מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה בדיכאוןמעיין24/07/2009
היי.
הסיפור שלי די מורכב, מקווה שתצליחו לעקוב.
אני ויובל-החברה הכי טובה שלי, הכרנו ילדה אחת שקוראים לה יפעת. מהר מאוד התחברנו איתה והיה בינינו קשר מעולה. לקראת סוף כתה ז', יובל סיפרה לי שיפעת מדברת על כל מיני דברים כמו זה שבא לה למות, שהיא מעריכה אנשים שמשתמשים בסמים ועוד כל מיני דברים. נבהלתי וניסיתי להתקרב ליפעת עוד יותר, במטרה לנסות לברר מה קרה לה ולמה היא אמרה את מה שהיא אמרה. זה כמובן לא איחר להגיע, והיא אמרה לי גם שהיא מעריצה איזו שחקנית שמשתמשת בסמים, וש"סמים זה קול", שהיא חושבת שהיא שמנה (אפילו שהיא ממש רזה), שהיא רוצה להתאבד ועוד כל מיני דברים. זה היה שבועיים בערך לפני סוף כתה ז' ואז יצאנו לחופש גדול. חשבתי שאולי מה שהיא אמרה נובע מלחץ בלימודים (הציונים שלה מאוד נמוכים ויש לה קושי בלמידה), ואני ויובל דיברנו בינינו והחלטנו להניח לנושא בגלל שאולי זה סתם היה מצב רוח זמני (הייתה לה תקופה מאוד קשה, קרובת משפחה שהייתה מאוד קשורה אליה נפטרה מסרטן). כשחזרנו לביה"ס העניין הזה באמת הפסיק לתקופה של חודשיים שלושה, ואז שוב היא חזרה עוד ועוד ועוד על זה שהיא רוצה למות, שאין לה חיים, ש"סמים זה קול", ואפילו סיפרה על נסיונות התאבדות (היא: "ניסינו לקפוץ מהגג". אני: "ניסינו? מי זה ניסינו"? היא: "אני, לבד". אני: "מה"!? היא: "נראלך שאני אנסה לקפוץ מגג? עם ההורים שלי"!? אני: "...". היא: "ניסיתילקפוץ מגג של טרקטור, אבל מה לעשות-לא יצא"... ). גם ליובל היא סיפרה דברים מהסוג הזה במקביל והתחלנו לחשוב מה לעשות. אני ויובל מאוד פתוחות עם ההורים שלנו (כל אחת עם שלה חח..), ושיתפנו אותם בזה. הם הציעו ללכת לספר ליועצת בי"ס, שאז בכלל לא ידענו מי זאת (בבי"ס שלנו אף אחד לא מכיר את היועצים, אפילו לא ידעתי שיש יועצת בבי"ס שלנו. פעם אחת לא עשו לנו היכרות איתה, או משהו מהסוג הזה). איכשהו הצלחנו להשיג אותה, אז סתם ירדנו (אני ויובל) לחדר מורים רק כדי לראות איך היא נראית. לי היא נראתה מאוד לא אמינה, ואמרתי ליובל שאני לא מוכנה לספר לה את זה. מצד שני, אנחנו גם לא כל כך סומכות על המחנכת שלנו ויש רק שני מורים בבי"ס שאנחנו סומכות עליהם, וחשבנו שזה לא לעניין "להפיל" עליהם את העניין הזה. חיכינו עוד קצת ובסוף בלית-ברירה הלכנו ליועצת. היא הייתה ליד המחנכת שלנו, וביקשנו לדבר לבד עם היועצת-אז המחנכת בכל זאת באה אחרינו לקצה של האולם (זה היה בדיוק בסוף הצגה. 10 דקות לפני יפעת אמרה לנו עוד דברים על הנטיות האובדניות שלה וזה הלחיץ אותנו, העדפנו ללכת לספר כמה שיותר מהר). יובל אמרה ליועצת "אנחנו רוצות לדבר איתך לבד, זה בסדר"? ליד המחנכת (לפני שידענו שבכלל יש יועצת שאלנו את המחנכת אם יש יועצת ואם אנחנו יכולות לרדת אליה, אז המחנכת שאלה אותנו: "מה קרה, חמודות, השתגעתן? מעיין, זה בשבילך"? אני: "לא, ואני אשמח אם תגידי לנו איפה היא".
המשך בהודעה הבאה, חרגתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה בדיכאון-המשך
מעיין24/07/2009המחנכת: "יובלי, זה בשבילך"? יובל: "לא, אני ברוך השם בריאה בנפש". המחנכת: "אז בשביל מי זה"? יובל: "סתם... לא משנה, בשביל אף אחד". הדיאלוג הזה לא חשוב לסיפור, זה סתם כדי להראות את חוסר הרצינות. ממתי למחנכת מותר לשאול שאלות כאלה?!?). בסוף הצלחנו איכשהו לגרום למחנכת ללכת, ואז היועצת אמרה לנו: "כן, ספרו". אני: "אפשר בבקשה ללכת לחדר שלך או משהו כזה? לא נעים לי להגיד את זה בפורום הזה". היועצת: "לא, באמת שאין צורך בכך. אתן יכולות להגיד לי כאן". סיפרנו לה, היא כל הזמן קטעה אותנו באמצע בהסתכלות על השעון שלה או משהו-היא אפילו לא טרחה לשבת. בסוף היא שאלה אותנו: "איך קוראים לכן, תזכירו לי"? מה להזכיר?1 היא בכלל לא מכירה אותנו. לא משנה. אמרנו לה את השמות שלנו וביקשנו, התחננו שלא תספר לאף אחד שאלה אנחנו. היא הבטיחה. הכל היה בסדר. שעה אחרי השיחה עם היועצת, יפעת באה אליי ואומרת לי: "מעיין, את ויובל הלכתן ליועצת וסיפרתן לה את מה שאמרתי לכן"? אני: "מה"..? אני ויובל ירדנו לחדר מורים כדי לדבר עם המחנכת שבדיוק הייתה בשיחה. היא כנראה כבר ידעה מכל הנושא, והיא אמרה לנו: "כן, בדיוק רציתי לדבר איתכן, חכו בבקשה עד שאסיים את השיחה". אני ויובל חיכינו לה משהו כמו חצי שעה מחוץ לחדר מורים, הפסדנו שיעור שלם עד שהיא הועילה בטובה לפתוח לנו את הדלת. בסוף דיברנו איתה וסיפרנו לה (היא כבר ידעה מזה) ושאלנו אותה למה היועצת סיפרה ליפעת שאנחנו סיפרנו לה את זה. המחנכת אמרה לנו: "מה פתאום!? היא לא סיפרה לה. יפעת גילתה לבד". שטויות. יפעת אמרה לי בפירוש: "את ויובל הלכתן ליועצת". נכון שהיא סיפרה את זה רק לי וליובל, עד כמה שידוע לי-אבל היא לא יכולה לדעת אם רק אני הלכתי, או אם רק יובל הלכה, או אם שתינו ביחד. היא סיפרה את זה לעוד ילד, אבל הוא לא כזה פולני ודאגן שיטרח לעשות משהו. קיצר היה סיפור, כולם אמרו לי וליובל שאנחנו הפגנו חברות טובה וכו', אבל יפעת לא הסכימה לדבר איתנו. היא כמה חודשים לא דברה איתנו, עד שהתקרבנו עוד פעם ועכשיו היא כן מדברת אתנו. היא סיפרה לנו שהיא לוקחת כדורים נגד דיכאון, והיא אצל פסיכולוגית או משהו, קיצר-היה משהו בדאגה שלנו, לא סתם סיפרנו ליועצת.
אז למה כתבתי את כל זה? יש לנו ילדה בבי"ס שנולדה עם איזו מחלה (לא משנה) והיא לומדת אתנו חלק מהשיעורים. היא התחילה להראות לי וליובל ולעוד ילדה (כנראה שאנחנו הפסיכולוגיות של הבי"ס) כל מיני שירים עם נטיות אובדניות ודברים כאלה. אני לא אכנס לזה יותר מדי, הלכנו שלושתנו למחנכת והיא אמרה שהיא תטפל בזה, לא עשתה כלום. אני לא יודעת מה לעשות כי גם אנחנו סובלות מזה, זה מעצבן כל הזמן לשמוע את השטויות האלה של "בא לי למות, בא לי למות". להשאיר את זה ככה או לפנות למישהו? ואם כן, אז למי? אין לנו ממש על מי לסמוך בבי"ס הזה...
תודה (וסורי על האורך חח...)
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לנהוג כשדואגים לחברות
שלי ורדי25/07/2009שלום מעיין,
יש לך הרבה אומץ והרבה מצפון, כנראה את צודקת שאת ויובל נהייתן הפסיכולוגיות של הכתה הזו, יש לכן עתיד...
אתן מקשיבות נכון והחברות מרגישות בנוח לשתף אותכן בבעיות שלהן.
אין לי ספק שאת צריכה לשתף מישהו שוב ולהעביר את האחריות והדאגה למבוגרים. למה שלא תספרי להורים ותבקשי מהם להתערב - והתקשר להורים של החברה או לדבר בעצמם עם הצוות החינוכי, קרו וקורים דברים כאלה. אני חושבת שיש עלייך לחץ גדול ועול כבד. למרות הלב הרחב שלך, את צעירה מדי כדי לשאת אותו.
מהמקרה של החברה הראשונה אפשר להבין שאחרי זמן מה הבינה שעשיתן בשבילה את הדבר הנכון. ולעתי היא מודה לכן בליבה היום. הרבה פעמים, עצם השיתוף החוזר ונשנה בבעיות מסגיר את המשאלה שהחברות יגלו את הסודות ויזעקו לעזרה.
כל הכבוד על האומץ, והתלבטויות האחריות (תמסרי הנ"ל גם ליובל..)
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)