מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסיוון11/10/2009
צריכה בבקשה עזרה,אני בת 24 ומרגישה שהכל גדול עליי.המון המון מטלות שאין ביכולתי לעמוד בהן אפילו לא חלקית..אני כרגע עובדת ללא לימודים מכיוון שאין לי אפשרות כלכלית כרגע לממן ובייחוד לא להוריי.ההרגשה היא שכולם מצליחים בחיים,לומדים,מתמקצעים,צוברים ניסיון וידע...ורק אני תקועה באותו מקום למרות הרצון לשנות זאת..אני יודעת שיש מלגות ועזרה בנושא אך יש לי בעיה של להיות תלותית באנשים או בארגונים..מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתקדם
שלי ורדי12/10/2009שלום סיון,
אני מבינה את באמת רוצה להתקדם וללמוד מקצוע לחיים, אך את מרגישה תקועה ולא יודעת איך לצאת מזה. אני לא יודעת עוד אילו מטלות יש לך בחיים, האם יש לך על הראש בעיות משפחתיות? כי אולי העול עלייך גדול מלאפשר לך להתעסק עם עצמך.
אם את עובדת , כדאי לשים בצד איזה חלק מהמשכורת ללימודים עתידיים, בייחוד אם את עוד גרה אצל ההורים, (את הפרט הזה אני בעצם לא יודעת...)
קשה לי לקבל שהבעיה היא להיות לתויה בארגונים לגקבלת מלגות., הרי כולם עושים זאת, המטרה שלשמה תתאמצי גדולה מדי כדי שדבר כזה יהווה בשבילך מיכשול. לי נדמה שאת צריכה אדם קרוב שיתמוך ויעודד אותך. אולי כאן הבעיה, כי את לא רוצה לבקש עזרה וייעוץ מחברייך או מבני משפחתך ואת חושבת שאת צריכה להסתדר בכוחות עצמך.
את עדיין צעירה ככדי להחליט החלטה גולרית כמו בחירת מסלול לימודים ודרך להשיג תקציב לכך בלי התייעצות. זה בסדר גמור להיעזר, אפילו זה מראה על כוחות באישיות. יש הבדל בין להיות תלותי ולא לסמוך בכלל על עצמך, לבין ניצול המשאבים סביבך, חיפוש וקבלת עזרה, תן וקח הדדי בין מבוגרים.
תארגני לך גם רשימות: מהם השלבים שאת צריכה לעבור כדי להשיגי מלגה, את מי לשאול ואל מי לפנות. עבור מלגה צריך לתת תמורה , כך שאף אחד לא עושה לך טובה...
לימודים ומקצוע יתנו לך כל כך בטחון עצמיוישברו את המעגל התקיעות שאת נמצאת , בשביל מטרה עם השלכות כל כך ארוכות טווח, אני מקווה שתמצאי בסוף את הכוחות. תחשבי על העתיד... עצם זה שאת מקדישה מחשבה ואת לא מתעלמת מהקשים שלך, מעודד ומראה שאת בדרך הנכונה....
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיוון
אילן רוב12/10/2009שלום סיוון,
את נמצאת בצומת של תחילת ההתפתחות המקצועית,
ואני מבין שכרגע קימת אצלך הרגשה של חוסר שביעות רצון.
אני מציע לך בשלב ראשון לשאול את עצמך, במה תרצי לעסוק, ובאיזה
אופן תוכלי להגשים זאת.
אם אין ביכולתך כרגע לממן את הלימודים, כדאי שתחסכי ושתבדקי,
מה הן אפשרויות העזרה הכספית לסטודנטים.
אני מבין מדברייך, שאת כבר רוצה להיות בעלת מקצוע עם סטטוס גבוה,
ואני מבין לליבך. יחד עם זאת, תצטרכי לעשות את הדרך, ואני ממליץ לך
למצוא את המשמעויות בדרך ל.. ולא רק ביעד הסופי.
הדרך הרצופה אתגרים, היא זו שמצמיחה ומאפשרת לך התפתחות אישית.
בדרך האישית שלך את צריכה לקחת בחשבון את המשאבים וגם את המגבלות.
בענין התלות- אני מבין שאינך רוצה להרגיש נזקקת.יחד עם זאת מעטים הם הסטודנטים,
שאינם מקבלים עזרה, ולעיתים המחיר של קבלת העזרה הוא להרגיש מעט נתמך.
את ההרגשה הזו תוכלי לאזן, אם תתמכי באחרים הזקוקים לך.
אם ,למשל,את פונה ללימודים במוסד אקדמאי, ישנן מלגות רבות שמחולקות תמורת
פרויקט שבו את חונכת ילד ממשפחה עם קשיים (פר"ח) או מתנדבת בפרויקטים חברתיים
של המדור למעורבות חברתית שממוקם באוניברסיטאות.
כמו כן אני מציע לך לחלק את משימותייך לתכנון קצר מועד, שבו תראי השגים בטווח הקצר
ולתכנון ארוך טווח.
בהצלחה,
אילן רוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)