מה לעשות עם אחי "הקטן"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם אחי "הקטן"
    אמאל'ה
    14/09/2009

שלום אני אשמח לעזרתכם בעניין אחי -כתבתי קטן כיוון שמתוך 6 אחים הוא הכי קטן אך כיום בן 20 לצערי חייו לא היו קלים ודי בעייתיים אנסה לצמצם :הוא אובחן כהיפראקטיבי הפרעת קשב וכו..טופל זמן קצר (3 חודשים)בכדור ריטלין במינונים כאלה ואחרים אך ללא הועיל הופסק מתן הכדור עקב השפעה לא טובה על אחי מדובר בילד מתוק בבסיסו וטוב אך קשיי החיים הובילו אותו למי שהוא היום בחור מחוספס אנאלפבתי חסר ביטחון עקב כך אפילו שעוןהוא לא יודע לקרוא די כואב הלב וכל מה שקרה כאן זה שפשוט לא היה מי שירים אותו וייקח אותו וישקיע הוריי עייפו לאחר 6 ילדים לצערי אני בתור אחות גדולה לאורך כל גידולו ניסיתי ולעיתים הצלחתי להביא אותו למטרות כמו תעודה טובה שיעורים ואפילו להתנהג טוב פשוט הקשבתי לו וכיבדתי אותו מה שבבית כיום לא קורה הוריי רבים מאז שאני זוכרת את עצמי אין כבוד לאף אחד בבית כל היום צעקות אבי טיפוס טוב נשמה אך ללא עמוד שידרה אימי היא זאת שצועקת ולפעמים גורמת לחיכוחים מיותרים וכו..אני יותר מ10 שנים לא גרה בבית נישאתי ואני גרה רחוק מהוריי מרחק שעתיים נסיעה כך שמידי פעם בטלפון אני מנסה לדבר ולעזור אך לצערי ללא הצלחה אחי כיום מחוסר תעסוקה יוצא ומבלה עד השעות הקטנות של הלילה אנו פוחדים שמא יתדרדר ואלו הם חייו .המשפחה חייה עם קשיים כספיים כך שגם כסף לא ניתן לתת לו אפילו לצרכים בסיסיים אבי שעובד ב2 עבודות גם בשבתות וחגים נותן לו מידי פעם ממש מגרד מה שאפשר אחי שירת בצה"ל בדיוק חודש ולאחר מכן נתקף בחרדות נטישה קשים ביותר שגרמו להוציאו על פרופיל נפשי (הוא לא מסוגל להיות רחוק מהבית אף פעם לא היה מכיוון שלא נתנו לו אף פעם את הביטחון ביציאות וכו היום הוא יוצא כמו שלא יצא בעבר )שאלתי היא:מה עושים עם בחור צעיר בן 20 חסר ביטחון שלא יכול לעבוד בכל מקום מכיוון שאין לו ידע בסיסי בחיים לא קריאה ולא שעון אפילו- הוא צריך מסגרת שתשמור עליו ובה יוכל לעבוד להעסיק עצמו האם אתם מכירים משהו בסגנון שיכול לעזור אפילו אם צריך לצאת מהבית כי בבית אימי די יורדת לו לחיים מזכירה לו תקופות שפלות בחייו כולל אי הצלחתו(שלא באשמתו)בצה"ל מה שגורם לוויכוחים ועימותים קשים.אני די ניסיתי לתמצת חסכתי בעוד פרטים אך אני מקווה שאפשר יהיה אולי להבין או להפנות אותנו ממש לא יודעת מה לעשות אשמח לעצתכם אגב מדובר באזור חיפה. תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם אחי "הקטן"

הוספת תגובה

• עזרה לאחיך

אילן רוב
    14/09/2009

שלום לך,
    כל הכבוד על המוטיבציה שלך לעזור לאחיך.
    את מתארת אותו כבחור, שהוא כרגע אבוד, אך בהחלט ניתן לעזור לו למצוא את דרכו.
    אני מציע לך לשוחח איתו ולבדוק, האם הוא מעוניין לקבל עזרה טיפולית.
    אם כן, תוכלי לעזור לו לפנות לתחנה לבריאות הנפש הקרובה למקום המגורים או לקופת החולים.
    המרפאות/התחנות לבריאות הנפש של משרד הבריאות נותנות ללא עלות, עזרה נפשית.
    במסגרת הזו יפגוש אחיך אנשי טיפול, שיאבחנו את הבעיות המרכזיות, אשר איתן הוא מתמודד.
    בעקבות זאת הם יציעו לו את הטיפול המתאים לו.סוגי הטיפול העיקריים הניתנים: טיפול בשיחות פרטני או קבוצתי וטיפול תרופתי.
    בעזרת המרפאה לבריאות הנפש או לשכת הרווחה הקרובה אפשר לבקש לבדוק מול ביטוח לאומי את זכאותו לקצבת נכות וכן את זכאותו לשיקום מקצועי.זהו תהליך ארוך, אך חשוב.
    ניתן וחשוב לעזור לאחיך,ראשית כדי למנוע הדרדרות במצבו הנפשי, ושנית כדי לקדם אותו בתפקודו.
    אם תיתקלי בקשיים, את מוזמנת לכתוב שוב ואנסה לסייע.
    בהצלחה,
    אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו