מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשריםאביטל08/09/2009
בבקשה אני צריכה ייעוץ..אני בחורה מאוד סגורה שקשה לי לבטא את הרגשות כלפי אנשים,כל מה שעובר עלי אני מעדיפה לשמור בפנים מאשר לשתף אפילו את החבר..כל פעם שהוא מתקרב אלי ורוצה לקיים יחסי מין אני מחליטה למנוע את זה,יש בי פחד שארגיש אותו קרוב מדי ואז אין את האני העצמי כאילו אנחנו כבר מישהו אחד,אך יש כל כך הרבה חסימות באמצע שאפילו לא ניתנות להסברה מבחינתי ואני חוששת שזה יפגע בקשר איתו..לא הצלחתי לבטא את הרגשתי אליו בצורה טובה והוא חושב שאני דפוקה ושאני מתנהגת מוזר..מה אפשר לעשות?גם האנשים הקרובים אלי וחבריי מסתכלים עלי באותה צורה וכנראה שזה משהו שאכן קיים אך לא יכולה להסביר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים
אילן רוב08/09/2009הבחירה שלך במילה "קשרים" אינה מקרית. בקשר בין שני בני זוג יש משימה מורכבת. המשימה היא להשאר יחד ובמקביל לחוד.
אינני יודע מה גילך, האם זהו החבר הראשון והאם כבר קיימת בעבר יחסי מין. כל אלה שאלות חשובות כבסיס ראשוני להבנה של הקשיים שעולים.
אני רוצה לומר לך, שחשוב שלא תבקרי את עצמך ושלא תרגישי שמשהו אצלך לא בסדר. את מעלה קשיים נורמליים, וככל שהחבר יבין יותר את המחסומים, כך יגדל הסיכוי שהרגשתך תשתפר. גם אם לא ברור לך, למה את חסומה, חשוב לכבד את רגשותייך ולתמוך בך. זוהי החברות במיטבה.
הפחד שלך, שביחסי מין תרגישי את החבר קרוב מידי, ואז תרגישי ש"אין את העצמי", הוא אחד הפחדים המוכרים ביותר בקשר. בקשר יש פחד מלהבלע בתוך האחר, וביחסי מין הפחד הזה, לעיתים מתעצם. להבלע,כלומר שחייך יהפכו להיות חייו ורצונותייך יהפכו להיות רצונו.
אפשר גם להסתכל על זה מכוון אחר: פחד מתלות,כלומר מלהיות תלויה בו, או ממצב שרגשית תרצי אותו ולא תוכלי להרגיש או לתפקד טוב בלעדיו.בשל הפחדים הללו ישנה זהירות מלהתקרב והתקרבות הדרגתית תוך כדי בדיקה. חשוב שתאפשרי לעצמך את הקצב שלך.
כוון נוסף שחשוב לבדוק: האם חווית אכזבות מקשרים קודמים או האם נפגעת מיחסי מין. אם כן, את מגיעה לקשר הזה עם חששות, ולכן את זקוקה לזמן ולחוויות משותפות עם החבר, כדי לבסס אמון בקשר. ככל שתוכלו לדבר על רגשותייך, בלי שתרגישי אשמה, כל ייטב לכם יחד.
לעיתים קרובות איננו יודעים את הסיבות לרגשות הלא נעימים שלנו. זה לא אומר שאנחנו "דפוקים",
זה אומר שיש לחפש את הסיבות, כי אחרת ניכנס למעגל אשמה והמצב יחמיר.
זהו מסר, שאני מציע לך להעביר לאוהבייך וקרובייך.
אני ממליץ במקביל לבדיקה האישית להיעזר באיש מקצוע: יועצ/ת חינוכי/ת, פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)