דילמה- פספסת אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה- פספסת אותי
    מישהי
    11/08/2009

בתקופה האחרונה אני מרגישה דיי בודדה חברתית, אף פעם לא היה לי הרבה חברים וחברות
    יצאתי עם בחור שלא חיבבתי במיוחד בערך כחודשיים כלומר, בחור טוב אך לא נמשכתי אליו לא יעזור כלום. עכשיו הוא לקח את זה דיי קשה כאכזבה ואני מרגישה רע עם זה. המשפחה מאוד אהבה אותו, והמשכתי לצאת איתו רק בגלל המשפחה, זה נדיר שהם מחבבים מישהו ועד שזה קורה בא לי לרצות אותם. יש לי קושי בלטלפן בקביעות לאנשים. אני לא עושה זאת מסנוביות פשוט אני לא מרגישה צורך לטלפן אלא שיטלפנו אליי. אני בדילמות רגשיות וזה מקשה עליי. אף אחד לא מתאים לי מבחינת זוגיות, אני לא מוצאת בן זוג כשלאנשים מסביבי יש בני זוג. אני מרגישה שלא מבינים אותי.
    אני לא יוצאת, אומנם יש לי רישיון והכל אני פשוט לא יוצאת. בקושי. אני חושבת אולי לא מחבבים אותי. ויש לי את המחשבה הזו כי אני לא אמצא בחור שאני יאהב שמתאים לי. למרות שאני יודעת שיש אותו אבל איך אני אפגוש אותו? בא לי קצת לבכות. לא רוצה בחור רע איתי. אבל פשוט רוצה להימשך להרגיש את התשוקה. את האהבה. אותו בחור טוב היה בסדר אבל היה חסר לי את זה איתו הקליק הזה.
    אני יודעת שהצגתי חתיכת סיפור פה אבל אשמח לתגובה אמיתית. ולא לתגובה שאני צריכה פסיכולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה- פספסת אותי

הוספת תגובה

• לגבי בדידות וקושי למצוא בן זוג

שלי ורדי
    11/08/2009

שלום לך,
    נדמה לי שעניתי לך לפני כמה ימים בדילמה האם להמשיך בקשר עם הבחור שהמשפחה אוהבת. בינתיים אני מבינה שהלכת לפי הלב שלך. ..
    הזכרת שהמשפחה לא בקלות מחבבת את בני הזוג שלך, אני לא יודעת מה היה לך בעבר ובת כמה את, אך אולי יש משהו גם בבני משפחתך שמכתיבים לך, שהם ביקורתיים, אולי גם עלייך ביקורתיים? או אולי לא בקלות רוצים לשחרר אותך מהמשפחה ומצפים שתמצאי את הטוב ביותר.
    יכול להיות שקשה להשתחרר מהם. מציאת בן זוג לעיתים קרובות כרוכה בהיפרדות אמיתית מהמשפחה, היפרדות רגשית ויצירת קשר שונה אתם, בעל תלות הדדית בוגרת, בה את עדיין מכבדת את דעתם אך פחות מושפעת מהם בכל הרבדים הרגשיים הולכת לפי ליבך והעדפותייך. תבדקי גם את הנושא הזה בתוכך.
    לגבי העובדה שאת לא מחבבת ולא נמשכת בקלות לבנים, ייתכן ונפגעת בעבר ופוחדת להיפגע, להיקשר ולהפגע, יש הרבה סיבות למעצורים שאת מרגישה, ויהי לי קשה לדעת מהן הסיבות האישיות שלך. את מזכירה שאת אוהבת להרגיש שמתקשרים אלייך, אולי את צריכה את ההוכחה הוודאית שהם מחזרים ומעוניינים, את לא בטוחה שאוהבים אותך מספיק או שאת ראויה.
    אני לא יודעת איך לייעץ לך יותר, אל תשכחי שגם אני פסיכולוגית וכשאני ממליצה למישהו ללכת לייעוץ, זה מתוך אמונה שרק מתוך עצמך והבנתך העמוקה את עצמך ואת תפיסות העולם שלך תצמחי. ראיתי הרבה אנשים שהטיפול הפסיכולוגי הארוך טווח דוקא )ולא טיפול קצר ואינסטנט) היה ההשקעה הכי טובה שלהם בחיים. אחר כ, ן או מצאו בן זוג או התפתחו וצמחו במקום עבודתם.

כמובן הבחירה החופשית של כל אדם לבחור את הדרכים שלו לצמיחה. אך קשה מאד לתת רעיונות ועצות טובות בלי לדעת לעומק את סיפור חייך ובלי שהתהליך הזה יקח זמן.
    אני לא מאמינה בזה פשוט, ואני די בטוחה במה שאני אומרת.
    אני גם מאמינה במשהו נוסף: שאם את, או כל אדם אחר, תתני פחות מקום למחשבותייך ,ותתני פחות את הדעת על מציאת בן זוג נכו לתקופה הנוכחית, ותנסי לפתח קשרים בינאישיים פוריים ומגוונים עם חברים, חברות, אם תתפתחי ברמה האישית בדברים שנותנים לך משמעות, אם זה לימודים, מקצוע, עבודה מאתגרת אותך, פעילות התנדבותית, טיול מעניין, רוחניות או כל דבר אחר, ואם תנסי להיות טובה, נדיבה וללכת לפי נטיות ליבך, דווקא אז אולי צהיי בשלה לבן זוג. אם תוכלי לעשות את זה לבד, תבורכי. את משקיעה מחשבה רבה עם פסימיות וזה גורם לשקוע...
    אני לא יודעת אם את חייה עם משפחתך עדיין ובת כמה את, אך אם כן, תחשבי על מגורים נפרדים, גם זה מפתח ומשחרר ממטענים ,עוזר למצוא את עצמך בלי המחסומים של היחסים עם ההורים.

בהצלחה רבה בדרך לא קלה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו