אני מרגישה כלכך רע.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מרגישה כלכך רע.
    אנונימית
    23/08/2009

אני בת 15 עוד מעט ואני מרגישה כלכך רע עם עצמי.
    זה גיל שאני חושבת הרבה על בנים ועל חבר אבל במצב שלי כלום לא קורה.
    אני ילדה בוא נגיד דיי שמנה וכל החיים שלי נידו אותי בגלל זה ורק בגלל המראה שלי.
    אני מנסה לעשות דיאטות המון זמןולא מצליחה, וגם אם אני מצליחה אני מעלה הכל ביומיים.
    רע לי שאני רואה איך לחברות שלי הולך עם בנים ואיך הם מקבלים אותן, ורוב הפעמים אני מנודה , אני לא מוזמנת למקומות שהן כן וכו'.
    רע לי הרבה זמן בגלל המראה שלי, אני חושבת שאני ילדה יפה וישלי פנים מדהימות, אבל השומן הרס אותי והרס לי את כ ל חיי החברה.
    לפני שבועיים עשיתי דיאטה וירדתי כמה קילו, הייתי כלכך מרוצה מעצמי. עד שהתפתיתי ולקחתי והתחלתי להעלות את כל מה שהורדתי.
    קשה לי נורא מהמצב החברתי שלי , זה מתסכל אותי ואני בוכה יום יום על איך שאני נראית ואיך שזה השפיע על החיים שלי.
    אני יודעת שדיאטות לא יעזרו כי כולם אומרים לי תחשבי חיובי ותהיי מי שאת , אבל אצלינו זהלא ככה.
    אצלינו הרושם הראשוני זה המראה שלך.וכולם שונאים אותי בגלל המראה.זה כלכך מתסכל אותי ,אני כבר לאיודעת מה לעשות, אין לי מי לפרוק עליו, מי שיעזור לי.
    אני מרגישה חרא עם עצמי.
    בבקשה תעזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מרגישה כלכך רע.

הוספת תגובה

• אני מרגישה כל כך רע

אילן רוב
    23/08/2009

שלום נוי,
    דיאטות הוא עניין נפוץ, וכיום רבים בגילך עסוקים בהורדת המשקל, כי בחברה המערבית להיות רזה, זה להיות יפה. לצערי לא כולם מודעים לכך, שאכילה נכונה אינה צמצום האוכל, אלא למידה של אכילה מזינה ומסודרת. אני לא מתפלא, שאת מתחילה דיאטות ו"נשברת", משום שהגוף זקוק לאוכל ולא להרעבה. כשהגוף זקוק להזנה ולאנרגיה,שאינן מתקבלות, מופיע הרעב שמביא לאכילה מופרזת ולרגשות האשם,וזהו מעגל שמיאש. אני מציע לך להתיעץ עם דיאטנית בקופת חולים ולהתחיל בתוכנית מאוד הדרגתית של שינוי בהרגלי אכילה. חשוב שבדרך תפרגני לעצמך, גם אם לעיתים אינך עומדת בפיתוי. חשוב שתזכרי, נוי, שכשאת כועסת ומאשימה את עצמך, האכילה המופרזת עלולה לגבור.מעבר לכך, אני מציע לך להיעזר בשיחה עם אדם קרוב שיקשיב לך וגם עם איש מקצוע: פסיכולוג/ית או יועצ/ת של בית הספר. מספר שיחות יאפשרו לך לדבר על כל מיני רגשות ועל חוויית הדחיה שאת חשה. שיחות אלה יאפשרו לך להבין את עצמך לעומק, להעריך את מראך ואת כישורייך החברתיים ולהרגיש בטחון בעצמך.
    בהצלחה רבה, ואת מוזמנת לעדכן בהתפתחויות.
    אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו