מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה..יובל30/09/2008
אני בת 14.. אני לא מכוערת להפך אני דווקא יפה, אני במצוקה בגלל הרבה דברים בגיל ההתבגרות, פצעים מתחילים לגדול ,שערות, השיער שלי השתנה והוא נורא והיום ועוד מלא דברים.. לפעמיים אני מרגישה שאלוהים לא אוהב אותי מספיק בגלל זה שעברתי בית ספר עם כמה חברות שלי ועל שתיים מהם שאיתן אני מסתובבת מסתכלים ועליי לא ! אני כן יפה אבל עליהם הבנים מסתכלים ועליי בקושי, לפעמיים אני מתוסכלת מכך! ואני מקנא מכאלו שיש להן חבר והן התנשקו כבר ואני לא אני כבר כיתה ט וזה לא קרה! אני רוצה לרמוז לכמה בנים שיש לי משהו אליהם אך זה לא מצליח! בתכלס אני יגש לעיניין: מאז גיל ההתבגרות אני הרבה בחדר בוכה בגלל המון דברים שאני אפילו לא מסוגלת ללהגיד או להסביר !אני מרגישה שלי מגיע יותר מהאחרים ובסוף לא מקבלת- ככה זה ! ולפעמיים אני חושבת שאני ילדה מיוחדת-(כן זה מצחיק אבל ככה זה)ילדה מיוחדת הכוונה- שקוראים לי דברים מוזרים ומיוחדים! אבל לא תמיד זה נכון שאני ככה עם אנשים לא מצליח לי! זאת התקופה שבאמת הכי קשה לי !! מה לעשותת??! ( בתכלס אתם כאן בפורום לא צריכים לעזור לי אלא זאת כבר אני צריכה לעשות ,ף אלא רק לתת לי כמה טיפים ולהסביר לי את הדבריים לא יותר מזה) בתודה מראש יובל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה במצוקה שמגיע לה יותר
שלי ורדי01/10/2008היי יובל,
באמת אפשר להרגיש ממה שכתבת את המצוקה שלך...
קודם כל תודה לאלוהים שנתן לך יופי , זה כן יעזור לך בהמשך אם כמה דברים אחרים יסתדרו,
קשה לך עם עצמך ולא בגלל היופי.
אגיד לך סוד?
אף פעם היופי אינו כל כך משמעותי לאושר או לכך שאנשים יואהבו אותך וירצו להיות בחברתך, לחיצוניות יש חלק אך היא מתגמדת בערכה מול האפשרויות הבלתי נגמרות שהאישיות מספקת לאושר האדם. (זה שהחברה שמה דגש לחיצוניות נובע מכך שזה קל יותר לשפר , על האופי קשה לדבר , זה יותר מורכב..)
לדעתי קשה לך עם מי שאת, משהו באהבה העצמית ובגיבוש העצמי תקוע ולא מתפתח כמו שצריך. אולי את ביישנית, לא נותנת לעצמך להיות מי שאת? את זה אולי האנשים איטואיטיבית מבחינים . ואולי חברים כן נמשכים אלייך , אך לך יש ציפיות שיסתכלו עלייך רוב הזמן ותקבלי המון תשומת לב? לפעמים האכזבה מגיעה מציפיות לא מציאותיות. הרי אף אחת, יפה ונחמדה שתהיה לא יכולה להיות מרכז העיניינים של כולם..לאנשים יש טעמים שונים באופי וביופי במישכתם אחד לשני.. תבדקי את הסוגיות האלה עם עצמך.
הייחודיות שאת מרגישה כלפי עצמך חיובית ויכולה לעזור לך בעתיד אבל נדמה לי שהיום את דוקא נעה בין הערכה עצמית לבין זלזול ואכזבה עצמית, את נעה רגשית בין שני קטבים של התייחסות חיובית-שלילית לעצמך, דבר שיכול ל"שגע".
חלק גדול מן ההערכה העצמית נובע מתגובות הסביבה. תמיד הסביבה חשובה אך החלק שלה לא יכול להיות 100%. צריכים להיות גם עוגנים נפשיים אישיים ופנימיים להערכה עצמית. אולי עוגנים אלה חסרים לך.
תנסי לפתח את האשיות שלך, בפתיחות , בשיחרור ממעצורים, לחשוב על העניינים שחשובים לך, תחביבים, דברים שיכולים לתת לך משמעות, עצמאות, ייחודיות והרגשה של התפתחות אישית. דווקא ההאכזבה מכך שלא התנשקת עם בחור לא אומרת כלום עלייך, את עוד מאד צעירה, הרבה בנות לא התחילו עם בנים עדיין ,לכל אדם ישזמן בשלות משלו, את הרי לא בת 20...אני אישית מכירה המון בנות מבוגרות ממך שבכלל לא חושבות עדיין על חברות עם בנים..זה בסדר גמור ולהיפך זה יותר טבעי ובסדר מאשר להתחיל עם בחורים ממקום נואש כדי להיתפס נורמטיבית..
הכל יבוא , אל תדאגי ועדיף ממקום בשל ונכון..
אני חושבת שאת צריכה תמיכה נפשית יותר מסודרת. האם את יכולה לדבר עם הורייך על זה לקבל טיפול פסיכולוגי? זאת תהיהי ההשקעה הכי טובה היום לעצמך.
מאחלת לך מכל הלב בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי ורדי! :-)
יובל01/10/2008דבר ראשון- תודה רבה לך! על מה שרשמת לי ועל זמנך לענות לי! אני רק רוצה להגיד שאת צודקת חשבתי על זה וזה מאוד נכון, אני צריכה יותר להתחבב עם אנשים, ואם דברים לא קורים הם יקרו במוקדם או במאוחר! אני לא הכי דואגת סכך- הכל יש לי עוד דרך ארוכה בחיים! לגבי- חבר ונשיקה ראשונה יש לי הרגשה שזה יבוא בקרוב! זה עיניין של סבלנות ופשוט אני לא צריכה חבר בשביל הפוזה או בשביל שתיהיה לי תדמית מול האנשים הסובבים אותי, אלא אני צריכה חום ואהבה מה שלא היה לי אבל יהיה את זה אני יודעת!! למדתי כמו כן לעריך דברים אצלי ולנצל אצלי כמה דברים חיוביים שבי ותחביבים וכשרונות כגון- כישרון ציור שמעכשיו אני יותר יקדיש לזה זמן ! וכמו- טיפול בחיות שאני מתה על בעליי חיים וכדומההה...!!!!!! תודה רבה לך שלי עזרת לי ! מעריכה את זה שהיית לי אוזן קשבת !! בתודה מראש - יובל!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)