מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחות במצוקהע05/09/2009
שלום
אחותי בת 14.5. היא עולה לתיכון ובחודשים האחרונים התחילו לה התקפי חרדות חזקים כשהיא מדווחת על כמה דברים:
1. פחד ממוות ונושאים קשורים. ככל שידוע לי, אין לה בעיה עם סרטים וכאלה דברים (לא שהיא רואה תוכן אלים באופן רגיל).
2. חרדה לגבי יציאה לרחוב, אנשים וכו'.
זה התגלה כמשהו בעייתי במיוחד כשהתברר שהיא חתכה לעצמה את היד לדבריה - כדי להפחית את הפחד והחרדה או משהו כזה. זה לא היה ניסיון התאבדות.
כמובן שבכל זה נכנס הסגנון המשפחתי הבעייתי.
בכלאופן, היא הלכה לפסיכיאטרית עליה קיבלנו המלצה וישנו טיפול תרופתי. הכדורים לא נראים כעוזרים מדי (אם כי אני לא יודע) והקלונקס גורם לה גם לעצבנות (זה אפשרי?). קיבלה המלצה להחליף כדורים במקום הקלונקס שגורמים לה להיות רדומה לגמרי תוך זמן קצר (כך שהיא לא ממש יכולה לקחת את זה עכשיו בבית-הספר בלי בעייתיות משמעותית).
הולכת גם לפסיכולוג שלא עוזר לה כלכך כפי הנראה. אין ביניהם תקשורת ככל שידוע לי וכרגע אנחנו לא מוצאים פסיכולוג/ית נוער שאינו תפוס לעוד כמה חודשים.
כרגע עדיין יש לה הפחדים מהמוות מדי פעם בתדירות לא קטנה (פעם-פעמיים בשבוע). אני לא יודע מה לעשות חוץ מלדבר איתה ולנסות וכו'.
לא יודע לאן לגשת ועל איזה פסיכולוג/ית אפשר לסמוך. כי סך הכל, לא רצוי להעביר בן אדם כמה וכמה אנשי מקצוע עד שמוצאים את הנכון, גם אם זה לפעמים כורח.
אשמח לעיצות לגבי הפסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לאחות שיש לה מצוקה
שלי ורדי05/09/2009שלום,
נראה שהמשפחה עשתה את הדברים הנכונים בשביל אחותך, היא הלכה לפסיכיאטר, קיבלה טיפול תרופתי וגם טיפול פסיכולוגי.
אין מה לייעץ לך לגבי הטיפול התרופתי, כי איני מכירה, אך לפי ידיעתי יש הרבה תרופות , אני מקווה שימצאו לה משהו מתאים לה,.חשוב גם מי הפסיכיאטר, האם הוא של ממרפאה ציבורית או איש מקצוע מומלץ, בולט בתחום הטיפול התרופתי. העצה שלי: לא להסתמך רק על המרפאות הציבוריות אך לקבל עצה מקצועית שניה.
העובדה שחתכה את עצמה , נשמעת לי כמו פגיעה עצמית לצורך ביטוי רגשי של מצוקה שלא יכולה להביע במילים..... היא כנראה נערה סגורה מאד.
על הפסיכולוג , אין לי מספיק נתונים כרגע, אני יכולה להגיד לך רק שצריך להיות פסיכולוג קליני , ושיהיה בקשר מקצועי רציף עם הפסיכיאטר. הסמפטומים של אחותך די קשים, לכן לא מצופה הטבה מאד מהר, צריך סבלנות.
תנסה להראות לה יחס חם, כדי שתדע שאתה חושב ואוהב אותה, תנסה לעשות לה good time, שתשכח לפרקים מהצרות שלה, להיות שם בשבילה , זה הדבר הקטן (אך גם הגדול..)הכי נכון לעכשיו.
אמרת גם משהו על האוירה במשפחה. טיפול משפחתי במקביל לטיפול האישי של אחותך יכול בהחלט להועיל מאד.
בהצלחה ,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)