קשה בבית...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה בבית...
    06/11/2008

שלום.. אני בת 14 וחצי, ויש לי 2 אחים, אחות גדולה בת 16 ואח קטן בן 7 וחצי. קשה לי בבית.. ההורים שלי לא מפסיקים לריב.. אמא שלי חוטפת התקפי שיגעון פעם בכמה זמן.. אבא שלי בן אדם קר, אלים ונוקשה.. אמא שלי קצת לא שפויה, מדי פעם היא מתחרפנת לגמרי, אבל נרגעת אחרי כמה זמן.. אני שונאת להיות כאן אין לי שום קשר עם אחותי למרות ההפרש הקטן בגילאים היא מגעילה אליי, אפילו שאני מנסה להיות נחמדה ולצור קשר היא קוטלת אותי ומתרחקת כל יום יש צעקות בבית. או שההורים שלי רבים או שהם כועסים עליי על שטויות. הם בדרך כלל כועסים רק עליי ולא עם אחותי וגם על אח שלי לפעמים, אבל הוא עושה דווקא.. כנראה כי הוא לא מקבל בכלל תשומת לב מאף אחד. קשה לי לראות את אח שלי גודל ככה.. כי אני כבר התרגלתי למצב הזה, אני לא זוכרת מצב טוב אי פעם בבית.. אבא שלי מתנהג באלימות כלפי למרות שכלפי אחי לא. הם מענישים אותי על כל שטות ומחפשים סיבות לכעוס עליי הרבה פעמים אמא שלי מגנה עליי אבל אבי מוציא עליי את כל הקשיים שלו.. כשהיא מגנה עליי הוא כועס עליי אחרי זה. זה ניהיה כבר קבוע, כל יום יש סיפור אחר.. מהצד השני, בחברה, אני הילדה מאד מאד מקובלת, בנים רבים מחזרים אחריי, ויש לי הרבה חברות טובות ואמיתיות אני לא בדיכאון. בכלל לא. מי שיסתכל עליי מהצד בחיים לא ידמיין מה הולך בבית שלי. אבל קשה לי כבר להחזיק את זה. קשה לי להפריד בין הטוב שבחוץ ובין הרע שבבית. הנורא שבבית.. קשה לי לשמוע על חברות שמתלוננות על דברםים קטנים כמו ההורים לא הרשו לי ללכת למסיבה או ההורים לא קנו לי את החולצה שרציתי מבלי לרצות לפרוק את הכל ושיבינו שיש מצבים הרבה יותר נוראיים בחיים. בנוסף אני מחוננת, קל לי להבין חומר בבית ספר וקל לי להתכונן למבחנים אבל פשוט אין לי כח ללכת לבית ספר, אני הרבה פעמים מבריזה, נשארת לישון בבית או הולכת באמצע היום.. לא מקשיבה בשיעורים.. ואני בכיתה ט', וזה חשוב לתיכון אבל אני פשוט לא מצליחה להכריח את עצמי ללמוד. אני כבר לא יודעת מה לעשות וזה לא משנה אם יש לכם איך לעזור לי פשוט הייתי חייבת להוציא את זה לאנשהו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה בבית...

הוספת תגובה

• מה עושים עם בית קשה?

שלי ורדי
    09/11/2008

שלום לך,
    ליבי אתך קודם כל...
    מדהים עד כמה את בן אדם חזק ומצליחה לנהל חיים חברתיים טובים ולהתנתק חלקית מהקשיים בבית. אך בכל זאת אי אפשר לעבור באופן חלק את החיים שאת מתארת בבית ובמיוחד את האלימות כלפייך. אני מתארת שיש המון חוסר תשומת לב כלפייך וכלפי אחייך, כי הורייך עסוקים בהישרדות האישית שלהם.
    נדמה לי שאת צריכה צד שלישי מחוץ למשפחה, או דמות בתוך המשפחה המורחבת כדי להישען עליו. למרות ההצלחות שלך בלמידה ובחברה כרגע את נחלשת, ובצדק, זה די טבעי.
    אולי תפני לתמיכה למישהו בתוך המשפחה כמו דודה, דוד, סבתא?
    אפשר גם לפנות ליועצת בית הספר או למחנכת או לעובדת סוציאלית -יש עובדות סוציאליות שמטפלות בנוער - תוכלי להיעזר ביועצת החינוכית שתקשר אותך עם איש המקצוע המתאים.
    הוא יעזורולך ויחשוב ביחד אתך מה כדאי לעשות עם האלימות של אביך כלפיך. תזכרי, שאם היום זה מכוון כלפייך, מחר יהיה כלפי אחיך הצעיר.
    עוד שני דברים:
    א. תנסי להתקרב לאחיך הצעיר כי הוא זקוק לך, וגם את לו.
    לפחות ברית אחת במשפחה הלא מלוכדת שלך שבה כל אחד לנפשו. הוא סובל ואת רואה את זה.

ב. חשבתי שעבור נערה כמוך שכוחותיה נחלשים עקב האווירה בבית, במיוחד כי התוקפונת מתנקזת נגדך מבין שלושת הילדים עוד, פתח מילוט לחיים בריאים יותר ולאי עצירת ההתפתחות שלך היה יכול להיות למידה בפנימיה. זה כרוך בניתוק חברתי ומשפחתי כואב, אך אולי שווה את המחיר.
    לנערה חברותית ומקובלת כמוך לא יהיה קשה להכיר חברים חדשים בסביבה שתאפשר לך לעסוק בעצמך ובהתפתחות האישיות והאניטלקט שלך. אם את מוכשרת, אז קיימות פנימיות טובות שבהן תוכלי לקבל המון. יש מחיר ביציאה לפנימיה אך אולי בשבילך יהיה הדבר הטוב ביותר.(אני מכירה כמה אנשים מבוגרים היום שהפנימיה הצילה אותם כי בבית האווירה הייתה קודרת ולא איפשרה התפתחות).
    יש גם אפשרות שהורייך יתעשתו וילכו לטיפול משפחתי/זוגי אך קשה לי להעריך את כוחות המשפחה. אז אני מציעה לך קודם כל להתחיל ליצור קשר עם עובדת סוציאלית לשיחות. תשתפי אותה ותחשבי ביחד אתה איך כדאי לצאת מהמציאות העגומה הזאת.
    בהצלחה ובתקווה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו