מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואג לבן שליגדי11/07/2009
יש לי ילד בן 14 הוא התחיל טיפול פסיכולוגי אצל מטפלת באמנות והיה בפגישה אצל פסיכאטרית . יש לו בלוג באינטרנט ומדי פעם הוא כותב שהוא רוצה להתאבד . כל הזמן הוא כותב על פרידות וחזרות ותחושות שיש לו עם החברה שלו . הוא הראה לי מספר פעמים שהוא ביצע חתכים בידיים וביקש ממני לא להגיד לאמא שלו . אנחנו גרושים ואני לא מתקשר עם אמא שלו והוא חי איתה ועם בעלה ועוד ילדה משותפת שלהם . בזמן האחרון הוא הראה לאמא שלו שהוא חתך את היד מספר פעמים ושאלתי אותו למה הוא עושה את זה והוא אמר שהוא רוצה להרגיש כאב ורע לו בחיים . רוב הזמן הוא בסדר וגם בלימודים אבל לפעמים הוא נופל לדיכאון והוא בוכה לפעמים .. הרבה ממה שעובר עליו ניתן ללמוד מהבלוג שהוא כותב באינטרנט . ואני גם מדבר איתו הרבה . אני מודאג וכל הזמן חי בחרדה שאולי הוא עושה משהוא לא טוב לעצמו . פתאום יש לי התפרצויות של בכי ואני לא יודע מה לעשות . הפסיכטרית החליטה לתת לו תרופות נגד דיכאון . זה לא מסוכן מידי . אולי זה יעבור לו וזה רק תקופה . לא יודע מה לעשות אני כל הזמן חושב על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגות לילד
שלי ורדי13/07/2009
שלום גדי,
מדבריך אני מתרשמת שיש סהחלט מקום לדאגה שלך. אולי דאגתך גבוהה יותר מכיוון שאתה לא חי עם הבן ואתה לא יכול להיות על המשמר כל הזמן. אולי גם אתה מאשים את עצמך במצבו בעקבות הגירושין?
אני כן מתרשמת מקשר טוב ביניכם, יש ביניהם תקשורת ושיתוף. זה לא מובן מאליו. אני מקווה שהקשר הטוב והאמפתיה שאתה מגלה ובוודאי הוא מרגיש ממך אליו, תעזור לו ותעודד אותו. הפגיעה העצמית, עד כמה שאני מבינה נובעת מהצורך להרגיש, במקום שהמילים לא יכולות לבטא את הרגשות. תעודד אותו כמה שיותר לבטא רגשות, תבטא בעצמך את הרגשות שלך כמודלינג עבורו.
טוב שאתם מטפלים בו אך לדעתי יש כמה דברים לא כשורה: לא ייתכן שהילד במצב כזה ואין ביניכם דיבור, בינך לבין אישתך לשעבר. אתם צריכים איש מקצוע שיגשר ביניכם. אתם צריכים לשים בצד את הריבים והמשקעים שלהם, אחד לשני.
לגבי הטיפול, לדעתי הבעיה של הבן שלך צריכה להיות מטופלת ע"י פסיכולוג קליני ולא ע"י מטפלת באמנות. בנוסף, המעקב הפסיכיאטרי הכרחי ובצורה מסודרת. אל תחשוש לגבי תרופות, הן לא מזיקות, מזיק יותר מה שהוא עושה לעצמו והסבל הרב שלו. תורופות מביאות למצב כזה שהטיפול הפסיכולוגי יוכל להועיל יותר, הן אמצעי ולא מטרה. היום יש תרופון מצוינות, הרפואה התפתחה
אם כבר מדבירם על אשמה ואחריות, עצם העובדה שאתם , ההורים שלו לא מדברים ביניכם, ויש ביניכים משקעים, ייתכן שמגבירה את הסבל שלו. אתם מוכרחים להגיע בעצמכם לאיש מקצוע קלב הדרכה וייעוץ.
בהצלחה רבה,
מקווה לטוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)