איך לעלות את הבטחון העצמי שלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעלות את הבטחון העצמי שלי?
    איריס_27
    30/08/2009

שלום קוראים לי איריס ואני בת 16. אין לי בטחון עצמי בכלללל. אני מרגישה רע בכל פעם שאני נמצאת עם חבורה של אנשים ופשוט בורחת משם. אני שונאת את עצמי- אני לא רזה כל כך אני מכוערת ואני לא יודעת לאן לדחוף את עצמי בכל פעם שמישו פונה אליי. יש לי חברות יפות ורזות ואני מרגישה נחותה מהם. ליפני שנתיים שקעתי בדיכאון בגלל זה ורוב החברות התרחקו ממני. יש לי הרגשה שאני הולכת עוד הפעם ליפול לדיכאון ואז אני יאבד את מעט החברות שנותרו לי!
    בבקשה אני צריכה עזרה, איך להרגיש טוב עם עצמי???
    תודהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העלאת הבטחון העצמי

אילן רוב
    30/08/2009

איריס שלום,
    אני מבין שאינך מרוצה מעצמך, ושאת מייחסת למראה החיצוני את הרגשות השליליים שלך כלפי עצמך ואת הסיבה להרגשה שאת דחויה.
    ישנן שאלות רבות, שאני מציע לך לשאול ולבדוק:
    כשנכנסת לדכאון, על פי דברייך, לפני שנתיים, מה קדם להרגשת הדכאון?
    איך יצאת בתקופה ההיא מהדיכאון?
    מה בזמן האחרון גורם לך שוב להרגיש רע עם עצמך?
    מעבר למראה החיצוני, ממה עוד אינך מרוצה?
    שאלות אלה חשובות, על מנת שתוכלי להכיר את עצמך לעומק ולזהות את נקודות התורפה ונקודות החוזק. בגילך ישנן תנודות במצב הרוח, שכן את נמצאת בשלב התבגרות והתפתחות, שטומן בחובו שינויים פנימיים וחיצוניים.
    את מתארת את ההשוואה, שאת עושה עם נערות אחרות, ואת הרגשת השנאה כלפי עצמך. אם בעיני עצמך קיים מודל מסוים של יופי לחיקוי ולהזדהות ורק אותו את מוכנה לקבל, זה בהחלט יכול ליאש.

אפשר לצאת ממעגל החשיבה השלילית על ידי החלטה לראות ולטפח את החיובי שבך-החיצוני והפנימי. אני מציע לך להגדיר לעצמך מטרות, שניתן לישם, כמו לצאת לארועים חברתיים, ולא לוותר, על אף החששות. חשוב שתדעי, שלעיתים כשמראש אנו חוששים שאנחנו לא מספיק שווים, אנחנו מכינים את הקרקע להפגע על ידי אחרים. מאידך אם אנחנו מעריכים את עצמינו ומרגישים ראויים לאהבה, חלון התקווה נפתח, ואנחנו מרגישים אהובים יותר ורצויים יותר על ידי האחרים.

בנוסף, אני מציע לך למצוא בסביבתך- בקרב המשפחה, החברות הקרובות ויועצת בית הספר- אפשרות להתיעץ ולהיתמך. לעיתים הסביבה יכולה לעזור לך לראות, שהמציאות הרבה יותר אופטימית ממה שהיא נראית לך בתקופה מסוימת.

בהצלחה רבה,
    אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו