הדחקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדחקות
    נועה
    24/08/2008

בילדות הדחקתי הרבה מאוד אירועים טראומטים (ממושכים) שעברתי אבל ההדחקה ממש לא עוזרת לי היום כבוגרת אני סובלת מדיכאונות וחרדות כבר שנים השאלה שלי היא... האם שמעבירים את כל הדברים המודחקים והכואבים מהתת מודע למודע הבעיה ניפתרת ? או שצריכים לדבר עליהם ומה בעצם השלב הבא אחרי שהם כבר במודע הצלחתי לעלות על כולם או לפחות על רובם ואני כבר לא צריכה לבזבז את האנרגיות המיותרות על מנת לשמור עליהם שם אבל עדיין קיימים בי הפחדים יש ממש תקופות שלמות שלא זכרתי בהם כלום אבל אחרי כמה אירועים שהתחלתי להיזכר כולם התחילו לרוץ לי בראש והתחלתי להיזכר בכל הפרטים אבל אני לא מרגישה את מה שהרגשתי אז (כאב, חוסר אונים,עצב) ועוד שאלה האם הדחקה מוגזמת גורמת לחסימה רגשית? תודה רבה רבה וסליחה שזה היה קצת ארוך אני מקווה שזה בסדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדחקות

הוספת תגובה

• בקשר להדחקות של טראומות

שלי ורדי
    25/08/2008

שלום לך נועה,
    קודם כל את לא צריכה לבקש סליחה..
    אלה שאלות מאד מאתגרות וחכמות, מתוך הנקודה הכואבת שלך את שואלת מהו בעצם הבסיס לריפוי נפשי.
    כן צריך הביא למודעות, כדי להבין טוב יותר ולהפסיק יותר מדי להדחיק את האירועים מהמודע. וגם כדי לסדר את הרגשות אחרת. לא מספיקה המודעות. יש עוד עבודה על כל הצדדים של האיישות כי הם התארגנו אחרת בעקבות הטראומות. צריך לשפר את התפיסה העצמית אחרת, צריך להבהיר את הרגשות כלפי עצמך וכלפי אחרים. אחרי כל התהליך הזה, צריך גם קצת לשכוח.כל העלאה הזו למודעות היא כדי שהטראומה פחות תציק ולא כדי שתהיה במודעות ונוכחות חיה רוב הזמן.
    המחירים הגבוהים עם טראומות, שאם מדחיקים אותן כל כך חזק, אז לא נשארים כוחות ואנרגיות לדברים נוספים וכל החיים מסתובבים סביב המחשבות על הטרואמה והדחקתו. אם בכלל כרוך בסוד, אז יש עוד אנרגיה שמבוזבזת שמירה על הסוד ומדלדלת את הכוחות.
    בטיפול אפשר לדבר, הדיבור מקל, מרפא, לפעמים מרפא המון, לפעמים מעט.. יש בדיבור כוח משחרר שיחד עם שיתוף עם אדם נוסף נותנים הקלה וגם יכולת לראות דברים בתוך בהירות יות רגדולה.
    נדמה לי שקשה לך מאד ואת מנסה להתמודד בעצמך, יכול להיות שתצליחי לבד, אנחנו בעצמנו עושים תיקוניים כל הזמן, אך חבל , כי בטיפול תגיעי יותר מהר לרווחה יחסית (אני לא מבטיחה תמיד ריפוי מלא ושחרור מרגשות כואבים) . גם לא יודעת על איזו טראומה מדובר, יש טראומות שמאד קשה לצאת מהן לבד.
    שוב אם יש עניין של סודיות, זה פי כמה מקשה ומעצב גם את כל היחסים הקרובים כי אף פעם לא נחשפים עד הסוף לאף אחד והתוצא הבדידות רגשית.
    אם יש באפשרותך להגיע לטיפול תעשי זאת,
    אני ממליצה בחום.

בהצלחה רבה, מאחלת כל טוב בהמשך
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו