקרב לחברים שלך. אני עדיין מאמינה שחברים לא בוחרים בגלל המימדים הפיזיים אלא בגלל הנשמה.
    אולי תתחיל בהליכות, לכל מקום שאתה יכול להגיע ברגל תעשה זאת בהליכה, תעדיף פחות את המכונית, אם יש לך). פעילות משחררת במח חומרים המשפרים מצב רוח, זאת תהיה הקדמה טובה לתוכנית הרזיה.
    ואם בבדיקה הצצמית שלך אתה מרגיש שי ש לך גם בעיה פסיכולוגית כלשהי מטרידה שאינה ק תוצאה של ההשמנה, תשקול לקבל ייעוץ. בתור בחור הצעיר ייעוץ מאד יכול לעזור לקבלת הבחירות הנכונות בחיים.

בהצלחה מכל הלב,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו