מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי אני כותבת פה כי אני מרגישה שאניגל28/06/2009
לשחרר את מה שיש לי על הלב ואין לי איפה לעשות את זה. יש לי בעיה שמציקה לי הרבה מאוד זמן והיא פשוט מנהלת את החיים שלי. קוראים לי גל אני בת 17 ויש לי שני אחים. כשהייתי בכיתה ה' לאבא שלי הייתה חברה שממש לא אהבתי בלשון המעטה. היא הייתה צבועה מאוד וקינאה בי ובאחותי בגלל התשומת לב מאבי. לאישה הזו לא היו ילדים והיא הייתה מאוד חומרנית. היא ואבא שלי נפרדו והכל היה בסדר. אבל אז, נשלח פקס הביתה שאני ואחותי (ילדות בנות 12 באותו זמן) קיבלנו. הפקס היה מיועד לאבא שלי. היה כתוב שהיא עומדת ללדת ילד ושיפסיק לאיים ממנה. ראיתי במחשב מכתב שהוא כתב לה לפני הפקס שכתוב בו שהוא דורש ממנה לעשות הפלה ואם לא הוא לא יכיר בילד. אבא שלי בא הביתה ראה את הפקס היה בשוק ראו על הפנים שלו ואמר לי ולאחותי שזה שטויות. יום אח כשהייתי בכיתה ז הוא פשוט הודיע לי ולאחים שלי שנולד לו ילד ושהוא עובר לגור בבית שלנו. יש לציין כי אבא שלי כבר נפרד מהאישה הזו והם בכלל לא היו נשואים. אני בחיים לא אשכח את היום הזה התחלתי לבכות הרגשתי שאני רוצה למות. התינוק הזה לא גר איתנו בבית, אבא שלי שונא עכשיו את האישה הזאת ומתחרט שהוא פגש אותה. היא כל הזמן סוחטת ממנו כספים, בנוסף למזונות שהוא משלם שיצרו בלאגן אדיר. אני כל כך כועסת על אבא שלי ועל האישה הזאת- היא השטן פשוט. אני כועסת עליו שהוא לא מנע את ההריון הזה, הוא בכלל לא רצה בילד זה, והוא בכלל לא משאיר לו ירושה. הוא כל הזמן עסוק עם עורך דין מול האישה הזאת כי היא כל הזמן מנסה לסחוט ממנו כסף. מאז שזה קרה, אני כל הזמן בוכה, כמעט כל יום. אני בוכה בגלל הבושה, בגלל האכזבה מאבא שלי- איך יכולת לעשות לי את זה?! הוא היה אמור להגן עליי מהאישה הזאת (שאמרה שהיא תעקור לי את העיניים ועוד איומים), הוא ידע שהיא רוצה רק את הכסף שלו, למה הוא לא הגן עלינו?! אני צריכה לחיות עם הבושה, בושה שלא תיעלם, עם הכעס ועם הכאב. לי ולאחים שלי אין שום קשר עם התינוק הזה, אנחנו מתעלמים מקיומו. אבא שלי למד את הלקח בצורה הקשה- הוא למד שעל טעויות משלמים- גם בכסף וגם בנפש. ההתעסקות במזונות לוקחת לו הרבה אנרגיה- זה המחיר שהוא משלם על הטעות שהוא עשה. והאישה הזאת אני עדיין לא מבינה איך היא מעזה?! מאיפה הייתה לך הזכות לבוא למשפחה ולפרק אותה?! מאיפה הזכות לסחוט כסף מאבא שלי- אבא שמפרנס לבד שלושה ילדים?! מאיפה הייתה לך הזכות לשמור על ההריון למרות שהוא דרש הפלה?! זה לא רק התינוק שלך זה גם שלו. אם היה אפשר להכריח אישה לעשות הפלה התינוק הזה לא היה קיים. רציתי לפרוק את מה שיש לי על הלב כי הסיפור הזה זה כמו כתם שחור שלא עוזב אותי. אני בוכה כמעט כל יום בגלל זה ואני לא יודעת איך להתגבר על זה. אני לא עשיתי שום דבר רע ואני יודעת שלא מגיע לי לסבול בגלל המעשה של האישה הזאת אבל אני בכל זאת סובלת. איך אני יכולה להמשיך בחיים שלי מבלי להתפרק כל פעם? תודה רבה, גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי עכשיו שיש לי קצת טעויות.
גל28/06/2009עליה במקום ממנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי את ההודעה שכתבתי ונזכרתי
גל28/06/2009בעוד כמה דברים. קודם כל יש לציין שאבא שלי דואג לי כלכית בצורה מאוד טובה. הוא איש צבא ומרוויח טוב, והוא כל הזמן שואל אותי אם אני צריכה משהו. הוא משלם על דברים שאני צריכה כמו הטיסה לפולין ושיעורי נהיגה, אבל לפעמים בלי שהוא שם לב הוא גורם לי להרגיש לא נעים לבקש כסף. בגלל זה אני משלמת על עצמי כשאני קונה בגדים או דברים אחרים. דבר שני, אבא שלי הוא בן אדם חומרי, הוא לא מבין מה זה רגשות. היו הרבה פעמים ששמעתי אותו מדבר בטלפון על דברים שקשורים לתינוק הזה ופשוט התחלתי לבכות. הקשר שלי נהרס איתו בגלל הסיפור הזה. אני מרגישה שהוא כבר לא אבא שלי, הוא כל כך אכזב אותי. כשאני בוכה, הוא אומר שאני עושה הצגות. הוא לא יודע מה זה כאב, מה זה כשאנשים בוכים, הוא רובוט. אני חושבת שהוא פשוט מנסה להדחיק רגשות, הוא גם אמר ליועצת בבית ספר (שיש לי שיחות איתה) שהוא לא רוצה שאלך לפסיכולוג, כי לדעתו צריך פשוט להתמודד עם החיים. הוא לא אבא רע, הוא פשוט לא יודע להיות אבא. הוא פגע בי כל כך בלי להתכוון אבל עדיין פגע בי. כשהוא בא הביתה הוא מעדיף ישר ללכת למשחב לבדוק את הבורסה ולא להיות עם הילדים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בתקשורת עם אבא
שלי ורדי09/07/2009שלום גל,
באמת יש לך מצב חיים לא קלים, כשלאביך תינוק אחר, מאשה שאת לא סובלת. לפחות הוא הבין את הטעות שלו (אם כי מאוחר מדי...) והתרחק ממנה.
יש לך חסך של יחס ממנו, יחס רגשי אמיתי, למרות שיש לו דאגה בסיסית כלפייך. ילדים צריכים יותר מזה ואת צודקת. אני לא שומעת על אמך, איפה אמך? האם זה כל מה שיש לך, אבא שלך?
לגבי עניין הטיפול הפסיכולוגי, תשקלי עם היועצת אם יש לך עוד מה לעשות, לחץ מצד בית ספר מאד מועיל מניסיוני, אולי היא צריכה לנסות שוב ולהסביר לו את נחיצות העניין עבורך.
אפשרות אחרת היא לשכנע אותו לטיפול משפחתי שגם מתאים,למשפחה שלכם, אולי ביחד עם אחותך תשכנעו אותו?
בכמה דברים יהיה קשה לשנות את אביך, הוא אדם מגובש כבר. אני מייעצת לך לחפש תמיכה ותשומת לב, באנשים אחרים מהמשפחה כדי לקבל אולי מה שאת לא מקבלת ממנו. בגילך יש גם צורך לאינטימיות ולבן זוג . האם את בכיוון? בן זוג היה עוזר לך להתרחק רגשית במידה מסוימת מאבא ולפתח איתו יחסי תלות הדדית בוגרת יותר ופחות נזקקת.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)