ערב טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערב טוב
    הייהיי
    20/06/2009

שלום יש לי בעיה אני מכווה שהגעתי למקום הנכון.
    יש לי בעיה משפחתית עם אמא ואבא.
    א. נגיד שאני מבקשת מאבא שלי שיקפיץ אותי בלילה או בערב או סתם כזה , כול פעם הוא מתעצבן כועס ואומר שאני ישאל את אמא ושאני ילך לבד. וזה עוד בחושך שיש ערב ( איך הם מסוגלים לתת לי לבד ללכת בחושך) לבסוף התעצבנתי והלכתי.
    נגיד שאני מבקשת מאבא שלי כסף ושאני יחזיר הוא כועס ואחרי שעות שעות של ויכוחים הוא מביא בלב ברירה.
    ב. יש לי בעיה עם אמא שלי אנחנו כמעט כול הזמן רבות, כל מה שלא מתאים לה שאני לא עושה, או שאני מבקשת ממנה משהו כול דבר , כל מה שאני עושה לא מתאים לה.
    נגיד היא רוצה שאני יעשה משהו איתה , או סתם ילך איתה ועם המשפחה והחברים, או לעזור לי בלימודים וכאלה.
    ואחרי שאני אומרת לה את הדעות שלי וההרגשות היא צועקת עליי בעצבים " לא מתאים לך לכי תגורי במקום אחר אני לא צריכה ילדים כאלה תאמיני לי, זה לא הגיל שלך שאת תחליטי מה את רוצה לעשות!!!!!"בתערה היא אמרה לי את זה. מה אני לא יכולה לדבר איתה על התחושות שלי.
    וזה קורה לי כמעט כול הזמן ורע לי עם זה ואין לי כוח לזה ואני לא יודעת מה לעשות לגביי זה..
    בבקשה תעזר\י לי .
    אשמח לקבל את תשובתך.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• בעיות עם אבא ואמא

שלי ורדי
    21/06/2009

שלום לך,
    נראה לי מצב מסובך, הרבה דברים אני לא יודעת על היחסים במשפחה ועל ההתנהגלות שלך .הייתי רוצה לדעת אם כל זה קורה בתקופה האחרונה עם גיל ההתבגרות, או תמיד היחסים היו לא טובים.
    קודם כל תנסי כמה שיותר לא ללכת לבד בחושך, להיעזר בחברות. שנית , כדאי שתעשי בדק בית, אם באמת את מבקשת הרבה מאבא להקפיץ אותך, אולי בכמה מצבים הוא כן צודק, את צריכה לבדוק את עצמך, האם את מצפה שהוא יהיה פנוי בשבילך מרגע לרגע או את מודיעה לו מראש...
    קשה להיות עם שני ההורים במצב של אי הבנה וחוסר תקשורת. נדמה לי שהקשר עם אמא כואב לך עוד יותר. למה שלא תבקשי ללכת לשיחות ולהביא עם הזמן גם את ההורים שלך לטיפול משפחתי? יש ייעוץ בקהילה, דרך קופות חולים, דרך משרד הבריאות או אצל עובדות סוציאליות של האיזור שלך.
    כמובן שאפשר לבקש טיפול פרטי. יעזור לך מאד שיהיה איתך איש מקצוע, אדם שיקשיב לך, יארגן לך את המחשבות ותוכלי לשתף אותו ברגשות שלך.

תפעלי לכיוון, לא תצטערי,
    את צריכה למצוא זמן מתאיםו לדבר עם ההורים על כך, בלי להאשים אותם כדי שלא יתגוננו.
    בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו