מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצה בבקשהאנונימי03/05/2009
אחותי בת 20 חסרת בטחון עצמי, מצד אחד מאוד חכמה ומצד שני מתנהגת בילדותיות. יש לה חברה אחת בלבד. כיום היא עובדת בעבודה סתמית שלא מתאימה לילדה בגילה ולא עושה כלום כדי ללמוד או להתקדם בחיים, כי הרגשתה שהיא לא שווה כלום. עד כאן הרקע.
בזמן האחרון היא נכנסת לאינטרנט ומכירה שם כל מיני גברים והיא מוכנה לפגוש כל מי שרק ירצה.
כבר בדיבורים דרך המחשב היא מרעיפה עליו דברי אהבה כמה אתה חשוב לי , מתי ניפגש כבר ,אני מתגעגעת וכו'. גבר רק צריך דברים כאלו כדי לנצל את העניין ומכאן הדרך קצרה לניצול וזה מה שקורה. הם נפגשים וכמובן לא משנה מי הבחור מייד מתחילים בניצול מיני , היות ואין לה נסיון מיני היא אומרת לבחור שאין לה נסיון ומנסה לבקש שלא ילכו עד הסוף. למזלה עד היום הבחורים עצרו ולא הפעילו כח (כך אני מקווה) היא מבטיחה שפעם הבאה יהיה יותר טוב וממשיכה להתרפס דרך המחשב .אני מפחדת עליה כי היא באמת ילדה טובה. את כל מה שאני יודעת זה משמיעה כשהיא מספרת לחברתה בטלפון ומקריאה במחשב שהיא משאירה פתוח, היא מאוד נאיבית. אני יודעת שזה לא בסדר שאני קוראת אבל זה מדאגה. לי היא מספרת רק חלקי דברים ולא את הניצול של הגברים.
ההורים שלנו גם יודעים את כל זה אבל היא לא מוכנה להקשיב להם.
מה לדעתך עלינו לעשות ועם מי לתייעץ ואיך לטפל הנושא. אני ממש דואגת שלא יקרה לה משהו ואפילו זה יכול להגיע לאונס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לאחות
שלי ורדי16/05/2009שלום לך, קודם כל כל הכבוד לך לדאגה ולאחריות שאת מגלה כלפי אחותך,
באמת צריך לעשות כאן כמה מעשים. למה שהורייך לא יפנו וידברו איתה ישירות, אפילו שלא יקחו לזמן מה את המחשב מרשותה ? הרי למרות שהיא בוגרת ,המחשב בבית שלהם, ברשותם? נראה לי חשוב ביותר כדי למנוע את הסכנות אליהן היא נכנסת כל פעם מחדש.
רצוי מאד לשקול טיפול משפחתי והטיפול פרטני לאחותך.היא נראית נואשת בחיפוש אחר קירבה, חום ואהבה. השילוב עם הנאיביות שבה הוא "קטלני". לדעתי העובדה שהיא משאירה את המחשב פתוח ואתם יודעים מה קורה לה, זה סימן שבאופן לא מודע היא רוצה שתצילו אותה בדרך כלשהי. אניממליצה בחום על טיפול משפחתי בו כל המשפחה משתתפת כי ההורים שלך נראים כרגע חברי אונים מולה.
טפיל פרטני יכול להתקים דרך עובדת סוציאלית ברווחח, דרך פסיכולוגים של בריאות הנפש שלמרד במשרד הבריאות, או דרך פסיכולוגים בקופות החולים. בנוסף אני לא יודעת אם היא עובדת אך כדאי לעודד אותה לעבודה, גם זה נותן בטחון עצמי וגורם לה להיות פרודוקטיבית במקום לשבת כל היום מול המחשב לחפש קשר.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)