מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך משכנעיםגל31/08/2008
איך משכנעים נער שעולה לכיתה י"א שיתמיד ולא יעשה את מה שעשה בחצי השנה שלפני החופש הגדול של כיתה י : להבריז מהלימודים לא הפסק. אין לו בעייה חברתית, לא קשה לו - הוא מתעצל בדרגות שאי אפשר לתאר. מה הצעתכן? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער שמבריז מבית הספר
שלי ורדי02/09/2008שלום גל, לא יודעת מהן הסביות שמביאות את הבן שלך להברזות. יש סגנונות רבים של העדרויות מבית הספר, מהעדרויות קבועות עד לאי כניסה לשיעורים בזמן שמבלים בחצר ונהנים מהמסגרת החברתית שית הספר מציע.
יש גם סיבות מגוונות להעדרויות, ממצב רוח קודר ומדוכדך וחרדות ,עד לכעסים על המסגרת והתמרדות אליה. יש גם הכיוון של הילד המפונק יתר על המידה שאינו מוכן להתנסות במאמץ על מנת להגיע למטרה שלו אלא מצפה שהכל יבוא אליו בקלות.
אם כיוון העצלנות הוא העיקרי ואין בעיות נלוות רגשיות, חברתיות או לימודיות, אז נדמה לי שהבן שלך מורד ומתעסק בניסיון לחוש אדון לעצמו ולהימנע מתחושת הכוח והשליטה של המסגרת כלפיו.
במקרה כזה אתם כהורים צריכים לפנות אליו בגובה העניים כי אם תפנו אליו ביתר כוחניות יתמרד גם אליכם. תסבירו לו את המחירים לעתיד של העדרויות.
מותר לכם להראות לו שאתם מאוכזבים ממנו וגם להפעיל לחץ נפשי מתון. אך כדאי את רוב העבודה להשאיר לבצוות החינוכי של בית הספר. קשה להניח שבית הספר לא יזמן קצין ביקור סדיר אם ההעדרויות יימשכו עוד זמן מעבר לחצי השנה הקודמת.
תנסו לא להיות בעמדה קיצונית, ל =א אדישם מדי מרוב ייאוש וכעס, ולא היסטריים מדי או לוקחים אחריות עליכם מעבר למידה הדרושה במקומו. בין שני המצבים הקיצוניים אני מעדיפה את הכיוון של מעורבות מאשר של האדישות.
ייתכן שיהיו לכם הפתעות לטובה והוא יחליט לבקר באופן סדיר יותר אם סיים ומיצה את תקופת המרדנות שלו.
אם שום דבר לא יעזור וימשיך בהברזות, כדאי לשקול ייעוץ פסיכולוגי-חינוכי
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)