העלבתי את אבא שלי:( צריך עזרה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלבתי את אבא שלי:( צריך עזרה..
    חסוי
    18/06/2009

היום בצהריים, הייתי בחדר שלי והדלת הייתה נעולה.
    פתאום חשתי עייפות אז הלכתי למיטה שלי ונרדמתי.
    לאחר כמה שעות, אבא שלי היה צריך לאסוף את אמא שלי ממקום כלשהו, והוא ביקש ממני לשמור על אח שלי עד שהוא יחזור, אך הוא ביקש זאת ממני בצורה לא נעימה בכלל. הוא דפק על הדלת בחוזקה רבה, צעק עליי וטען שאני "מאתמול נח" (חשוב לי לציין שלקח לי הרבה זמן לקום כדי לפתוח את הדלת כי הוא העיר אותי כשהייתי באמצע השינה), ואני נפגעתי מהיחס הזה, והדרך שבה הוא ביקש ממני לשמור על אחי. הצעקות שלו גם הבהילו את אחי והוא בכה במשך הרבה זמן (מכירה את הבכי שמונע ממך לדבר? בדיוק ככה הוא בכה), והוא לא נתן לי להתקרב אליו, הוא היה כל כך מפוחד.
    ישבתי על הרצפה ליידו ליטפתי את ראשו כדי להרגיע אותו, ואחרי כמה דקות היא נרגע, החלפתי לו טיטול והוא חזר למיטבו.
    וכמובן, היחס של אבי מאוד פגע בי, אז החלטתי להשתמש בפה הגדול ובלשון המושחזת שלי(שיודעת לפגוע בנק' התורפה של האנשים), כדי לפגוע בו בכוונה(אני מצטער שעשיתי את זה, אני בד"כ יודע לשלוט בפה שלי ואני לא אומר את כל הביקורת הטמונה בי כלפיי אנשים מהחשש לרגשותיהם, הרגשות של הזולת מאוד חשובים לי), אך הפעם הרגשתי צורך עז לפגוע בו.
    ואמרתי לו דברים עוקצניים ומאוד פוגעים, שהשתיקו את שני ההורים שלי.
    לאחר כמה דקות הוא יצא מהבית בלי לומר מילה, וכשהוא חזר ראיתי עליו שהוא בכה, הפנים והאף שלו נהיו אדומים וזה הסימן שאחרי הבכי, נכון?
    הוא גם שפשף את העיינים שלו וגם בגלל זה אני חושב שהוא בכה.
    אני מרגיש כל כך רע שאמרתי לו את הדברים הפוגעים האלה, אני לא יכול להסתכל על ההורים שלי בעיינים או להיות בסביבתם, ולבקש סליחה? ברור שאין לי אומץ.
    מה אתם מציעים לי לעשות? איך להתמודד? \=
    ערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

חסוי
    20/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

הייהיי
    20/06/2009

תראה במקרה קראתי וראיתי את ההודעה.
    אני כמעט באותו מצב כחוך גם אבא שלי מאוד עצבני וכועס.
    אני חושבת שאתה צריך לנסות לדבר עם אבא שלך על המצב ביניכם תסביר לו כמה זה פוגע בך שהוא מתנהג אליך תגיד לו שמבקשים עזרה צריך להיות יורת נימוסים. אם היית מבקש יפה היית בשמחה יעזור לך, וככה תדברו ואחר כל תתנצל שאמרת את הדברים האלו.
    תראה לברוח , להסתגר ולהגיד שאין לי אומץ זה לא עזור אתה יודע.
    בעניין זה אתה צריך לגשת ולדבר איתו כמו שאמרתי.
    או לגשת לאמא שלך ולדבר איתה על אבא שלך שהוא ככה ואולי היא תייעץ לך.
    מקווה שעזרתי.

אגב בן כמה אתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסי..

חסוי
    21/06/2009

אני חושב שפשוט כדאי להניח לדברים , כמו הרבה ריבים, זה יחלוף עם הזמן והיחסים יחזרו להיות יותר טובים.
    בקרוב מאד אני טס לחו"ל לתקופה ארוכה אז אני מאמין שזה ישכח.
    אני בן 15, למה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב

הייהיי
    21/06/2009

וואלה צודק.
    אתה יודע יש משפט כזה שאומר "תתן לזמן לעשות את שלו"...
    תחכה ותראה כי המזן מרפא כאב...

לא סתם שאלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה

הייהיי
    21/06/2009

הזמן*

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות אשמה כלפי האבא

שלי ורדי
    21/06/2009

שלום,
    קודם כל רציתי לומר לך שיש לך יכולת ביטוי מאד יפה, אתה מתבטא נהדר ואתה נשמע לי נער נבון.
    את יודע להסיק מסקנות ולהבין את ההשלכות של התנהגותך על האחרים. אתה גם נער מוסרי. קורה שאנשים מוסריים כמוך, (עצם רגשות החרטה שלך מגלות שאתה איכפתי כלפי האחרים) פוגעים באחרים במצבים בהם הם מתפרצים וכועסים.
    אבא שלך רגיש מאד כנראה, ועצם הפגיעה שלו מראה כי באמת קשה לו במקומות מסוימים מאד, בלי קשר אליך.
    לא נשאר לך אלא לבקש באיזשהו אופן סליחה ולהסביר לו מה הביא אותך להתנהג ללא שליטה בכעס שלך. כדאי לעשות זאת קודם במכתב ולהשלים אחר כך בשיחה קצרה. תבקש ממנו להתנהל אחרת כלפיך בפעם הבאה. למשל, כדאי לבקש ממך דברים ביתר עדינות ולא לראות אותך כמובן מאליו בכל דרישה שיש לו ממך. אולי הזמן לא התאים לך.
    נדמה לי שאתה הגבת כך כי חשת שאבא "לא ראה אותך", לא הבין את מצבך ולא ניסה להתאים את בקשתו ממך למצב שלך. מכעיס אותך מאד כי פונים אליך בבקשות לעזרה בלי לראות את הצרכים שלך.

עדיין מדובר בהתפרצות חד פעמית ול א נראה לי שזה חסר תיקון מבחינת הקשר ביניכם. אביך חשוב לך מאד, אז תנסה לכתוב לו משהו כשאתה רגוע, ותהיה ענייני גם, תראה לו באיזו דרך היה יכול לפנות אליך כדי לקבל היענות חיובית וחלקה יותר.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

חסוי
    22/06/2009

משום מה הייתה לי תחושה שאת התגובה שלך את תפתחי בהערה טובה על יכולת הביטוי שלי, תודה:)
    בכל זאת, התחלנו לדבר בינינו, אמנם לא הרבה, אבל אנחנו מחליפים מילים מדיי פעם.
    אני מאמין שהטיסה הקרבה שלי לאמריקה, תגרום לבעיה להישכח בזמן שאני לא אהיה בארץ(אני אהיה שם במשך חודש, ואני מאמין שזה מספיק זמן כדי לגרום לבעיה להישכח)
    בכל זאת, הוא למד שזה מפריע לי שדופקים לי על הדלת בצורה הזאת, והיום הוא דפק בצורה עדינה ולא צעק עליי.
    לפעמים אני ישן המון. בצהריים וגם בלילה, זה נורמלי לא? אנשים מרגישים עייפים מדיי פעם, והם טוענים שאני ישן יותר מדיי ושאני מגזים ואני הסברתי להם שלאדם מעצם היותו אדם יש צרכים והוא לא יכול להתעלם מהם.
    בכל זאת, היחסים מתחילים להשתפר, אני מאמין שיהיה טוב בהמשך וזאת באמת הייתה התפרצות חד פעמית. תודה על התגובה והמשך שבוע טוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שניה לחסוי

שלי ורדי
    22/06/2009

שלום,
    ליחסים עם אבא שלך יש תשתית טובה, לכן הגעתם להבנה מסוימת איך להתנהל הלאה אחד מול השני.
    כן , דברים נשכחים, אם כי לא לגמרי . האלמנט הרגשי העוצמתי שלהם נמוג אם היחסים ממשיכים להיות טובים בעתיד.

לגבי העייפות והשינה המרובה - תבדוק אם עצמך האם זה גם כתוצאה של מצב רוח לא טוב, דכדוך כלשהו. וחוסר אנרגיות . האם זה כך, מה מביא אותך למצב כזה?
    בכל זאת, קצת צודק אבא שלך שהוא מודאג. הורים מודאגים שלילדים חסרים אנרגיות ..

נסיעה טובה!

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו