מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה'נוער בסיכון'אסי אושר27/04/2009
שלום.
רציתי לדעת מה זה אומר 'נוער בסיכון'
איזה סוגי נוער משתייכים להגדרה הזאת?
האם רק בני נוער עניים שאין להם מה לאכול ובני נוער עבריינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה נוער בסיכון
שלי ורדי03/05/2009שלום לך,
המשמעות של נוער בסיכון מתייחס לכמה אשפרויות חיים:
א. נוער שאינו לומד והסיכון שיהיו אנשים בוגרים ללא השכלה וללא פוטנציאל או כוחות מקצועים מינימאלים.
ב. נוער בסיכון זה נוער הנגרר לאורח חיים עברייני, המרגיש בשולי החברה, לא מזדהה עם חוקים ונורמות החברה.
ג. נוער בסיכון , זה נוער עם נטיות התמכרות כגון לאלכוהול, סמים וכו', אורח חים מופקר כמו מיניות ללא הגנה, סיכון להידבקות במחלות שונות וכו'.
ד. נוער בסיכון זה גם נוער עם נטייה לפגיעה עצמית, כגון התאבדויות, דכאונות, או נטייה לקורבניות ולאי יכולת לנהל את החיים שלו בעצמו באופן עצמאי.
ה. נוער שחווה התעללות, הזנחה מהמשפחה, או פגיעה והתעללות מתמשכים מגורמים חיצונים למשפחה, נחשב גם כנוער בסיכון לאיכות החיים, להתפתחות האישית וליצירת פסיכו טראומה.
דווקא נוער עני לא בהכרח בסיכון, אלא אם כן קיימים תנאי עוני מחפירים המאלצים לגנוב כדי לשרוד או יש סכנה לתזונה ולבריאות..
מקווה שהברתי כמה דברים,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני
אסי אושר04/05/2009אם אני משוייך לאחד מהאפשרויות מה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרונות
שלי ורדי12/05/2009קודם כל , עצם העובדה שאתה רוצה לצאת ממצבך מעידה על תקווה...
אתה לא רוצה להידרדר וזו נקודת התחלה טובה.
אני מציעה שתפנה למחלקת נוער במצוקה ברווחה, במקום מגורייך. הם בהחלט עוזרים למי שרוצה לצאת ממצבו, ישמחו לעזור.
אם אתה משתמש בסמים , אפשר לפנות לחחנה למניעת סמים האיזורית , אם ישנה כזו, אך גם הרווחה המקומית מטפלת.
אני מקווה שתצליח.
בדרך כלל לא קצרה הדרך ולא מהיום למחר יש שינוי, אך בשביל חיים טובים יותר כדאי מאד.
שלך,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)