מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- געגועים הביתהתומר14/07/2009
היי
ביום חמישי אני ואחותי טסנו לקנדה לטייל ולהיות אצל משפחה למשך חודש.
אני חש כרגע תחושת עצב גדולה, כי אני מתגעגע הביתה, ואני מאוכזב מהמקום, הוא משעמם מאד ואנחנו לא עושים פה כלום, ואנחנו פחות משבוע כאן!! ולשנינו משעמם ואנחנו מתגעגעים ורוצים לחזור.
לא נעים לי גם להיות כאן עם המשפחה. דודה שלי כל הזמן דוחפת לי אוכל, ובעלה כל כך פרימיטיבי ואני לא אוהב להיות בחברת אנשים כאלה.
המזג אוויר פה קריר וחורפי, וזה מאד ביאס אותי וזה כל כך מדכא!!!
אני אוהב קיץ וחום, ואני בא לפה במחשבה שחם פה כי בבית דאגו למכור לי אשלייה שחם כאן כמו בישראל, ושכיף כאן, ועוד כל מיני דברים אחרים, ובסוף מסתבר שזה לא ככה, אני משתעמם מאד ואני רוצה לחזור, והטיסה שלי חזרה לארץ היא רק ב9.8, מה אני אעשה עד אז? אני חושב שאני פשוט אשתגע.
אבל מה? בסוף כשאנחנו מגיעים לכאן מסתבר שגם פלוריד'ה זה לא עניין בטוח, וש"אולי" נטוס.
אני בעיקר כועס על ההורים שלי, שמכרו לי אשלייה שיהיה לי כאן כיף ושאני אהנה, ובעוד שאמא שלי מכירה אותי והיא יודעת מה אני אוהב, והיא יודעת שקנדה זה לא מקום בשבילי.
הם כבר יודעים שהתאכזבתי מהמקום ויודעת מה? אין לי תחושה שאכזבתי אותם(כמו תמיד) הפעם התחושה היא שהם אכזבו אותי. הרי אבא שלי מוכן לשלם כל הון שבעולם על מנת שנבוא לבקר כאן, הוא מוכן למכור את אמא שלו על מנת שנבוא לכאן, הוא יעשה הכל בשביל שנהיה פה ולמה? כי הוא תמיד רוצה שנעבור לפה אבל המקום הזה מכניס אותי לדיכאון רציני, אפילו בני דודים שלי שגרים פה רוצים לחזור לישראל.
אני רוצה לחזור לישראל בטיסה מוקדמת יותר, אבל כל שינוי זה 500 דולר, ולא אכפת לי שזה יקר, לדברים חומריים כמו כסף אין ערך בעיני, הדבר האחרון שאני אדפוק בשבילו חשבון זה כסף, אם הבן שלי היה כאן והוא היה רוצה לחזור יותר מוקדם הייתי משלם כל סכום בשבילו.
אבל להם חשוב הרושם:"כשסיפרתי לליאת שאני שולחת אתכם לקנדה דבר ראשון שהיא שאלה אותי זה כמה עלה לכם כל זה" זה ציטוט של אמא שלי. את מבינה? כל מה שחשוב להם זה הרושם שהם משאירים כלפי אחרים, ותמיד מה שחשוב להם זה הכסף והחומריות, אבל זה משהו שהייתי חייב לפרוק בלי שום קשר לזה. הם גם משוויצים בזה שהם שולחים את הילדים לבד למקום כזה.
זה מראה שיש להם כסף, למרות שבפועל זה לא.
אני מתגעגע הביתה, אני רוצה לחזור ואמא שלי יודעת את זה. מה לעשות? לדבר איתם על חזרה מוקדמת?
תעני לי כי אני מאוד נואש!!!!!!
אני מרגיש שהם תמיד מנסים לעשות טוב אבל הם תמיד עושים את ההפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לוקח כל כך הרבה זמן לענות? אני
תומר22/07/2009כבר לא יודע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי ורדי!!!!!!
תומר24/07/2009אני כבר התגברתי על המצוקה שלי, אבל זה לא נחמד לדעת שאת מדגלת עליי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עם המשפחה בחו"ל
שלי ורדי25/07/2009היי תומר,
אתה צודק שנעלבת, איחרתי לענות כי הבעיה שלך קצת לא מובנת בעיניי.. האם הוכרחת לנסוע לחו"ל? מי היום מכריח ילדים לנסוע ? האם אתם לא יוצאים ורואים מקומות? הרי הכל חדש עבורך, אלא אם היית כמה פעמים באותו מקום...
אני חושבת שהבעיה העיקרית זו התקשורת במשפחה, המשקעים שיש לך על ההורים שלך, מניעים שאתה חושב שקיימים מאחורי ההחלטה לנסיעה שלך, האי התחשבות שאתה חש מצידם אילייך ולצרכים שלך, מכל מיני סיבות שבטח אני לא יכולה לדעת. תצטרך להיות יותר אסרטיבי וברור מול הורייך, על כל רצון שלך בעתיד, כי חוסר האונים שלך מולם לא עושה לך טוב. אתה מחזיק המון בפנים ועד כמה שאני יכולה לחוש באופן אינטואיטיבי (אולי אני גם טועה..) פחות מתמעט אתם. לדעתי הדכדוך נובע מחוסר האונים...
אני שמחה שהתגברת,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)