רע לי בחיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רע לי בחיים
    חסוי
    02/09/2009

היי.
    אני לא כל כך יודע מאיפה להתחיל, אולי אני אתחיל מלספר על הדבר שאני סובל ממנו כבר 15 וחצי שנים, והוא בדידות.
    את יודעת איך זה מרגיש להיות בודד?
    לדעתי זאת התחושה הכי נוראית שקיימת, לדעת שזה רק אני עם עצמי, בלי חברים, ועם קשר משפחתי שרק הולך ומתנתק לאט לאט.
    אוף, כשאני בחברת אנשים זרים(הכוונה לזרים היא למשל בפגישה במקום ציבורי כלשהו, כמו מטוס, או מספרה או רכבת וכל מקום ציבורי שיעלה בראשך, אני מתנהג בטבעיות ומפתח שיחה ואני פתוח וזורם ונהנה לדבר, אבל כשאני בחברת ילדים בני גילי, בבצפר, אני בנאדם סגור, מלא מגננות שכל החיים שלו הם סוד מתמשך, בנאדם שקשה לו לנהל שיחה וליצור חברויות עם בני גילו, מאז שאני זוכר את עצמי קשה לי לפתח קשרים חברתיים, קשה לי להיפתח אל החברה, קשה לי להיפתח אל המשפחה, ואני לבד, כל כך לבד במשך כל החיים האלה! וזה קשה, ונמאס לי כבר!!
    מתי אני אוכל סוף סוף להיפתח בלי חששות? לזרום? לצחוק? לצאת לבלות???
    מתי אני אפסיק לשבת בהפסקות בבית ספר על השולחן ואסתכל במשך ה-20 דק' של ההפסקה אל מעבר לחלון?
    מתי זה כבר יקרה? כל כך באלי לשבור את כל המחסומים המעיקים שלי. אף פעם לא טוב לי בחיים, כל הזמן רע לי, אני כל הזמן בדיכאון, ואני חושב שהסיבה המרכזית לזה היא הבדידות.
    אולי עכשיו את תוכלי להבין למה בכל שנה ושנה, כשנגמר החופש הגדול קשה לי לחזור ללימודים? לא בגלל הלימודים, כי אני משקיע ולומד, אלא בגלל העניין החברתי. כל כך נמאס לי להגיע בכל יום לבצפר ולהתבודד בלית ברירה, ולחזור הביתה ולהיות עוד יותר בודד.. עצוב לי:(
    אני מרגיש לא טוב לגבי הגוף שלי, יש בי מן מחשבה כזאת שכל הזמן מאיצה בי לרדת במשקל, שאם ארד במשקל החיים יהיו יותר טובים(שברור לי שזה לא יפתור את בעית הבדידות) אלא הכוונה שאני אהיה יותר רזה ואני ארגיש יותר טוב עם עצמי, ולהרזות ולהרזות ובעצם כך למשוך את תשומת הלב של הסביבה, לגרום להם לרחם עליי, לגרום להם להכיר בי, ובעצם כך לבטא את עצמי, אבל הרצון העיקרי הוא תשומת לב(כמובן לא תשומת לב יתרה, אני לא בנאדם שאוהב תשומת לב בכמויות גדולות, למשל בבר מצווה, התחננתי בפני ההורים שלא יעשו לי בר מצווה באולם, התחננתי בפניהם שניסע לחו"ל לטיול של חודש(וזה היה מעולה כי הבר מצווה הייתה בחופש הגדול, כך שיכלנו לנסוע מבלי לפגוע בלימודים ובזמן של מזג אוויר טוב, העיקר לא להיות במרכז, לא לקבל יותר מדיי תשומת לב, את חושבת שזה קרה דווקא בעיקר שבמשך חיי התרגלתי לא לקבל תשומת לב?)
    כל כך באלי לקבל תשומת לב, אפילו מעט תשומת לב מהסביבה, ושיכירו בי, ואני רוצה לשבור את מעגלי הדיכאון והבדידות שאני לכוד בהם במשך שנות חיי הצעירות, והדבר שאני הכי רוצה לעשות בשביל זה הוא לרדת במשקל עד אין קץ, כדי לקבל תשומת לב ורחמים מפני הסביבה, וכדי שידגאו לי במשך שארית חיי.
    לפני כמעט שנה וחצי סבלתי ממחלה שנקראת "בולימיה נרבוזה", בעיקרון לא ממש סבלתי, כי זהעוד לא התפרץ והפך לחלק מחיי, ידעתי להבחין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רע לי בחיים

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    02/09/2009

ידעתי להבחין בין טוב לרע והפסקתי עם ההקאות(שגרמו לי לנשירת שיער ולחור בשן הקדמית)
    את בטח תגידי לי שכדי להרחיב את המעגל החברתי כדאי לי ללכת לחוגים ולכל מיני מסגרות כדי לפתח, הבעיה ששום דבר לא מעניין אותי, אין לי חשק לכלום.
    יש לי חבר אחד, הוא החבר הכי טוב שלי.
    רק שבזמן האחרון הוא נהיה קר ומרוחק, כל הזמן עם פרצוף רציני, ונמאס לי להיות בחברתו. אני רוצה שיהיו לי כבר חברים אחרים!!, ויודעת מה? לא חייב חברים אמיתיים, אלא סתם חברים, העיקר לבלות בחברת אנשים ולהנות ולצחוק ולשכוח מכל הבעיות שמטרידות אותי.
    הבעיה עם החבר היא כזאת: הייתי במשך תקופה ארוכה מהחופש אצל משפחה בחו"ל, ושבוע או שבועים אחרי שחזרתי התקשרתי אליו ושאלתי אותו אם הוא רוצה לצאת החוצה, הוא אמר בסדר, וכל הזמן שהיינו בחוץ הוא היה קר אליי והיה רציני מדיי ולא דיבר איתי, והוא ככה גם בבצפר עם כולם,
    הוא כבר לא צוחק איתי, אנחנו היינו צוחקים המון ביחד, והוא כבר לא צוחק והוא מתרחק ממני:\
    אז החלטתי גם להתרחק ממנו, אבל אין לי עם מי להיות וזה קשה:\
    ואני רק חושב על החיים שאחרי בית הספר, איפה אני אוכל להכיר חברים? באיזה מסגרות? המחשבה שבעקבות האופי שלי אני אצטרך לבלות את כל חיי לבד, כל כך מכאיבה לי:\
    היה לי נעים לפרוק ואשמח אם תביעי דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהבדידות לא נסבלת...

שלי ורדי
    02/09/2009

שלום לך,
    לא יודעת אבל משהו בדברים שלך, זה שכתבת הרבה ובסוף הוספת שזה עשה לך טוב לפרוק , אומר לי שיש תקווה. עד כמה שאתה סובל, הצורך העז שלך לשנות את המצב יביא אותך לזה.
    הסמפטום שבחרת, כמו הפרעת האכילה שלך, דוקא מפחיד אותי מאד. כי אתה יעלול להתמכר ולהידרדר עוד יותר ללא שליטה.לא הבנתי עד הסוף באיזה שלב אתה עם הפרעת האכילה, האם הפסקת את ההקאות? האם אתה מרגיש שאתה שולט בהפסקה הזאת?האם עברת לדיאטה קיצונית? אולי אתה חושב שיצאת מזה ולמעשה אתה עוד עם הפרעת אכילה ושוב תתחיל להקיא.. תזהר! זו מחלה ערמומית, שלא עוברת מהר. ...
    לגבי הבדידות- בהבעיה שלך מזכירה חרדה חברתית, אני מניחה שיש סיבות טובות למה קשה לך להתקרב לאנשים, משהו בחויות שלך עד היום בבית, בקרב המשפחה ובבית הספר ובהיותך חלק מקבוצה גרם לך להיות חשדן, חששן, לפחד מאינטימיות, מקירבה, שמא יגלו אצלך משהו פגום, שמא יפגעו בך רגשית, תחושה שאתה נחות ולא בשל ביחס לאחרים. אני חושבת שיש לזה שורשים בבית, אולי יש לזה קשר לתלותיות יתר בהורים שלך (נפשית ופיזית, אך לא בהכרח פיזית), אולי גוננו עליך יותר מדי ונתנו לך הרגשה שאתה לא מסוגל, ואז יש תחושת חוסר מסוגלות כשאתה משווה את עצמך עם בני גילך., אולי לא מספיק איפשרו לך וחיזקו אצלך את גילוי הדחפים והרגשות הספונטניים שלך. ואולי גם המשפחה שלך מסוגרת וחשדנית כלפי העולם... יכולים להיות הרבה מקורות לחרדה חברתית...
    מהסיפור עם החבר היחיד שהתרחק ממך, אני לומדת שאתה נפגע ומתרחק , זה מנגנון ההתמודדות כדי להיפגע פחות, מוותר מרצונוך על הקשר ולא מצפה מהקשר הזה יותר.
    אתה נשמע לי אמביוולנטי לגבי יצרית קשרים, אתה לא תלך לחוגים למיניהם, כי לא בא לך להכיר, אך גם אתה רוצה להכיר... אני מסכימה איתך שאתה עצור, לא חופשי , מודע בכל רגע לאיך אתה נראה בפני אחרים, יותר מדי חושב, לא נותן דרור לדחפים, לרגשות ולספונטניות.
    לא יודעת שום דבר על הבית, אך הרבה כנראה לא מקשיבים שם, כמו בסיפור על בר מצווה. אני סקרנית לדעת איך הוריך מתייחסים לבדידות שלך, האם רואים ומבחינים בכאב שלך, האם מדברים אתך על זה, האם הבחינו בהפרעת האכילה שלך, הרי היו תופעות כל נשירת שער....
    נדמה לי שגם בבית אתה מאד לבד, כי לא רואים, ואתה לא מנסה להראות אך משתוקק שמישהו יראה ויבין מה שמתחולל בנפשך.
    חשבתי שכתיבה בפורומים למיניהם של מתבגרים יכולה להועיל לך, בתקשורת עקיפה אתה מצליח להעביר את המסרים והרגשות שלך טוב מאד, וכן אתה מודע במידה מסוימת לעצמך.זה מצביע על בגרות. אולי תיפתח מעט יותר דרך כתיבת בלוג, התייחסות ותגובות לאחרים. תמצא שאתה לא לבד ויש שותפים לבדידות שלך....
    אני לא ייודעת אם היית רוצה אבל גם טיפול פסיכולוגי היה מתאים,במיוחד טיפול קבוצתי לנערים /ות בגילך עם קשיים חברתיים..השאלה האם תוכל לומר להוריך שאתה מעוניין בטיפול כזה.
    העצה שלי: לא לעשות כל כך חשבון לאחרים,תתעקשה על מה שאתה רוצה.
    מחזיקה אצבעות,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי..

חסוי
    05/09/2009

ערב טוב:]
    אכן הפסקתי להקיא, כבר למעלה משנה שאני לא מקיא.
    לגבי ההתייחסות של ההורים שלי לבדידותי, ההורים מכחישים את המצב.. לא מדברים על זה איתי, וזה נראה כאילו הם מעלימים עין, כאילו זה לא קיים.
    סליחה על הבורות, אבל מה זה אמביוולנטי?
    ואני לא הולך לחוגים כי אין לי הרבה תחומי עניין, וחוץ מזה שבעיר שלי אין הרבה ילדים בגילי שכבר הולכים לחוגים, ובתור אחד ששונא מסגרות הדבר היחיד שאני רוצה אחרי בית הספר הוא חוסר במסגרת.
    איך לשפר את המצב? יש לך עצות ?
    שיהיה לך שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם בדידות- המשך

שלי ורדי
    05/09/2009

שלום,
    קודם כל, אמביוולנטי זה צורך או נטיה של אדם עם שני כיוונים מנוגדים בו זמנית, נדמה היה לי מדבריך שגם אתה רוצה חברים ובאותו זמן אתה מרגיש דחיה ואי רצון להשתדל. ממניעים מובנים בהחלט, כי זה מפחיד, אתה אולי מפחד להתאכזב, מפחיד אותך שיכירו אותך עומק ואולי לא ירצו את קרבתך, אולי ישפיעו וישתלטו עליך יותר מדי , או חוס רבמיומנויות חברתיות כמו לא יודע איך לתפוס שיחה ולהמשיך אותה. יש אלף סיבות למה אנחנו משתוקקים וגם דוחים ובאותה עוצמה ובו זמנית משהו.
    לגבי ההורים שלך, אני מצטעת שכל כך לא רואים, מה אתה ל אמעניין אותם או פוחדים לראות שיש בעיות אצל הילדים שלהם, עסוקים עם בעיות החיים? זה בטוח משהו שמפריע לך ובודד אותך בתוך הבית. התקשורת החברתית הראשונית מתחילה בתוך הבית תמיד.
    אני חושבת שחוגים זה לא כמו בית ספר, תבחביב אתה בא מרצונך ואין בו כל כך מסגרת, ושוב אם יש קצת מסגרת כמו שעות וימים קבועים, זה לא רע, זה נותן השתייכות. מההיסוס שלך נדמה לי שקודם אתה צריך איזה ייעוץ נפשי, להתקרב לאיש מקצוע, ואחר כך לצאת לחיים יותר מחוזק, אתה צריך הרבה עבודה עצמית, גם מודעות אך גם עוד משהו, לחפש בתוכך את המשאבים, את ההתעניינויות, את האור והינצוץ הזה שיתנו לך משמעות לחיים. אתה חייב, חייב לומר להורים שלך שאתה צריך טיפול, אם לא טיפול פרטני (נראה לי עדיף בהתחלת הדרך) אז טיפול קבוצתי לבעיות דומות לך. אפשר ישירות להורים, אפשר דרך יועצת בית הספר או המחנכת שלך, או כל אחד שתמצא לנכון לשמוע , להקשיב ולהבין אותך מעט. תילחם על זה, יש גם טיפולים ציבוריים, לא בהכרח הכל בכסף,
    תודיע לי אם עשית איזה צעד,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדידות הזאת...

הרגשה מוכרת
    09/10/2009

איך אני מבינה איך זה להרגיש ככה...גם אצלי המצב עם החברים שלי נראה בערך ככה, אבל זה בגלל שאני לומדת בעיר אחרת וכל החברים שלי שם, ולנסוע לשם זה כסף, משהו שאין לי...ומצד שני החברים שפה אצלי בסביבה אני כבר לא מרגישה קשורה אליהם כי אני כל הזמן לומדת, וכשיש חופש או זמן פנוי אני כמעט לא יוצאת לשום מקום, וגם כשאני יוצאת אז זה לא הכי כי אני כמו הרגל החמישית של הכלב...
    יש לי חברה אחת שהיא החברה הכי טובה שלי, היא היחידה שיודעת בדיוק מה עובר עליי, כל דבר, והייתה תקופה שבה התרחקנו זו מזו והרגשתי שאני רוצה למות כי הייתי לבד יותר מתמיד, אבל בסופו של דבר חזרנו להיות חברות כרגיל....היא כמו אחות בשבילי אז זה פשוט בלתי אפשרי שהקשר שלנו יפסיק ככה רק בגלל ששתינו התחלנו להתרחק זו מזו...
    בסופו של דבר...אנחנו אלה ששולטים במציאות שבה אנו חיים, כי אנחנו בוחרים את הדרך שבה אנחנו רואים את הדברים, בסופו של דבר דברים משתנים, שום דבר לא נשאר לנצח , כך שגם אי אפשר להיות בודדים לנצח, ככה שפשוט צריך להיות חזקים גם כשכל ההרגשות הרעות מציפות אותנו ו"הבדידות הורגת אותנו" , להגיד לעצמנו שהכל יהיה בסדר ולחכות שההרגשה הרעה תתחלף להרגשה טובה....הסוד בעיניין הזה הוא שצריך לאפשר לדברים הטובים בחיים לקרות לנו...כל הקומפלקסים שיש לנו לגבי עצמנו , עודף משקל או כל סוג של "כיעור" שאנחנו מוצאים בעצמנו, זה תוצאה של דברים שנכנסים לנו לראש מאז שאנחנו קטנים בגלל הדרך שבה העולם שלנו בנוי, ובגלל הדברים שהחברה של היום שמה אותם בערכים עליונים, שזה יופי בעיקר...גם אם זה קשה, צריך להצליח לקבל את עצמו כמו שאנחנו וכשאנחנו נרגיש טוב עם עצמנו גם אחרים יראו את זה...כי סה"כ מה שאנחנו מרגישים בפנים זה מה שאנחנו משקפים החוצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

דניאל
    06/03/2010

אני גם במצב דומה לשלך, אשמח אם תפנה ליי בעזרת איסי קיו או מסאן,

[email protected]

אשמח אם תפנה אליי וכך נוכל ביחד לשנות את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו