היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    ספיר
    15/07/2009

קוראים לי ענבל, אני בת 15. יש לי הרבה מאוד בעיות, יותר פסיכולוגיות, זה בערך הדקלום הרגיל של כל נערה מתבגרת שנייה..מעבר לזה יש לי בעיה שאני פשוט לא יכולה לחיות איתה- אני פשוט פרנואידית, במיוחד בקשר לבריאות שלי, אני נורא מפחדת מכאב, בעצם, אני יותר מפחדת ממה שיכול לקרות לי אפילו יותר מאשר מהכאב..אני לא רוצה לציין דוגמא ברורה של משהו כי זה ממש מפחיד אותי, אבל אני מתכוונת ללמשל מחלה כלשהי, שהיא קצת כואבת ואפילו קצת לא נוחה, אבל מעבר לזה, עלולה לפגוע הרבה הרבה יותר בגוף או חס וחלילה אפילו במוח..זה לגיטימי וברור שכמעט -לא, בעצם- פשוט כל אחד, יפחד מזה ושכל אחד דואג לעצמו בעניין הבריאותי. הבעיה זה שאצלי זה דרסטי באופן קיצוני ומפחיד, אנשים משתגעים ממני פשוט, אני הולכת לקופת חולים דיי הרבה בגלל זה, כל דבר קטן שקורא לי, אני ישר חושבת שזה משהו גדול יותר, סתם דוגמא, יש לי דברים רגילים שקורים בהצתננות, ודברים מהסוג הזה יכולים למשל להיות סמפטומים למשהו הרבה הרבה יותר גרוע אז אני ישר נלחצת ומרגישה שזה מה שהולך לקרות לי, וזה אבסורדי פשוט, ברור שאני צריכה לדאוג לעצמי, אבל אני מגיעה למצבים שאני לא ישנה בלילה מרוב פחד, אני הסטרית לגמריי ואני כמעט כל פעם כל כך כל כך זקוקה ונואשת לחיבוק ממישהו ואף פעם אין לי את מי שיחבק אותי, כשאני במצבים כאלה אמא שלי בדרך כלל או ישנה או לא בבית או לא מדברת איתי או משהו, ומן הסתם אני לא אקום באמצע הלילה ואלך לחברה כדי לקבל חיבוק..אני גם לא אחת כזאת שמחבקת, או יותר נכון להגיד שאני לא אחת כזאת במחבקים אותה, אני עושה פוזה של חיבוק כשאני נפרדת ממישהו או פוגשת מישהו (מוכר כמובן) אבל הוא לא מחזיר לי חיבוק, שזה דיי מעליב ופוגע..טוב גלשתי כבר לנושא אחר..סורי..העניין הוא שכשאני הסטרית ככה, ואין מי שיחבק אותי, או יהיה איתי (ועד עכשיו לא קרה מצב שהיה מישהו כזה) אני מרגישה באותו רגע שאני פשוט רוצה למות, כל כך רוצה למות, כמו אדם גוסס שסובל מכאבים והדבר היחיד שהוא משתוקק לו באותו רגע זה המוות שיפסיק את הכאבים האלה? אז אותו דבר, אני יודעת שההשוואה היא מזעזעת ואני ממש לא רוצה להיות במצב כזה של אדם גוסס, אבל הכוונה היא שהרצון שלי למוות באותו רגע כל כך חזק שזה מטריף אותי..תמיד חשבתי על זה שאין לי כל כך למה לחיות ושקשה לי ושרע לי ושאין טעם לחיות בחיים כאלה, אבל ברגעים כאלה אני פשוט אשכרה מתפללת לה' (כמו כל תפילה רגילה) שאני אלך לישון ולא אקום בבוקר....
    טוב אז בקצרה אני מצטערת אם נשמעתי קצת יותר מידי פסיכית או משהו, וסליחה על כל ההמון שכתבתי, אני לא מצפה ליותר מידי עזרה, רק לתמיכה, ואם אתם יודעים איך אפשר להפסיק את ההסטריות האלה, זה מאוד יעזור לי..אני מבינה שזה לא משהו שבא בקלות אבל בבקשה -אני לא יכולה לבד- וזה לא שלא ניסיתי. וכרגע אין לאמא שלי כסף לשלם לפסיכולוג, אז אני באמת באמת לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• פחד ממחלות וכאבים, וכמיהה לחיבוק

שלי ורדי
    24/07/2009

הי ענבל,
    טוב, למרות שזה וירטואלי אני שולחת לך חיבוק גדול..
    חלק גדול מהבעיה הפסיכולוגית שלך זה שאת מרגישה בודדה מאד. הפחד להיות חולה או להרגיש כאבים הוא סימפטום ל עיות אחרות, עמוקות יותר, כך את מתעסקת עם הפחד והמחלות ופחות עם הדברים הכואבים האמיתיים.
    את באמת צריכה טיפול . האם אמך מודעת למצב שלך?. אני מתכוונת לחומרת המצב ולדחיפות שיש בטיפול פסיכולוגי. יש אפשרות לקבל טיפול ללא עלות כספית מטעם המדינה, מטעם משרד הבריאות במרפאה לבריאות הנפש לנוער, המקומית במקום מגורייך.. היא צריכה לפנות מיידית , אני מקווה שיש לך דיבור איתה, למרות שנדמה לי שלא כל כך, אם היא לא זמינה לתת חיבוק כשאת צרי כה..
    הרופא שלך יכול לעזור לך, לדבר עם האם ולפנות אותכן.. יש גם עובדות סוציאליות שמטפלות בחלק מבעיות של נערות בגילך. אולי אפשר להיעזר בשירותי הרוווחה.
    אם העניין לא מתקדם , צרי קשר בתחילת הלימודים עם היועצת שלך ותשתפי אותה בצורך בטיפול והיא תעזור לאמא. אך נראה לי שאת צריכה יותר דחיפות, את צריכה כבר בקיץ להיות בקשר עם איש מקצוע,
    יש לך סיפור חיים לא פשוט כנראה ותצטרכי לא להיות לבד עם זה להרבה זמן.
    תכתבי לי שוב אם העניין לא מתקדם ומה עשית או לא עשית בנדון,
    שולחת לך עוד חיבוק ומחזיקה אצבעות,

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענבל
    07/08/2009

שענית לי..
    קוראים לי ענבל, חברה שלי אחר כך כתבה פה הודעה מהמחשב שלי ואז שמנו לב שגם השם משתנה..(היא לא קראה את מה שכתבתי בשביל הפרטיות שלי אבל היא קראה את מה שענית לה), עכשיו אני כותבת ממחשב אחר, אני מאוד מצטערת על הבלאגן בהודעות..

אממ מה שרציתי להגיד זה קודם כל- תודה.
    ורציתי גם לפרוק עוד קצת, עכשיו למשל, אני באחת ההסטריות המפגרות שלי, אני לא מאמינה שאני בכלל מצליחה לכתוב כמו בנאדם, אני מתביישת להסביר ממה אני כל כך מפחדת עכשיו, אבל אני צריכה לקום ממש מוקדם מחר בבוקר ואני לא מצליחה להירדם אז חשבתי שאם אני אכתוב פה זה יעזור לי..
    איך אני אסביר את זה..אני כותבת ו-בוכה, אני לא מבינה אפילו למה, הלוואי שידעתי, קודם ישבתי על הספה בסלון ובכיתי כמו מטורפת, הרגשתי כאילו הנשימה שלי הולכת לעצר כל רגע, הרגשתי שאני הולכת להיחנק, ולמה?
    אני מרגישה שאני מתפרקת, שאם מישהו לא יחזיק אותי עכשיו אני אמשיך להתפרק לאט לאט, אני כל כך נואשת למישהו שיחבק אותי, חזק חזק וישמור שאני אשאר שלמה, למישהו שיחבק אותי כל כך חזק שגם החלקים שהתפרקו כבר יחזרו להיות כמו קודם, כמו למשל- הביטחון העצמי שלי, וההערכה העצמית שלי, והכבוד העצמי שלי!! אני מרגישה כאילו הגוף שלי, ממש פיזית, פשוט מתפרק ושאם מישהו לא יעשה משהו הוא פשוט יתפרק לגמריי והנשמה תצא, ואני יודעת שאני נשמעת כמו פסיכית, אני גם מרגישה כמו פסיכית, אפילו לא שמתי לב מתי התחלתי לאבד את השפיות. אני לא מבינה מה עובר עליי אבל אני רוצה שזה ייפסק..אני צריכה מישהו שיחבק אותי חזק חזק חזק ויגיד לי שהכל בסדר, שאני בסדר ושאני אמשיך להיות בסדר, ושמישהו ייגרש את המחשבות הרעות, וכל פעם שאני במצב כזה אני מוצאת את עצמי לבד, פשוט לגמריי ל-ב-ד.
    עכשיו למשל אני לבד בסלון, וחשוך פה והאווירה פשוט קרה כזאת וריקנית כזאת, ורע לי ונמאס לי ואני לא עומדת בזה יותר!!

בקשר למה ששאלת, אמא שלי לא יודעת כל כך איך אני מרגישה, זה גם לא מעניין אותה, בכלל לא, כמה פעמים ביקשתי ממנה שתמצא לי פסיכולוג והיא בכלל לא מאמינה לי שאני צריכה פסיכולוג, היא יודעת שאני פרנואידית בקשר לבריאות שלי אבל אני לא חושבת שהיא יודעת שזה עד כדי כך, ובבקשה אל תגידי לי שהדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה לספר לה, כי זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו