הבן שלי עוד לא התבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבן שלי עוד לא התבגר
    עוד ילד בבקשה
    11/06/2009

הבן שלי חייל משוחרר. אחרי השיחרור הוא רצה לחסוך כסף כדי לנסוע לחו"ל. הוא חיכה חודשיים כי לא רצה שכר מינימום ועבד כמה חודשים (העבודה מצאה אותו) ופוטר. הוא הוציא את כל המשכורת על מחשב, מגבר לגיטרה ועוד. הוא תיכנן לנסוע לאירופה לשנה ולעבוד. לא במכירות והאפשרות היחידה היתה למצוא שם עבודה (כלומר, להגיע בלי תוכנית). ברגע שגילה שעליו להוציא מאות שח בשגרירות, הוא נסוג. חודש אחרי הפיטורין התחיל לחפש עבודה בניחותא, כדי לחסוך ולנסוע לחו"ל (אולי כדי לעבוד שם).
    אני מרגישה שאנחנו מדברים במקביל (ולא נפגשים לעולם). הוא מתעצבן אם אני רוצה לעזור וכמובן לא מוכן לחשוב על לימודים. מורה מהתיכון טען שהוא חייב פסיכולוג, אך לא אוכל לשכנע אותו. הוא מדבר עם חברים חצי שעה ואיתי, רק על כסף-אוכל-כביסה.
    בעלי טוען שהוא צריך לעבור דירה ולהיות ברשות עצמו כדי להתבגר. אני מאד חוששת. כעת מחפש עבודה וחושב על דירה. אני מפחדת שהוא יזנח את הערכים עליהם גדל (הכיפה שהתקטנה תרד, הסיגריות שהוא מעשן מחוץ לבית - כשהוא יודע שאני יודעת, מיכסתן תגדל ומי יודע באיזו חברה יהיה). מה עושים? אני מרגישה שאיבדתי אותו וחבל. קראתי שמשהו מיחס בן-אם יעבור ליחסי בעל-אשה ואני חוששת על נישואיו כשיחליט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי עוד לא התבגר

הוספת תגובה

• על קושי להתבגר

שלי ורדי
    20/06/2009

שלום לך,
    הדאגה שלך במקום כי הבן שלך לא בשל מאד לגילוומתקשה ליזום באופן עקבי, עדיין מתלבט במטרות שלו וחושש מהתמודדויות. זו הסיבה שבגללה ביטל את הנסיעה לחו"ל עקב עניין פעוט יחסית (ההוצאות בשגרירות).
    אך בכל זאת, נדמה לי שאתם כהורים לחוצים מאד. אני לא יודעת הרבה על הבן, אך הוא בסה"כ בן 21 או קצת יותר, אינו חייב להיות בגיל הזה מאד בשל ומגובש, יש נערים רבים בגילו שעדיין מתמודדים עם תהליכים של גיבוש וזהות עצמית ועם חוסר בטחון ותלות בהורים. הוא עושה כמה מאמצים, לא מאד יזומים אומנם, אך יש לו מחשבות לעצמאות כמו תכנון הנסיעהלחו"ל שלא יצאה לפועל. אי השיתוף מצידו במה שעובר ליו מייצג גם מאמץ להיות עצמאי. הרעיון של בעלך שהוא צריך לצאת מהבית לא כל כך מעשי לנער שאינו עובד ול אמסוגל לפרנס עצמו.
    לא היה כדאי, כך נדמה לי, לדחוף אותו ישירות לצאת מהבית כדי שלא ירגיש דחייה. אולי מה שצריך זה הסתכלות והתייחסות אליו "בגובה העניים" יותר ולא כילד, על מנת להתקרב אליהם וליצור איתכם תלות הדדית בוגרת.
    אני מתכוונת שכדאי להוריד את הלחץ, הוא עדיין צעיר ומחפש את דרכו. בעדינות ובתזמון נכון, רצוי להאיץ בו לעשות צעדים יזומים יותר למציאת עבודה. בו זמנית , בהתנהולת בבית כדאי לבקש ממנו קצת תפקידים ,אם לא ישנם כאלה אך פחות להתערב לו בחברה והתנהלות מחוץ לבית.
    לגבי טיפול פסיכולוגי, נשמע לי שהוא צריך, אךבגיל הזה צריך לבוא ממנו , כהחלטה שלו, ולא מההורים. אולי מישהו אחר במשפחה שקרוב אליו, ולא ההורים, צריך לדבר אתו על כך.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו