מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותמוזרותנטע03/10/2009
הי שלום רב.
יש לי חברה ,שאני מאד אוהבת אותה והיא מאד אוהבת אותי. אבל יש משהו בה שמאד מפריע לי, כל דבר שאני עושה היא עושה אחרי! אפילו דברים מאד מאד פשוטים וזה מעצבן אותי!אני מרגישה שיש לי "קוף" אבל נסתי לא להתייחס לכך ולהתעלם....אבל עכשיו אני מרגישה שהיא עברה תגבולות!לאחרונה היא נתנה לי לאכול משו שאסור לי אז סיפרתי לה שאסור לי לאכול כמה דברים והיא פשוט החליטה שגם לה אסור. היא מבזבת זמן וכסף לחפש אוכל מיוחד נטול גלוטן... וזה ממש מעצבן אותי!!! שתאכל מה שבא לה מה היא חיה את החיים שלי? למה היא צריכה לאכול כמו חולה? עד היום היא יכלה לאכול הכל ורק סיפרתי לה על עצמי היא החליטה שגם היא חולה!
ויש לי עוד שאלה-
יש לי חברה שהיא נשואה ובעלה לא סובל אותי. הוא ממש שונא שאני באה והוא אפילו נותן לי להגיש את זה. ואני ממש לא אוהבת לבוא אליה אבל היא ממש מכריחה אותי בעל כורחי! מה אני יכולה לעשות? האם לדעתך אני צריכה ללכת למרות שבעלה לא סובל אותי?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטע
אילן רוב04/10/2009נטע שלום,
אני יכול להמליץ לך מאוד, כחלק מהיחסים שלך עם כל אחת מהחברות, לדבר על מה שמפריע לך.
אני יודע שלעיתים קיים חשש, שהדיבור יקלקל את הקשר. יחד עם זאת, באמצעות בירור, תוכלי להבין דברים שאינך מבינה, כשהם נשארים רק בינך לבינך.
החברה שעושה את מה שאת עושה, רואה בך ,ככל הנראה, מישהי מיוחדת, וגם היא רוצה להיות כמוך.
ייתכן שיש סיבות אחרות, וכדי לגלות אותן, חשוב שתבררי איתה את העניין. את יכולה לשאול אותה בעדינות, למה היא מתנהגת כמוך, ואת יכולה גם לומר, שזה מפריע לך.הדיבור יכול לפתוח פתח להבנה ולהתקרבות.
לגבי החברה, שבעלה, לדברייך, שונא אותך- שוב רצוי לומר לה את הרגשתך.זה לא נעים להגיע למקום, ולהרגיש בו, שאת דחויה. חברתך יכולה, ם היא רוצה בנוכחותך ובחברותך, לסייע. אפשר, שהיא תעביר מסר לבעלה ואפשר גם שתבלו שתיכן ללא נוכחותו. בודאי קיימות גם דרכים אחרות, אך אם לא תחששי מבירור, תגלי אותן בשיתוף חברתך, מבלי שתישארי לבד עם הרגשה לא נעימה.
בהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה ו...שאלה
נטע04/10/2009הי!
תודה רבה רבה רבה על התשובה המהירה והמפורטת!!
לענין חברתי שבעלה שונא אותי. אכן אנחנו נפגשות שלא במחיצתו אבל יחד עם כל זה, חברתי רוצה שאבקר אצלה בבית ואישן אצלה וזה כבר כרוך בנוחכותו של בעלה. לחברה שלי לא אכפת שבעלה לא סובל אותי. היא אומרת שהיא שמה עליו פס והיא לא צריכה לסבול בגללו.(היא רוצה כל הזמן שאבוא) ואני כל הזמן דוחה את ההזמנה הזו בעיקר בגלל בעלה... לא נעים לי לשהות בבית של מישהו שלא מעוניין בי.
אני מסבירה לה את זה כל הזמן והיא לא מקבלת את זה. היא אומרת שאם אני אוהבת אותה באמת שאני אבוא אליה כי זה חשוב לה והיא מסבירה לי שהיא מספיק סובלת והיא צריכה אותי ורוצה שאבקר ולא מעניין אותה מבעלה.
מה דעתך? איך אני אמורה לנהוג במקר הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע
אילן רוב04/10/2009נטע שלום,
את מתארת מצב, שבו הצרכים שלך מתנגשים עם הצרכים של חברתך.
זה טוב שאתן מדברות על העניין, וחשוב להגיע לפשרה.
מדברייך אני מבין, שהקשר בינך לבין חברתך משמעותי,
ושיש בכוחכן לשמר את הקשר ולשמור על חברות קרובה.
בברכה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילן תודה רבה רבה על התשובה
נטע04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)