התמודדות עם מעבר לבית ספר חדש.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מעבר לבית ספר חדש.
    דניאל
    03/07/2009

עברתי השנה לביה"ס חדש. היה לי טוב בביה"ס הקודם, הייתי יחסית מקובלת, עברתי רק מסיבות לימודיות ועברתי עם כמה חברות שלי.. בכל פעם שאני בדרך לנסוע לביה"ס החדש, אני מפחדת להיתקל מאחד הילדים משנה שעברה. אם אני רואה מרחוק אחד מהם אני בורחת. למה זה ככה? ממה זה?
    בנוסף, גם שנה הבאה אני יודעת שזה יהיה ככה. למה זה ככה? למה אני כל כך מפחדת להיתקל באחד מהילדים שלמדו איתי ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבוכה להיפגש עם חברים מכתה קודמת

שלי ורדי
    03/07/2009

שלום יובל,
    שאלה מאתגרת את שאלת כאן,
    זה קורה, אני בטוחה כי כמה מהקוראים בפורום כאן מרגישים הזדהות, נדמה לי שגם אני חשתי פעם כך בנסיבות בעבר.

בדרך כלל זה קורה עם ילדים שלא מכירים טוב, הם לא חברים ממש, הם מחברי הכתה. מכוח הנסיבות הייתם בסוג של השתייכות - חברים באותו בית ספר, אותה כתה.
    אני לא יודעת בדיוק למה זה קורה , אולי את מרגישה את המבוכה הנגרמת מהפער בין הרגשת ההשתייכות בעבר שהייתה קצת מלאכותית, לבין הזרות שאת מרגישה היום כלפיהם, את מתוודה כי אין לך יותר מדי משותף איתם היום. אז עדיין מרגישה שאת צריכה לשדר קירבה אם תפגשי אותם מקרוב ואת לא רוצה או לא מרגישה שזה נכון לך לעשות זאת.
    סיבה אחרת למבוכה היא אולי כי את מרגישה שהם תופסים אותך כמישהי שעזבה, נטשה את בית הספר שלהם , לא הייתה מרוצה , אולי מהם. את אולי חושבת שהם שופטים אותך?
    תזכרי כי לעיתים נדירות המחשבה שלנו על איך האחרים תופסים אותנו דומה למציאות...

מקווה שעזרתי,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו