מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כינוי בשם אחרבעל18/10/2008
לחברתי קוראים יפה, וכשמה כן היא. יש לה שכן בבניין שהוא נראה בן 40 ולפי הגיל יכול להיות אבא שלה, מעולם לא השתמש בשם יפה אלא "יפיופה" ואחר מגלה התעניינות קצרה: דורש לשלומה, איך הלימודים וכד'. האם המילה "יפיופה" יכולים לכנות כל בחורה בתנאי שהיא יפה, או מכנים יפיופה רק אחת בשם "יפה"? אגב, חברתי מספרת שהיא לא יודעת איך להתמודד ומדוע מתנהג כך הגבר: כל פעם מתי שהם נפגשים בסופר השכונתי הוא לוטש מבטים לעבר החזה שלה, וזה גורם לה לאי נעימות. כשהיא מחזירה לו מבט תוקף הוא מייד מסיט את ראשו הצידה, אך כל הזמן מסתכל לחזה ואנשים מהסביבה בסופר שמים לב לזה, חברתי מאד ביישנית ולא יודעת איך להתמודד איתו. תודה על כל התשובות שאקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השכן המטריד
שלי ורדי19/10/2008שלום לך, קודם כל יש לי שאלה: בת כמה חברתך?, האם היא מתבגרת וגרה עם הוריה או היא גרה בגפה?
תמיד אפשר לפנות להורים למצבים כאלה הרי ממש צריכים אותם.
האם היא יכולה לשתף ולבקש עזרה ממשיהו מהמשפחה שלה? התערבות קלה מאחיה או אביה/אמה ?
"יפיופה" קוראים להרבה בחורות נאות, לא חייבות להקרא דווקא בשפ יפה. זהו רמז שהיא מוצאת חן בעיניו.
אולי היא צריכה לומר לו שלא מוצא חן בעיניה שהוא פונה בכינוי הזה אליה. נדמה לי שהוא נהנה ומתחזק מהביישנות וחוסר האסרטיביות שלה..
אם תתגבר מעט על הביישנות ותחליט שלא רוצה לתת לאף אחד להביך אותה ולא לכבד אותה, אולי יהיה לה אומץ לומר לו משהו תקיפות בלבד המבט התקיף שלה שלא מועיל כי הוא ממשיף במבטים ובהטרדה שלו.
תאמרי לחברתך שלא צריכה להתלבט אם הכינוי יפיופה נורמטיבי או לא . אם זה מפריע לה, זה מספיק כדי שלא תשתוק. צריכה יותר אומץ ולא לחשוב יותר מדי אם התגובה שלה תהיה צודקת או לא. אם זה מפריע לה , כל דבר שתעשה על מנת להפסיק את ההטרדה יהיה צודק.
בהצלחה, מקווה שהיא תנטרל אותו בסוף,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)