אם מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם מודאגת
    אריאלה
    24/09/2009

שלום,בעקבות כל אירועי הרציחות והאלימות בתקופה האחרונה הנני חוששת לבתי הקטנה בת ה20מצב זה הביא אותי למנוע ממנה לצאת בערבים ולהגבילה בשעות החזרה,הרגשתה היא שאני חונקת ולוחצת עליה ולא נותנת לה חופשיות ולהחליט בעצמה,כמובן שיש צדק בדבריה אך קשה לי לשנות את הרגשתי ולהפחית את הלחץ הנתון.יש בי פחד שהיא תגלה עולם אחר,עולם שיש בו רוע ותמימותה תעלם..,עולם של חיי לילה,שתיה,מין חופשי, משהו שכל הורה יחשוב בדור הזה.אני יודעת שאני יותר מדי מגוננת עליה ולא נותנת לה חופש אך האם זה מוטעה?איך אפשר להגביל אך מאידך לתת לה עצמאות?ניסיתי לפנות לבעלי ולאחיה הגדול שיסבירו לה בעדינות את החשש הקיים אך לא נוצרה שום הבנה,אשמח למענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אם מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה לאם מודאגת

אילן רוב
    24/09/2009

שלום אריאלה,
    הדאגה שלך כל כך מובנת.
    המציאות שנחשפת לאחרונה אכן מפחידה, ואת מגיבה מתוך הלחץ שאת נתונה בו.
    תחושת הסכנה,שעל פי הרגשתך, אורבת לביתך,מפעילה אותך בכוון של השמת כל
    הסייגים והמגבלות, שעל פי תפיסתך יפחיתו את הסכנה.
    פעולה כזו יכולה להרגיע אותך לטווח הקצר בלבד.
    אין בכוחה להעלים את הסכנות , ויש לה השלכות מורכבות:
    1. המסר שלך לביתך ולשאר בני המשפחה הוא מלחיץ ועלול להעצים את הבהלה.
    2. ביתך הרגילה להיות עצמאית ולהפעיל שיקול דעת חווה אותך, כמי שמצמצמת את החופש שלה,
    לא סומכת עליה, וזה מכעיס ומערער את הבטחון שלה.
    3. ערעור הבטחון יכול להוביל את ביתך לתלות באחר, ולפחדים מגוונים: פחד מיחסים,פחד מהתנסויות בעולם העבודה ועוד.

אני מציע לך להפוך את ביתך לשותפה, להסביר לה שאינך רוצה להגביל אותה ויחד עם זאת את דואגת לה, לבדוק איתה האם היא מודעת לסיכונים ולאמצעי הזהירות, ולדבר איתה ועם יתר בני המשפחה על הארועים המסוכנים ועל דרכים להפחתת הסכנה.

כמו כן אני ממליץ לך לשקול עבורך הכוונה ויעוץ של מטפל, שהוא פסיכולוג או עובד סוציאלי קליני.
    זה יכול להיות טיפול קצר מועד וממוקד מטרה, שיפחית את המתח שאת נתונה בו ויעזור לך ביחסים עם ביתך.
    במסגרת הטיפול תוכלי ללמוד לראות את המציאות המורכבת על גווניה השונים, מבלי לאפשר
    למציאות המסוכנת להאפיל על המציאות הבטוחה.
    במציאות יש מהכול, וחשוב שתחזירי לעצמך את תחושת השליטה, וגם שתרגישי שלביתך יש הרבה שליטה ויכולת לשמור על עצמה.
    אולי כדאי בנוסף שתשקלי יחד עם רופא המשפחה או עם פסיכיאטר, קבלת טיפול תרופתי מפחית מתח,
    כדי שלך יהיה קל יותר.
    מקווה שעזרתי.
    בהצלחה- אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו