חברה במצוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה במצוקה
    הילה
    02/08/2009

שלום , יש לי חברה שנמצאת בדיכאון למעלה משנה , היא כל הזמן מדברת על כמה היא שונאת את החיים ורוצה למות , לפני כחודש היא חתכה את עצמה לראשונה ביד [לא ורידים] ואמרה לי שזה ממכר אחרי שבועיים סיפרה לי שוב שחתכה את עצמה ....
    היא סיפרה לי שאמא שלה שמה לב לפעמים שהיא במצב רוח ירוד אבל היא לא מוכנה לדבר איתה .
    הצעתי לה ללכת לפסיכולוג אבל היא לא רוצה בשום אופן .
    [עליי לציין שבתחילת השנה הלכה ליועצת בצפר שלנו וסיפרה לה שהיא רוצה להתאבד והיוצעת זימנה את ההורים שלה ויידעה את כל המורים] .

[עליי לציין שאין לה חברות בבצפר - אני החברה היחידה שלה אז אם אני לא מגיעה לבצפר היא פשוט יושבת לבד בהפסקות , ומאז ומתמיד ירדו עלייה - ובגלל זה אין לה ביטחון עצמי ... ]

בבקשה תעזרו לי זה דחוף ...

תודה [ =

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה במצוקה

הוספת תגובה

• דאגה לחברה

שלי ורדי
    11/08/2009

שלום חן,
    קודם כל כל הכבוד לדאגה, נדמה לי שעול כבד עלייך מכיוון שאת חברתה היחידה..
    נדמה לי שחברתך רוצה שידעו את מצוקתה, כי מספרת לך, וגם סיפרה ליועצת.. זה סוג של זעקה לעזרה ביחד עם נסיגה ורצון שלא יגעו ולא יטפלו, היא בדילמה עם עצמה....
    יש במשפחה שלה מחסום רגשי, סוג של הכחשה למצב שלה, מה, הם לא רואים את מצבי הרוח שלה? הזכרת בעצמך שהיועצת עשתה אתם שיחה...
    נדמה לי ששוב בית הספר צריך ללחוץ על המשפחה שתקח את עצמה לטיפול, אני מתכוונת שכל המשפחה צריכה ללכת שם לטיפל, לא רק חברתך,מצבה מספיק קשה כדי שישתפר ללא התערבות מקצועית.
    אני מציעה שתתייעצי עם אמא שלך גם, אולי היא יכולה לדבר עם ההורים שלה, כדי שלא תהיי לבד במערכה. כשהלימודים יתחילו, תודיעי גם ליועצת, את העובדה שהיא שורטית את עצמה וזה ממכר. זו תופעה ידועה , זו לא פגיעה עצמית ברמה של אובדנות אך מצביע על בעיה קשה. היועצת יכולה לזמן אותה לפגישה ולכוון את הנושא לבעיות שלה בלי שתגיד שאת דיברת אתה. האם את חוששת מנאמנות כלפי החברה שלך אם תספרי דברים שהיא משתפת אותך בהם? מניסיוני, מכירה כמה מקרים שחברות באו וסיפרו לצוות החינוכי-טיפולי של בית הספר על דאגה לחברה וזה עבר בשלום בין החברות לבסוף... היא פעם תומר לך תודה ...
    ברמה החברתית בבית הספר, צריך לדבר עם הילדים, זו חובה של הצוות החינוכי, לעשות סדנא בכתה וכו' ,אך בטח זו ל אחריותך כמובן, רק תשפתי את היועצת או המחנכת, אם לא קשה לך.

את חברה טובה, נדיבה ואחראית,
    הרבה כוח,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת הבעיה ..

הילה
    17/08/2009

שנה הבאה אנחנו לא באותו בצפר ..
    בבפר השני יש לה עוד חברה ...
    האם כדאי לשתף אותה בזה ?

וניסיתי לדבר אם אותה ילדה ואמרתי לה שאני רוצה לספר את זה לפסיכולוג והיא אמרה שאם כן היא תתאבד !!!!!

נ.ב יש לה פייסבוק וכל פעם היא רושמת שהיא בדיכאון ורוצה להתאבד אז ככה שגם אמא שלה יודעת מזה וגם כל הבנות בכיתה ....
    ועכשיו קוראים לה "פריקית" או "אימואית" ומתחילים לרדת עליה ולקלל אותה .....

מה אפשר עוד לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה ואחריות לחברה-המשך

שלי ורדי
    18/08/2009

שלום חן שוב,

האמת שאין הרבה מה לעשות מצידך, תמשיכי להיות לה חברה טובה ומקשיבה ואולי לטובתך קצת לשמור מרחק מכל הבעיות האלה, תנסי לעשות אתה דברים כייפים כמה שאפשר, להוציא ולהשכיח בשבילך ובשבילה את הבעיות שגם כך לא עוברות מהר. אם באמת החברה משדרת לך אותות מצוקה רציניים גם בשנה הבאה, תוכלי לגשת ליועצת שלך ולומר לה והיא תיצור קשר עם היועצת של בית הספר החדש של החברה. היו דברים כאלה.
    תפני לאמא שלך, אל תהיי לבד עם אחריות הזו.
    לידיעתך, מתוך ניסיוני, אף נערה לא עשתה מעשה קשה כתגובה לכך שהחברה שלה דאגה מדי ושיתפה מבוגרים ...
    כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרתי את זה ליועצת

הילה
    27/08/2009

וחברה שלי גילתה את זה והיא לא מוכנה לדבר איתי !
    זה כבר חודש ככה !
    היא עכשיו התקבלה לבצפר חדש שרצתה לעבור אליו 3 שנים ולכיתה שבה חברתה הטובה מהיסודי נמצאת אז ירד לה טיפה הדיכאון ....

OK תודה בכל מקרה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו