שנת הלימודים בפתח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנת הלימודים בפתח
    גל
    13/08/2008

האחיין שלי לא הצליח להתמיד בהליכה לביה"ס במחצית השניה של שנת הלימודים שעברה. עוד מעט מתחילה שנה חדשה. כשמנסים לשוחח עימו על העניין, הוא לא משתף פעולה. מברור עימו ועם מורותיו-לא היה שום אירוע חריג. אשמח לקבל הצעות. הוא עולה לכיתה יא בביס מאוד יוקרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנת הלימודים בפתח

הוספת תגובה

• סיבות לאי הליכה לבית הספר

שלי ורדי
    14/08/2008

שלום לך גל,
    לעיתים קורה שילדים לא הולכים לבית הספר עקב מצד דכאוני, או עקב מצב לימודי נמוך ומתסכל, ואו עקב בעיות חברתיות. לסיבות השונות מתווספות גם בעיות משפחתיות, או הפרעות נפשיות הגורמות לחרדות גבוהות מאד.
    מכיוון שאין לי פרטים, ורק את גילו את רמת בית ספרו, אני מניחה שהאחיין שלך תלמיד טוב וחכם. נראה שהוא נמצא במצב משברי כלשהו. הוא גם סגור מאד, כי אף אחד לא מנחש או לא יכול לדובב אותו.האם זה כך? האם המחנכת שלו, או יועצת בית הספר ניסו להבין את פשר העדרויות האלה? האם ההורים ישבו ודיברו אתו?
    צריך לבדוק האם מצב רוחו טוב או ירוד ואיך מצב רוח זה משתנה בעקבות החופש הגדול, תקופה בה אין לחצים להגיע לבית הספר.
    נראה לי שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג, להציע לו ללכת לייעוץ פסיכולוגי, ואם הוא עצמו מסרב בתוקף אני ממליצה שהוריו יעשו את הצעד הראשון ויפנו לעצמם לייעוץ על מנת להבין אותו ולעזור לו.
    בטח ובטח המצב הזה לא יכול להימשך וגם גורם לו נזק, ומחריף את המשבר שלו.
    הוא בטוח מבין שאינו מתפקד ואינו מתקדם ושוקע יותר בבעיות.

צריך הרבה כוח והרבה נחישות להבין אותו ולא לעזוב אותו במצב כזה,
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו