איך להתמודד אם זה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד אם זה?
    ג'ימי
    25/09/2009

שלום!
    אני בת 16 ויש לי כמה בעיות שאין לי מושג איך אפשר להתמודד איתן.
    אני גרה בחו"ל, ועוד שבועיים אני מגיעה לארץ לחודשיים ללמוד. הבעיה היא שעד עכשיו לא היו לי חברות ולא הייתה לי סביבה שהייתי יכולה לתקשר איתה נורמאלי. אז עכשיו אני יגיע לארץ ואין לי מושג איך למצוא חברים, איך לדבר איתם כי עד עכשיו לא הייתי בכזה מצב.
    אני די מופנמת כי לא היה לי אף פעם עם מי לדבר. יש לי כל כך הרבה מה לספר ומה לומר , ככה שיש לפעמים הרגשה שאני מתפוצצת או לא יודעת מה. בגלל הבדידות הזאת אני בוכה הרבה. אני לא יכולה לדבר עם ההורים שלי כי אני לא ממש מעניינת אותם, הרבה יותר עניינו אותם הלימודים שלי, אבל לא הבדידות שלי.
    אני בדיכאון ואין לי מושג איך להתמודד אם זה. תעזרו לי בבקשה.
    תודה רבה.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להתמודד אם זה?

הוספת תגובה

• תשובה לג'ימי

אילן רוב
    25/09/2009

שלום ג'ימי,
    אני שומע מבין השורות, שהורייך אנשים מאוד עסוקים, ושהם מתקשים להיות קשובים לרגשותייך.
    בדידותך מאוד מובנת לי. היותך במדינה אחרת עם שפה שונה, תרבות זרה, ערכים ונורמות לא
    מוכרים- כל אלה מקשים מאוד על ההסתגלות, וחשוב שתקבלי עזרה והכוונה להשתלבות שם.

הגעתך לארץ לפרק זמן קצר- אף היא משימה מורכבת, כשאין לך חברים וחברות קרובים המחכים לבואך.

אני מקווה שמסגרת הלימודים בארץ היא חברתית, כי אז תהיה לך אפשרות לפגוש את בני גילך ולהתחבר, ואם בפרק הזמן הזה תצרי חברויות משמעותיות, יהיה ניתן לשמרן דרך תקשורת במחשב,
    כשתחזרי לחו"ל.

אני חושב שאת בוגרת ויכולה להכין את עצמך לשיחה רצינית עם הורייך לגבי העתיד, ואפילו להיעזר במייל הזה שאני שולח לך ולהראות להם אותו. בשיחה הזו חשוב להסביר להם את מה שחסר לך
    ולתת דוגמאות, שימחישו זאת. אולי את יכולה לחשוב לקראת שיחה כזו על אפשרויות סיוע ולהיעזר בהורייך בחשיבה משותפת.

חשוב שהורייך לא יתעלמו מהדיכאון שלך. את זקוקה לחברים,לענין ולעיסוקים שיעשירו את עולמך.
    גיל ההתבגרות הוא גיל של שינויים ושל דילמות רבות, ובנוסף קימים הקשיים שלך הנובעים ממעבר לארץ אחרת.
    חשוב שלא תישארי לבד, שתוכלי לבטא את רגשותייך, שיהיה מי שיבין ויתמוך בך ושתמצאי בשיתוף ההורים ואפשר גם בשיתוף יועץ מתחום הטיפול, פתרונות פרקטיים שיקלו עלייך בהתמודדות.
    אני מציע לך לנסות, ואם הניסיון לא יעלה יפה, תכתבי שוב, ואנסה לעזור.
    בברכה,
    אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה דברים...

ג'ימי
    26/09/2009

תודה רבה על העזרה!
    הבעיה היא שאין לי עכשיו אפשרות לדבר עם ההורים שלי (לא שגם ככה מאוד רציתי את זה), אני לא נמצאת לידם ודרך הטלפון זה לא זה. גם ככה אני מאוד פתוחה לא עם ההורים שלי, הם די מבוגרים ומיושנים ובכלל לא מאמינים בפסיכולוגיה....
    רציתי לדעת אם יש באזור ירושלים פסיכולוגים לנוער שמקבלים בחינם (מקסימום אני יכולה לשלם) ובאנונימיות לגמרי?

ושוב תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לג'ימי

אילן רוב
    26/09/2009

שלום,

אני לא מכיר באופן אישי פסיכולוגים לנוער העובדים בירושלים.

אני רוצה להציע לך לבדוק כמה אפשרויות:

1. קיים ארגון שנקרא "ערן". תוכלי להשיג את הטלפון ב-144. מדובר על יעוץ טלפוני לנוער במצוקה.
    דרכם ניתן גם לבדוק, האם יש אנשי טיפול העוזרים בירושליים בהתנדבות.

2. בירושליים, כמו בערים נוספת, קיימת המחלקה לקידום נוער, שניתן להשיג את הטלפון שלה ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.

3. קיים ארגון, שנקרא "עלם", שמסייע לבני נוער.

4. בלשכת הרווחה הקרובה למקום מגורייך בירושליים ישנם עובדים סוציאליים המתמחים בטיפול בבני נוער. אני מציע לך לפנות.\

5. ניתן להקליד בגוגל "ארגוני עזרה לנוער" ולראות מה יעלה.

את כל הארגונים ניתן למצוא ב-144 או באינטרנט. חשוב שתבקשי את הסניפים של ארגונים אלה, הקרובים למקום מגורייך. מעבר לכך תוכלי כמובן להקליד בגוגל "פסיכולוגים, נוער, ירושליים" או הרכב מילים דומה, ויעלו בודאי מספר אנשי מקצוע, שתוכלי לדבר איתם בטלפון.

חשוב שלא תוותרי ותקבלי את העזרה, שלה את זקוקה.
    בהצלחה,
    אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו